Criteriul National

​VIDEO Daniil Medvedev a câștigat pentru prima oară Turneul Campionilor / Dominic Thiem, a doua finală pierdută la rând – Tenis

​VIDEO Daniil Medvedev a câștigat pentru prima oară Turneul Campionilor / Dominic Thiem, a doua finală pierdută la rând – Tenis
noiembrie 23
03:24 2020
Daniil Medvedev a avut o săptămână perfectă la Londra și a câștigat Turneul Campionilor, după ce l-a învins în marea finală a sezonului pe austriacul Dominic Thiem, scor 4-6, 7-6(2), 6-4.
  • Daniil Medvedev are nouă titluri ATP în palmares: Sydney, Winston-Salem,Tokyo (2018), Sofia, Masters-ul de la Cincinnati, Sankt Petersburg, Masters-ul de la Shanghai (2019), Masters-ul de la Paris și Turneul Campionilor (2020).
  • Medvedev i-a învins în această săptămână pe primii trei clasați din circuitul ATP (Novak Djokovic, Rafael Nadal și Dominic Thiem). Rusul este primul jucător care a reușit această performanță la Turneul Campionilor.
  • Dominic Thiem se află la a doua finală consecutivă pierdută la Londra. Acesta a câștigat primul set al partidei și în 2019, însă a fost învins de Stefanos Tsitsipas, scor (6)5-7, 6-3, 7-6(4).

Daniil a încercat să controleze jocul de pe linia de fund și a atacat forehand-ul austriacului încă din startul partidei. Thiem a salvat două mingi de break în primul game în care s-a aflat la serviciu și a făcut break-ul la 2-2 (game în care Medvedev a condus cu 40-0 și a făcut a treia sa dublă greșeală). Cei doi nu au mai greșit când s-au aflat la lansare, iar Thiem a închis setul după ce a revenit de la 15-30 în al zecelea game (passing-ul decisiv a ciupit banda fileului).

Setul secund a fost unul foarte echilibrat. Cei doi jucători și-au făcut de fiecare dată serviciul (chiar dacă Medvedev a fost nevoit să salveze trei mingi de break) și câștigătorul manșei avea să fie stabilit în tiebreak. După un debut bun, cu minibreak la chiar primul punct (Thiem a condus cu 2-0), Daniil a avut o serie perfectă: a câștigat șapte puncte la rând și a forțat un set decisiv.

Dominic a salvat trei mingi de break în al treilea game al setului al treilea, însă Daniil s-a impus în cele din urmă pentru prima oară la retur în game-ul următor (la a șasea oportunitate din set și a noua din meci). Au urmat câteva game-uri ușoare pentru ambii la lansare, iar Daniil s-a impus cu 6-4 și a pus capăt unei partide de două ore și 44 de minute.

Ultimul punct al finalei:

Statistica finalei dintre Daniil Medvedev și Dominic Thiem:

Ași: 12-6

Duble greșeli: 3-1

Procentaj primul serviciu: 60% – 73%

Puncte câștigate cu primul serviciu: 77% (51/66) – 74% (63/85)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 55% (24/44) – 44% (14/32)

Puncte de break câștigate: 1/9 – 1/4

Lovituri câștigătoare: 37 – 29

Erori neforțate: 30 – 29

Durata partidei: 2h44min.

Rezultatele înregistrate de campion:

Daniil Medvedev vs Alexander Zverev 6-3, 6-4

Daniil Medvedev vs Novak Djokovic 6-3, 6-3

Daniil Medvedev vs Diego Schwartzman 6-3, 6-3

Daniil Medvedev vs Rafael Nadal 3-6, 7-6(4), 6-3

Daniil Medvedev vs Dominic Thiem 4-6, 7-6(2), 6-4.

Top 10 mondial, la finalul sezonului:

1. Novak Djokovic 12.030 puncte

2. Rafael Nadal 9.850

3. Dominic Thiem 9.125

4. Daniil Medvedev 8.470

5. Roger Federer 6.630

6. Stefanos Tsitsipas 5.925

7. Alexander Zverev 5.525

8. Andrey Rublev 4.119

9. Diego Schwartzman 3.455

10. Matteo Berrettini 3.075

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul