Criteriul National

​Ultimele calcule ale PSD înaintea alegerilor locale de duminică. Cum stă Firea în sondajele partidului – Politic

​Ultimele calcule ale PSD înaintea alegerilor locale de duminică. Cum stă Firea în sondajele partidului – Politic
septembrie 23
17:31 2020

Cu doar câteva zile înainte de alegeri, social-democrații sunt optimiști. Surse din conducerea partidului susțin că, potrivit ultimelor sondaje interne, PSD ar putea câștiga mai mult decât a estimat până acum. De altfel, în contextul epidemiei de coronavirus, PSD se așteaptă la o prezență redusă la vot, sub 40%, situație care l-ar avantaja la rezultatul final al scrutinului.

În contextul epidemiei se așteaptă ca procesul electoral să fie unul îngreunat de măsurile de igenizare. Conform sursele citate, în sonajele interne, PSD este cotat undeva între 27-29% cu o ușoară creștere în ultima săptămână. PNL are între 32-34% procente iar USR -PLUS undeva între 15-17%. În urmă cu două săptămâni, diferența dintre PSD și PNL era de 8 procente.

„Vom pierde fiefuri importante ca cele de la Constanța, Neamț dar pe calculele interne, cu actualele sondaje în fată avem șanse să câștigăm 18-19 județe. La București, Gabriela Firea este cotată cu prima șansă dar nu nu putem să-i subestimăm pe liberali. De fapt oamenii din PDL, Vasile Blaga coordonează campania PNL în țară și sunt buni. Vor câștiga evident, dar nu atât de mult cum cred”, au explicat sursele citate pentru HotNews.ro.

Totodată, pe București, în sondajele PSD Gabriela Firea are între 2-4 procente înaintea lui Nicușor Dan, susțin sursele social democrate.

„Campania slabă și gafele făcute de Nicușor Dan se văd în sondaje. În plus și prezența mică la vot va influența rezultatul în favoarea noastră. Noi mizăm pe faptul că penisonarii se vor prezenta în număr mare la urne, în timp ce sondajele arată că familiile cu copii vor fi precauți și vor prefera să stea acasă”, explică sursele social democrate.

Potrivit sondajelor interne ale PSD prezența la vot în București va fi undeva sub 40% aceștia estimează între 37 – 39%.

La ultima ședință a PSD, sondajele interne arătau că PNL avea între 8-10 procente înaintea social-democraților care erau cotați cu un scor între 26-28%. De asemenea, social democrații se temeau că pierd defintv Moldova și estimau că ar câștiga undeva la 15 județe.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul