Criteriul National

1 Decembrie 1918 – Ziua Nationala a ROMANIEI !….Sarbatorita cu multa fericire de catre toti romanii de pretutindeni !…

 Breaking News
1 Decembrie 1918 – Ziua Nationala a ROMANIEI !….Sarbatorita cu multa fericire de catre toti romanii de pretutindeni !…
decembrie 01
20:25 2016

1 Decembrie 1918 – Ziua Nationala a ROMANIEI !….Sarbatorita cu multa fericire de catre toti romanii de pretutindeni !..

Azi 1 decembrie 2016, se sarbatoresc 98 de ani de la Marea Unire a celor trei principate daco-romane (Moldova, Transilvania si Tara Romaneasca) sub numele de Romania. Trebuie mentionat de la capul locului ca numele de Romania a fost adoptat pentru prima data de catre Domnitorul Alexandru Ioan Cuza cand a fost infaptuita mica unire prin dubla alegere a Domnitorului in ambele Principate daco-romane (Moldova si Tara Romaneasca) la 24 ianuarie 1859.

ziua-nationala-a-romaniei-1ziua_nationala_17959400

La aceasta mare sarbatoare atuturor romanilor de pretutindeni si indiferent de etnia din care acestia fac parte, au mai participat in mai toate orasele Romaniei mii de turisti din mai toate colturile lumii. La Bucuresti si Alba Iulia au avut loc cele mai fastuoase parade militare, ocazie cu care Armata Romaniei a defilat impecabil, prezentandusi doar o mica parte din arsenalul militar de care dispune ca membra a NATO.

La parada militara din Bucuresti, organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, la Arcul de Triumf au participat peste 3.000 de militari si specialisti din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne si Serviciul Roman de Informatii, cu peste 299 de mijloace tehnice, dintre care  50 de aeronave, si militari din mai multe tari aliate sau partenere.

parada-militara-1-decembrie-2016-ziua-nationala_33637900images61850831iohannis__parada_86723500

La Alba Iulia a fost o a doua cea mai mare parada militara la care au participat numai trupe romanesti, insa a existat si o slujba deosebita a Bisericii Ortodoxe Romane, ocazie cu care poporul roman impreuna cu mai marii preoti ortodoxi s-au rugat pentru sufletele celor care au cazut pe campul de lupta pentru reintregirea neamului romanesc.

parada-ziua-nationala-alba-iulia-890x395

La parada militara de la Bucuresti au mai trecut pe sub Arcul de Triumf armatele aliate si partenere ale NATO precum: Marea Britaniei, Germania, Moldova, Polonia, Slovacia, Spania si Statele Unite ale Americii. A fost pentru prima data cand  romanii de pe ambele maluri ale Prutului au   defilat impreuna insa ca doua armate diferite intrucat una reprezenta Republica Moldova iar cealalta era Armata Romaniei. Insa ce era cel mai frumos ca de aceasta data eram reprezentati de bravii nostri soldati de pe ambele maluri ale Prutului, in ciuda faptului ca suntem acelasi popor cu origini geto-dacice, vechi de mai bine de 2000 de ani.

12299220-935128709895451-7318135062766789532-n

Surpriza evenimentului a fost realizata de soldatii Marei Britanii care s-a prezentat cu renumitul Regimentul Regal Irlandez „Pipes and Drums (Cimpoaie si Tobe)”. Sunetul cimpoaielor si a tobelor a rasunat in aplauzele a zecilor de mii de oameni prezenti la defilarea pe sub Arcul de Triumf, care sa nu uitam ca a fost renovat din toate punctele de vedere, pana in cele mai mici detalii. Au fost repuse pe acesta toate momentele marcante ale Glorioasei Armate Romane incepand cu razboiul de independenta din 1877, primul razboi mondial incheiat in 1918, victoria asupra Ungariei imperialiste din 1919, care s-a lasat in final cu ocuparea Ungariei si implicit schimbare de guvern de la Budapesta si bineinteles cel de-al doilea razboi mondial, in care Armta Romaniei a eliberat Budapesta (pentru a doua oara) de sub dominatia Hortisto-Hitlerista !…

parada-1-dec-foto-diana-zaharia-3garda-de-onoare-a-rep-moldova

Tot in Bucuresti a avut loc in aceasta dimineata la  ora 8.00, o ceremonie militara si religioasa ce s-a lasat cu  depuneri de coroane  de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I. Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, Armata Romaniei va participa la desfasurarea de parade militare, ceremonii militare si religioase de depunere de coroane de flori, intalniri cu militari veterani si veterani de razboi, expozitii de tehnica militara  si armament, ca apoi spre seara sa se retraga cu torte in unele garnizoane in care sunt dislocate mari unitati si unitati militare. In unele orase se va petrece pana spre seara, cand se vor organiza spectacole in aer liber si jocuri de artificii.

arhiva-1-decembrie-4-1024x648alba-iulia-05

Oamenii au venit dis de dimineata pentru a ocupa un loc cat mai bun pentru a admira prezentarea Armatei Romane. Multi dintre copii sositi la defilarea militara s-au urcat pe garduri pentru a putea avea o vedre mai buna. Chiar si angajati ai Ambasadei Federatiei Ruse au fost entuziasmati de acest minunat eveniment, incat au filmat si fotografiat trecerea tehnicii de lupta de pe Bulevardul Kisseleff.

img_6901img_6899

In incheirea acestui articol destinat celebrarii Zilei Nationale a Romaniei, noi cei de la CRITERIUL NATIONAL uram tuturor ROMANILOR indeiferent de etine sau oriunde ar fi ei acuma, un calduros LA  MULTI  ANI cu sanatate si porsperitate!… Asa sa ne ajute Dumnezeu !…Iar celor care ne vorbesc de rau le dorim:  „Sa li se usuce ochii-n cap si limba-n gura” !….

img_6898img_6895img_6883img_6902

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Hintergraber

Daniel Hintergraber

Inginer Diplomat cu experienta de peste 10 ani in massmedia, specializat in filmari si arheologie subacvatica. Realizatorul filmelor Flora si Fauna Marii Negre, Pe Urmele Capitanului Scarlat (film despre pionieratul scafandreriei romanesti, dar si despre arheologie subacvatica). Cunoscator in domeniul Istoriei Navale din cel de-al doilea razboi mondial si realizatorul filmului documentar - Scufundarea Moscovei.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo