Criteriul National

​​PSD amână o decizie privind data dezbaterii moțiunii de cenzură. Ce variante se analizează în interiorul PSD – Politic

​​PSD amână o decizie privind data dezbaterii moțiunii de cenzură. Ce variante se analizează în interiorul PSD – Politic
august 21
14:56 2020
După ce PNL a depus vineri la Curtea Constituțională o contestație privind moțiunea de cenzură, Comitetul Executiv al PSD a amânat decizia în privința datei la care să se voteze aceasta. În spatele ușilor închise, liderii PSD au decis să amâne o decizie în acest sens până după ce va fi validată noua conducere a partidului. În interiorul partidului se analizează mai mult variante în ceea ce privește strategia PSD referitoare la moțiune.
Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că juriștii partidului susțincontinuarea procedurii parlamentare și votarea moțiunii în cursul săptămânii viitoare astel încât, demersul să se finalizeze în sesiunea extraordinara în care a fost inițiat demersul.

„În contextul în care liberalii au racolat azi trei parlamentari: doi de la PSD si unul de la PRO România, se impune urgentarea finalizării demersului, însă Marcel Ciolacu nu este decis”, au explicat sursele citate.

O a doua variantă aflată pe masa PSD este amânarea procedurii parlamentare până la pronunțarea Curții Constituționale. Mai exact, asta ar însemna ca votul să se dea în sesiunea ordinară de toamnă, undeva dupa 1 septembrie. Această variantă ar ridica o altă problemă și anume aceea că votul moțiunii nu s-ar efectua în sesiunea în care a fost depus demersul.

Constituția prevede că o moțiune de cenzură se poate depune o singură data pe sesiune parlamentară.

Acest scenariu este luat în calcul și analizat de echipa lui Marel Ciolacu care, potrivit surselor HotNews.ro nu si-a exprimat deocamdată punctul de vedere.

La finalul ședinței CEX, purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu a anunțat că liderii PSD au amânat decizia înn ceea ce privește data dezbaerii și votării moțiunii de cenzură.

„Marți vom anunța data la care se va vota această moțiune. Vom decide acestă dată. Va exista un CEX cu noua denumire validată de Congres, marți sau cel târziu miercuri care va decide în numele noii conduceri(…) Se poate face vot până la sfârșitul săptămânii. În același timp, jurișii partidului vor analiza această contestație la Curte. Procedura parlamentară merge înainte indiferent de această contestație. Curtea Constituțională decide pentru viitor. Dacă stabilim votul și moțiunea trece, Guvernul va fi demis. Dacă s-a făcut până la o decizie a Curții nu se poate schimba decizia”, a declarat Romașcanu.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul