Criteriul National

​Coronavirus în lume: Bilanțul global a depășit pragul de 30 de milioane de infectări, cel al deceselor se apropie de 1 milion – Coronavirus

​Coronavirus în lume: Bilanțul global a depășit pragul de 30 de milioane de infectări, cel al deceselor se apropie de 1 milion – Coronavirus
septembrie 17
07:31 2020
Bilanțul total al cazurilor de îmbolnăvire a ajuns joi dimineață, la nivel global, la ​30.034.508, din care 945.092 sunt decese, iar 21.800.991 sunt pacienți vindecați, potrivit datelor actualizate pe platforma worldometers.info.

07.12 Germania a anunțat o creștere a numărului de cazuri înregistrate în 24 de ore, atingând practic al doilea cel mai grav bilanț de la mijlocul lunii aprilie. Astfel, în ultima zi au fost confirmate 2.194 de cazuri, bilanțul integral urcând la 265.857.

07.09 Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că un vaccin împotriva Covid-19 ar putea fi disponibil în termen de o lună -o accelerare a propriilor predicții deja surprinzător de optimiste -, dar a adăugat că și pandemia ar putea să se încheie de la sine datorită imunizării în masă.

„Suntem foarte aproape de un vaccin”, a spus el în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri organizată la o primărie, cu alegători din Pennsylvania, difuzată pe ABC News.

Franța a raportat al treilea cel mai mare bilanț zilnic al noilor cazuri de Covid-19 de la începutul pandemiei.

Numărul francezilor tratați la secțiile de Terapie Intensivă a crescut pentru a douăzecea zi la rând miercuri, în timp ce bilanțul zilnic al noilor cazuri de Covid-19 a fost de 9.784, relatează Reuters.

Autoritățile franceze au raportat 9.784, sub recordul atins sâmbătă, de 10.561, aducând bilanțul total la 404.888 de cazuri, al doilea cel mai mare bilanț din Europa de Vest după Spania.

Președintele francez Emmanuel Macron a spus că virusul circulă ”din ce în ce mai repede în anumite părți ale țării”.

Ungaria se așteaptă ca al doilea val al pandemiei să atingă vârful în decembrie-ianuarie.

Media de vârstă a persoanelor infectate de Covid-19 scade, astfel încât tot mai multe persoane cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani se internează, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul