Criteriul National

​VIDEO Turul Franței: Penultima etapă aduce dezastrul pentru Primoz Roglic – Tadej Pogacar, câștigător virtual al competiției după un contratimp fantastic – Alte sporturi

​VIDEO Turul Franței: Penultima etapă aduce dezastrul pentru Primoz Roglic – Tadej Pogacar, câștigător virtual al competiției după un contratimp fantastic – Alte sporturi
septembrie 20
08:03 2020

A purtat tricoul galben etape la rând, dar l-a pierdut în penultima etapă. Primoz Roglic (Jumbo) a avut parte de un contratimp slab (între Lure și La Planche des Belles Filles, pe distanța de 36.2 kilometri), iar prima poziție din ierarhia generală i-a revenit în urma acestei runde compatriotului Tadej Pogacar (UAE).

Înainte de etapa de sâmbătă, Primoz Roglic avea un avantaj de 57 de secunde în fruntea clasamentului general.

Contratimpul individual a fost unul câștigat de Tadej Pogacar (ocupantul locului 2 la general), iar diferența a fost suficientă pentru ca acesta să pună mâna pe tricoul galben la ultima șansă posibilă.

Pogacar a avut un timp cu 1 minut și 56 de secunde mai bun decât marele său rival din clasamentul general, iar performanța i-a permis să treacă pe prima poziție a ierarhiei.

Clasamentul etapei a 20-a:

1 Tadej Pogacar (UAE) 00h 55′ 55”
2 Tom Dumoulin (Jumbo) + 00h 01′ 21”
3 Richie Porte (Trek) + 00h 01′ 21”
4 Wout Van Aert (Jumbo) + 00h 01′ 31”
5 Primoz Roglic (Jumbo) + 00h 01′ 56”.

Cum arată clasamentul general:

1 Tadej Pogacar (UAE) 84h 26′ 33”
2 Primoz Roglic (Jumbo) + 00h 00′ 59”
3 Richie Porte (Trek) + 00h 03′ 30”
4 Mikel Landa (Bahrain) + 00h 05′ 58”
5 Enric Mas (Movistar) + 00h 06′ 07”.

Tadej Pogacar câștigă etapa, dar și tricoul galben. Este campion virtual al Turului Franței, ediția 2020:

Primoz Roglic, terminat fizic și psihic după pierderea tricoului galben:

Fair play între Roglic și Pogacar:

Etapa cu numărul 21 (ultima a Turului Franței, ediția 2020) va avea loc duminică între Mantes-la-Jolie și Paris Champs-Élysée, pe o distanță totală de 122 de kilometri.

Turul Franței se desfășoară în perioada 29 august – 20 septembrie, având startul la Nisa și sosirea pe Champs-Elysees. Distanța totală a turului este de 3.484 km și va fi parcursă în 21 de etape. Competiţia ar fi trebuit să înceapă în iunie, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul