Criteriul National

​​LIVETEXT Care este atmosfera de la sediile partidelor, înainte de anunțarea primelor rezultate în București – Politic

​​LIVETEXT Care este atmosfera de la sediile partidelor, înainte de anunțarea primelor rezultate în București – Politic
septembrie 27
19:51 2020

19:50 Traian Băsescu a ajuns la sediul PMP. Candidatul PMP la Primărie este bine dispus și a anunțat că „Am supraviețuit, am trecut pragul.” Traian Băsescu a promis că va face alte declarații la ora 21:00, după închiderea secțiilor de votare.

În sediul PSD din Kiseleff tensiunea este mare. Surse din interiorul PSD au declarat pentru HotNews.ro că toate datele interne arată că PSD a fost avantajat de prezența mică la vot dar nu suficient. Deocamdată nu se știe dacă Gabriela Firea va veni în seara asta la sediul PSD.

Pe tot parcursul zilei la sediul PSD s-au aflat doar trei lideri care au centralizat informațiile din teritoriu: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu și Paul Stănescu.

Sursele citate susțin ca în teritoriu miza PSD este sa câștige mai multe județe decât PNL. PSD nu are sondaje în teritoriu și face o estimare doar pe baza informațiilor primite de la liderii din teritoriu

La sediul PMP, atmosfera este relaxată. Traian Băsescu nu a ajuns încă la sediul de campanie. De vorbă cu jurnaliștii, adunaţi în curte, a stat în schimb președintele PMP, Eugen Tomac. El s-a declarat „optimist” și speră ca următoarele alegeri locale, de peste 4 ani, să se desfășoare în două tururi.

UPDATE 19:33 La sediul de campanie al lui Nicușor Dan este deocamdată liniște. Dintre candidații la București a ajuns doar Simona Spătaru, candidata la Sectorul 4. Nicușor Dan va face declarații la ora 21.00 în fața magazinului București, unde și-a stabilit sediul de campanie.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul