Criteriul National

​VIDEO Ciucă: Antreprenorul român onest nu trebuie să plimbe hârtii, avize și nici să fie nevoit să dovedească mereu statului că este corect / Ce spune premierul că a înțeles după o viață în uniformă – Telecom

​VIDEO Ciucă: Antreprenorul român onest nu trebuie să plimbe hârtii, avize și nici să fie nevoit să dovedească mereu statului că este corect / Ce spune premierul că a înțeles după o viață în uniformă – Telecom
decembrie 16
12:37 2021
​”Antreprenorul român onest nu trebuie să plimbe hârtii, avize și nici să fie nevoit să dovedească mereu statului că este corect. El trebuie lăsat să-și administreze afacerea și e datoria statului să reducă birocrația”, a declarat joi premierul Nicolae Ciucă la evenimentul ‘Forumul capitalului românesc’. Acesta a spus că digitalizarea este o prioritate majoră pentru Guvern, iar implementarea e-Facturii și legarea caselor de marcat la ANAF sunt primii pași.

  • „Digitalizarea este o prioritate majoră a acestei Guvernări, iar implementarea e-Facturii și conectarea caselor de marcat la ANAF sunt primii pași către reducerea interacțiunii dintre stat și antreprenor dar și către creșterea colectării.
  • Această perioadă a demonstrat cât de importantă este tehnologia. Alături de debirocratizare cred ca unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le facă actualul Guvern este să trimită bani în Economie.
  • Vom reuși asta alocând cel mai mare buget de investiții din ultimii 30 de ani. Alocăm pentru investiții 7%, bani care vor merge preponderent către proiectele de infrastructură, care înseamnă implicit și bani pentru firmele românești.”, a declarat joi premierul Nicolae Ciucă la la evenimentul „Forumul Capitalului Românesc”, organizat de Intact Media Group.

Acesta le-a transmis oamenilor de afaceri că Guvernul va fi un partener onest care „cu cu certitudine nu va încurca, ci va face tot ce este posibil pentru a îmbunătăți cadrul legislativ și dialogul cu mediul de afaceri”.

Ciucă a subliniat că anul trecut, unul dintre cei mai grei ani dupa 1989, cinci dintre companiile care au raportat cele mai mari profituri au fost companii cu capital românesc:

  • Pavel Holdings – 3,33 miliarde lei
  • Dedeman 1,45 miliarde lei
  • Hidroelectrica – 1,45 miliarde lei
  • OMV Petrom – 1,38 miliarde lei
  • Romgaz – 1,2 miliarde lei

Sperăm ca acest trend să se dezvolte și in 2021, a spus premierul.

„Nu am o experiență economică, vin dintr-un domeniu care se ocupă de securitate și apărare, dar vă rog să mă credeți că din tot ceea ce am putut să acumulez într-o viață în uniformă am înțeles că securitatea și liniștea asigură practic mediul pentru afaceri astfel încât ele să se deruleze așa cum vă doriți. Am înțeles că prin eforturile pe care țara noastră le-a făcut să devină membru al Alianței Nord Atlantice a însemnat un garant de securitate și un pas inițial pentru a face parte din a face parte din cea mai mare și deschisă piață – Uniunea Europeană.”, le-a transmis în final premierul antreoprenorilor români.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul