Criteriul National

​JO de la Tokyo: Sportivii care vor participa ar putea fi supuşi unui protocol foarte strict – Alte sporturi

​JO de la Tokyo: Sportivii care vor participa ar putea fi supuşi unui protocol foarte strict – Alte sporturi
septembrie 23
19:33 2020
​Sportivii ar putea fi supuşi la teste Covid-19 în mod repetat, iar deplasările lor vor fi strict controlate în timpul JO 2020 de la Tokyo, amânate aşa cum se ştie pentru vara anului următor din cauza pandemiei de coronavirus, scrie AFP, care citează dintr-un proiect al Grupului de lucru pentru securitatea sanitară a JO de vară de la Tokyo.
Cu mai puţin de un an înainte de eveniment, Grupul de lucru şi organizatorii Jocurilor Olimpice s-au întâlnit pentru a doua oară pentru a discuta o listă de posibile reguli ce vor fi impuse, informează Agerpres.

Astfel, participanţii la Olimpiadă ar putea fi obligaţi să efectueze un test cu trei zile înainte de sosirea lor în Japonia, apoi un altul la sosire şi mai multe în timpul şederii lor. Antrenorul şi persoanele care vor veni în contact cu sportivii ar putea fi, de asemenea, supuşi unui regim de testare riguros.

„Testarea este printre cele mai importante lucruri, fie pentru siguranţa sportivilor, fie pentru cea a publicului”, a declarat directorul general al Comitetului de organizare a Tokyo-2020, Toshiro Muto. ”Dar asigurarea fiabilităţii verificărilor înainte de plecare şi asigurarea fiabilităţii testării PCR în sine vor fi o provocare”, a adăugat el.

În plus, sportivii ar putea fi nevoiţi să prezinte un plan detaliat al activităţilor lor sau să anunţe dacă se vor deplasa în diferite locuri şi traseul pe care-l vor urma.

De asemenea, ei vor trebui să respecte distanţarea socială, iar spaţiile comune, cum ar fi sălile, saloanele sau băile termale tradiţionale ar putea fi închise.

Săptămâna trecută, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, afirma că este „prea devreme” pentru a risipi incertitudinile cu privire la modul de organizare a Jocurilor de la Tokyo, a căror desfăşurare va depinde în special de progresele înregistrate în depistarea Covid-19 şi a posibilelor vaccinuri.

„Nu ştim cum va arăta lumea mâine. Cum putem spera că vom şti cum va arăta lumea peste 316 zile?”, a rezumat şeful CIO, prestat de întrebări la finalul unei reuniuni a Comitetului Executiv al instanţei pe care o conduce.

După amânarea istorică a JO de la Tokyo până în vara anului 2021, din cauza pandemiei, organizatorii au promis Jocuri „simplificate”, cu peste 200 de măsuri studiate, dar nu s-a luat încă nicio decizie concretă, cea mai vizată fiind reducerea numărului de spectatori.

„În următoarele săptămâni, veţi vedea discuţii importante şi intense cu privire la diferitele scenarii” destinate „garantării unui mediu sigur pentru toate persoanele implicate în competiţia din vara viitoare”, a spus atunci şeful CIO.

„Nu este uşor, dar desigur se studiază distanţarea socială”, afirma el, în condiţiile în care Jocurile vor reuni 11.000 de sportivi din 206 ţări, însoţiţi de cel puţin 5.000 de oficiali şi antrenori, 20.000 de reprezentanţi ai mass-media şi 60.000 de voluntari.

Dar „este prea devreme pentru a da un răspuns concret privind scenariul final”, „prea devreme pentru a stabili un termen limită”, insista Thomas Bach, care considera că doi parametri cruciali în acest sens sunt „dezvoltarea testelor rapide” şi posibile „vaccinuri” împotriva Covid-19.

În ceea ce priveşte testele rapide de depistare a coronavirusului, „putem fi de un optimism prudent, conform informaţiilor noastre şi a contactelor pe care le avem cu experţi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, dar şi cu companii farmaceutice”, a explicat responsabilul german.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul