Criteriul National

​Van Morrison va lansa trei cântece anti-carantină: „Suntem născuți pentru a fi liberi” – Coronavirus

​Van Morrison va lansa trei cântece anti-carantină: „Suntem născuți pentru a fi liberi” – Coronavirus
septembrie 18
13:07 2020
Muzicianul nord-irlandez Van Morrison va lansa în curând trei cântece în care denunță drept liberticid carantina impusă în primul val al pandemiei de coronavirus, scrie AFP.

La 75 de ani, creatorul unor melodii precum „Gloria” sau „Brown-eyed girl” acuză cercetătorii că „inventează fapte distorsionate” pentru a justifica reducerea populației la o stare de „sclavagism”, potrivit declarațiilor sale citate de presa britanică.

Acesta afirmă că „noua normalitate nu este normală” și că „suntem născuți pentru a fi liberi”.

În „No more lockdown”, acesta cere guvernelor „să nu mai depășească limitele”: „fără fasciști care vin să ne tulbure pacea”.

Melodiile urmează să fie lansate în următoarele două săptămâni, începând cu 25 septembrie.

„Nu spun oamenilor ce să facă sau ce să gândească, guvernul face deja o treabă foarte bună aici”, a afirmat el, într-un comunicat publicat pe site-ul său. „Este vorba de libertatea de a alege, eu cred că oamenii trebuie să aibă dreptul de a gândi ei înșiși.”

La sfârșitul lui august, acesta a stârnit controverse când a denunțat „pseudoștiința” care ar înconjura noul coronavirus, într-un apel în favoarea muzicii live, o afirmație ulterior retrasă de pe site-ul său.

Vineri dimineața, ministrul britanic al Sănătății Matt Hancock a declarat că o nouă carantină națională ar fi „ultima linie de apărare” și că guvernul va privilegia carantina la nivel local. Marea Britanie, cea mai afectată țară din Europa, cu peste 41.000 de morți legate de Covid-19, se confruntă cu un avans al pandemiei în ultimele zile.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul