Criteriul National

​​VIDEO Noi proteste în Rusia împotriva războiului din Ucraina. Cel puțin 260 de manifestanţi au fost arestaţi

​​VIDEO Noi proteste în Rusia împotriva războiului din Ucraina. Cel puțin 260 de manifestanţi au fost arestaţi
martie 13
17:08 2022

Peste 260 de persoane care manifestau duminică împotriva intervenţiei militare ruse din Ucraina au fost arestate în Rusia, conform ONG-ului specializat în monitorizarea protestelor OVD-Info, relatează AFP.

Manifestanți împotriva războiului, ridicați de poliție la Sankt PetersburgFoto: AFP / AFP / Profimedia

„Cel puţin 268 de persoane au fost deja arestate în 23 de oraşe”, a informat pe site-ul său OVD-Info.

La rândul lor, jurnaliştii AFP au văzut cum mai mulţi manifestanţi au fost arestaţi „manu militari” la Moscova şi la Sankt Petersburg, al doilea oraş al ţării.

La Moscova, câteva zeci de persoane au sfidat interdicţia de a manifesta şi s-au adunat în Piața Manej din apropiere de Kremlin. Cel puţin 30 de manifestanţi şi un jurnalist au fost ridicați de poliţişti, potrivit AFP.

„Pace în lume!”, scanda o femeie în timp ce era dusă cu forţa de doi agenţi de poliţie.

Mai mulţi poliţişti aveau inscripţionată litera „Z” pe cască, un semn de recunoaştere ce exprimă sprijinul pentru soldaţii ruşi desfăşuraţi în Ucraina.

La Sankt Petersburg, unde numeroase autocare cu poliţişti puteau fi văzute în centru, manifestanţii încercau să fie discreţi.

Kristina, o tânără de 20 de ani, a ieşit îmbrăcată cu o geacă albastră şi cu o pălărie galbenă, culorile drapelului ucrainean.

„Bineînţeles că ne e frică să ieşim (să manifestăm). Toată lumea este ridicată de poliţie, mai mulţi dintre prietenii mei au fost arestaţi, alţii au fost exmatriculați de la universitate”, a spus ea pentru AFP.

„M-am îmbrăcat în culorile Ucrainei şi stau aici. Pentru a protesta, într-un fel sau altul”, a adăugat ea.

„Sunteţi cu toţii trădători, ar trebui să fiţi toți arestaţi”, le-a strigat o trecătoare ce avea în jur de 60 de ani.

De altfel, mai mulţi manifestanţi şi câţiva jurnalişti au fost reţinuţi de poliţie, notează AFP.

În ciuda interdicţiei, în fiecare zi se adună manifestanţi în Rusia pentru a denunţa intervenţia militară în Ucraina. Deşi de mică amploare, simpla organizare a acestor adunări este notabilă, dată fiind represiunea puternică.

Cei care manifestează se expun sistematic la amenzi, chiar la detenţie. Duminica trecută, peste 5.000 de manifestanţi au fost arestaţi.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul