Criteriul National

​VIDEO Turul Franței: Slovenii domină competiția – Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) s-a impus în etapa a 15-a / Primoz Roglic (Jumbo), lider la general – Alte sporturi

​VIDEO Turul Franței: Slovenii domină competiția – Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) s-a impus în etapa a 15-a / Primoz Roglic (Jumbo), lider la general – Alte sporturi
septembrie 13
20:57 2020
​Slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) a câștigat, duminică, etapa a 15-a din Turul ciclist al Franței, desfășurată între Lyon și Grand Colombier, pe distanța de 174.5 kilometri. Podiumul a fost completat de conaționalul său Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma), lider al clasamentului general, și de australianul Richie Porte (Trek-Segafredo).

Clasamentul etapei:

1. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) 04h34’13”

2. Primoz Roglic (Mitchelton-Scott) +0″

3. Richie Porte (Trek-Segafredo) +05″

4. Miguel Angel Lopez (Astana Pro Team) +08″

5. Enric Mas (Movistar Team) +15″

Clasamentul tricoului alb cu buline roșii (cățărători):

1. Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale) 36 pct

2. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) 34

3. Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) 33

4. Nans Peters (AG2R La Mondiale) 31

5. Marc Hirschi (Team Sunweb) 31

Clasamentul tricoului verde (sprinteri):

1. Sam Bennett (Deceuninck – Quick-Step) 269

2. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) 224

3. Matteo Trentin (CCC Team) 189

4. Bryan Coquard (B&B Hotels – Vital Concept P / B KTM) 166

5. Caleb Ewan (Lotto Soudal) 158


Clasamentul pe echipe:

1. Movistar Team +197h19’06”

2. Team Jumbo-Visma +14’50”

3. EF Pro Cycling +26’15”

4. Bahrain-Mclaren +37’43”

5. Trek-Segafredo +45’09”

Clasamentul general:

1. Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) 65h37’07”

2. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) +40″

3. Rigoberto Uran (EF Pro Cycling) +01’34”

4. Miguel Angel Lopez (Astana Pro Team) +01’45”

5. Adam Yates (Mitchelton-Scott) +02’03”

Ultimul kilometru din etapa a 15-a:

Etapa a 16-a va avea loc marți, între La Tour-du-Pin și Villard-de-Lans, pe distanța de 164 kilometri.

Turul Franței se desfășoară în perioada 29 august – 20 septembrie, având startul la Nisa și sosirea pe Champs-Elysees. Distanța totală a turului este de 3.484 km și va fi parcursă în 21 de etape. Competiţia ar fi trebuit să înceapă în iunie, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul