Criteriul National

10 Mai – Ziua Casei Regale a României!

10 Mai – Ziua Casei Regale a României!
mai 10
09:54 2016

 

10 Mai Criteriul Naţional

Ei bine, dacă ieri pe 9 Mai am avut o triplă sărbătoare generată de aniversarea a trei evenimente istorice  ,azi avem o zi şi mai însemnată, chiar specială. Spunem aceastea, pentru că la data de 10 mai 1866 a fost întemeiată Casa Regală a României, de către Carol de Hohenzollern-Sigmaringen care iniţial devenise domnitor al Principatelor Unite de către Alexandru Ion Cuza în 1859 prin dubla alegere a acestuia atât în Principatul Moldovei cât şi in cel al Valahiei.

Numele de România a fost o alegere interesantă, deoarece s-ar fi ales Dacia. Cum DACIA ERA ÎNCĂ OCUPATĂ DE Austro-Ungaria la acea dată acest nume ar fi deranjat imperiul creat de monarhia habsburgică de la Viena. Apoi, totul a urmat unui fir logic, firesc după Războiul de Independenţă din 1877 care a fost definitor pentru proclamarea României ca regat cât şi încoronarea Regelui Carol în anul 1881.  Noul Rege fiind de viţă nobilă europeană -fiul Prinţului Karl Anton de Siegmaringen  şi a prinţesei Josephine de Baden, el a fost cel de-al treilea copil și cel de-al doilea fiu. Regele Carol Întâi s-a căsătorit cu Prinţesa Elisabeta, cu care a avut o fiică Maria.

CASA REGALA

Maria a devenit moştenitoarea tronului României şi s-a căsătorit cu Ferdinand cu care a avut şase copii. Primul a fost băiat şi este cunoscut în istorie ca fiind  Carol al Doliea. Acesta, fiind primul născut de sex masculin urma să fie primul moștenitor al Coroanei României. Carol al Doilea a avut cinci fraţi : Elisabeta, Maria, Nicolae, Ileana şi Mircea. Carol a devenit Rege al României în 1893 şi s-a căsătorit cu Principesa Elena a Greciei cu care a avut un fiu, pe Mihai, Prinţ al României care urma să devină Rege la o vârstă destul de fragedă chiar în 1927. Carol al Doilea a mai avut două relaţii extraconjugale cu Zizi Lambrino cu care a avut pe cel de-al doilea fiu al său (dar în afara căsătoriei) şi pe care l-au numit Carol Lambrino. Acesta a preluat numele mamei sale, neputând purta numele de Hohenzolern, fiind rodul unei dragoste pure, însă extraconjugale. Regele Carol a mai fost căsătorit în cele din urma cu Magda Lupescu, cu care a trăit până la moartea sa în anul 1953. Magda Lupescu a rămss astfel văduva regală şi a trebuit să trăiască singură în exil, în străinătate până când s-a stins din viaţă în anul 1977.

stema

Aşadar Casa Regală a României a continuat prin Regele Mihai, întâiul născut al lui Carol al Doilea și care a domnit până în anul 1946, când la data de 30 decembrie a fost silit să abdice de la tron şi obligat să părăsească România şi să nu se mai întoarcă niciodată. Iar asta pentru că, în România avea să se instaureze comunismul  de tip sovieto-bolşevic coordonat direct de la Moscova de catre Iosef Stalin.

Regele Mihai s-a reîntors în ţara sa România de-abia în 1990, unde a fost întâmpinat cu mare emoţie şi fast la Bucureşti de către milioane de români. Sistemul post-comunist  cu o tentă comunisto –democratică  impus de la Moscova prin regimul lui Ion Iliescu nu a înlesnit reînscăunarea Regelui şi reîntemeierea Monarhiei.

Regele Mihai s-a căsătorit cu Prinţesa Anna de Bourbon  cu care a avut cinci copii însă numai fete. Prima născută a fost Principesa Margareta, care se pare ca va fi succesoarea Coroanei si care este căsătorită cu Principele Radu. Alteţa sa Regala are patru surori: Elena, Irina, Sofia şi Maria. Prințesele Elena, Irina și Sofia au copii.

images

 

În cele ce urmeaza vă vom prezenta cine sunt nepoţii şi strănepoţii Regelui Mihai.

Cea de a doua sa fiică, PRINCIPESA Elena are doi copii, pe Prinţul Nicolae şi pe Prințesa Elisabeta Karina.

Cea de a treia sa fiică a Regelui Mihai i-a oferit tatălui său doi nepoţi: pe prinţul Mihai al doilea şi pe prinţesa Angelica. Aceştia sunt acum la vârsta maturităţii şi sunt la rândul lor tineri părinţi. Mihai al Doilea are un fiu născut în 2012 botezat  Kohen, iar Prinţesa Angelica are şi ea două fete, pe Courtney născută în 2007 şi pe Prinţesa Diana născută în anul 2011.

Al patrulea rege din dinastia Hohenzollern-Sigmaringen și ultimul, a văzut lumina zilei la 25 octombrie 1921 la Sinaia fiind fiul legitim al prințului moștenitor Carol și al Elenei, principesă a Greciei. Devine rege la numai 6 ani întrucât tatăl său renunțase la tron și se autoexilase. Astfel în 1927 România avea un rege-copil care conducea țara prin consilul de regență format din principele Nicolae (fratele lui Carol), patriarhul Miron Cristea și primul președinte al Curții de Casație, Gheorghe Buzdugan. Carol însă se întoarce în țară și cu ajutorul unor politicieni și ofițeri este proclamat rege la 8 iunie 1930. Fostul copil-rege Mihai I, la 9 ani devine din nou prinț moștenitor, primind drept consolare de la tatăl său titlul de Mare Voievod de Alba Iulia. În cei 10 ani cât a domnit tatăl său, 1930-1940, Mihai a trăit în umbra năbădăiosului său părinte împreună cu veșnica amantă Elena Lupescu, departe de mama sa care era în Italia și căreia i se îngăduia să-și vadă copilul doar câteva luni pe an. La 6 septembrie 1940 regele este obligat să abdice în favoarea fiului său care până la 30 decembrie 1947 este pentru a doua oară rege al României. Plecând însă omul în a cărui umbră trăise, Mihai rămâne debusolat și cade în captivitatea altui bărbat cu mână forte, generalul Ion Antonescu. În convorbirile cu scriitorul Mircea Ciobanu, Regele Mihai spunea: după plecarea regelui am simțit că intru într-o lume plină de primejdii. Izolat de viața publică, Mihai află in iunie 1941 că România declarase război Uniunii Sovietice. Era fericit de realipirea Basarabiei răpită de Kremlin în 1940, însă considera că generalul făcuse o mare greșeală trimițând ostașii noștri peste Nistru, ca să lupte alături de armata hitleristă.

Regele optează pentru o pace cu Aliații, iar momentul se ivește în 1944, în timpul ofensivei sovietice, când, la 23 august, primit în audiență de suveran la Palatul Regal, Antonescu refuză să ceară imediat armistițiul ori să-și dea demisia, în consecință este arestat. Hitler a ordonat prinderea regelui viu sau mort, palatul regal fiind bombardat de armata germană. Se consideră că datorită actului de la 23 august 1944 războiul antihitlerist a fost scurtat cu 6 luni. Câștigând teren în România, Rusia a impus un guvern în frunte cu Petru Groza. Când comuniștii și-au întărit îndeajuns poziția, au făcut presiuni asupra suveranului să părăsească tronul, primul-ministru Petru Groza și secretarul general al partidului Gheorghe Gheorghiu-Dej șantajându-l pe rege, la 30 decembrie că dacă nu își semnează abdicarea în acea noapte vor fi omorâți 1000 de studenți arestați pentru că manifestaseră în favoarea regelui. În această situație gravă Mihai a spus: „Nu va curge sânge din pricina mea! „și a semnat abdicarea. După câteva zile, însoțit de regina mama Elena, de mătușile Ileana și Elisabeta, regele părăsește țara. În noaptea de 3 spre 4 ianuarie 1948 la granița româno-iugoslavă trenul Suveranului a fost oprit detașându-se vagoanele cu bagaje. Așa că regele Mihai a ajuns în străinătate numai cu hainele de pe el .

MiHAI

Așa cum v-am obişnuit déjà cu faptul că redacţia ziarului nostru vă dezvăluie lucruri nemaiauzite sau văzute, prezentate într-un mod original, care practic revoluţionează stilul mediatic post comunist cu care aţi fost obişnuiţi până acum, vă putem spune că ceea ce veţi afla în următoarele rânduri este în premieră naţională şi chiar mondială.

Cu siguranţă că ştiţi déjà că mass-media din România susţine că Regele Mihai ar mai avea un fiu născut înainte de a fi căsătorit. Acesta a fost mediatizat şi cere recunoaşterea Regelui, ca fiind fiu al său.

Ştirea bombă urmează de abia acum, pentru că se pare că Regele chiar a avut un fiu, despre care chiar ştia de când era în burta mamei sale. Însă situaţia impusă în 30 decembrie a acelui fatidic an 1946,  a dus la o incredibilă răsturnare de situaţie. Noi credem cu adevărat că povestea este una adevărată şi vă vom relata doar câteva amănunte despre cel de-al doilea presuspus fiu al Regelui Mihai.

crucea-casei-regale

Putem spune cu tărie că sunt mulţi care cunosc povestea şi care susţin că însuşi Regele s-ar fi interesat o perioadă bună de timp, după naşterea acestui băiat chiar până să se căsătorească.  Nu ştim dacă ceilalţi membrii ai familiei sale cunosc aceste amănunte, dar din surse sigure, se pare că da…

Cei care ştiu, susţin că au ţinut legătura în mare secret cu băiatul şi că mama sa a avut mari probleme cu securitatea kom-internistă a vremii, care a schingiuit-o pentru a le spune unde a ascuns băiatul . Nu ştim decât că povestea  pare foarte verosimilă şi suntem primii care scoatem la iveală acest fapt.

Acest fiu , spre deosebire cu celălalt presuspus fiu, nu doreşte să fie recunoscut şi nici mediatizat, întrucât trăieşte în linişte şi nu are nevoie de nimic. Fiind o ştire BOMBĂ,trebuie să recunoaştem că nu ne-am putut abţine să nu o facem publică ani de-a rândul, însă azi de 10 mai 2016 când Regele este într-o stare de sănătate nu tocmai bună, am considerat oportun să vă spunem măcar o parte. Sper să fie de bun augur.

Vă mai putem informa că ştim despre acesta că are doi copii, un băiat și o fată. Băiatul seamănă leit cu bunicul său şi este colecționar de mașini. În altă ordine de idei, și fata are trăsături apropiate cu Prinţesa Ileana, mătuşa Regelui Mihai.  Culmea este că acest presupus fiu seamănă foarte bine cu Regele Ferdinand şi pare că a moştenit pasiunea pentru aviaţie de la tatăl său.

Ironia sorţii a constat în faptul că acesta a fost unul dintre preferaţii piloţi ai Elenei Ceauşescu. Copii posedă o trăsătura genetică de familie, pe care toţi o ştiu şi chiar ne-a impresionat chiar şi pe noi. Este legată de bolta paladină. Nu vom publca nicio fotografie cu aceştia, întrucât sunt persoane foarte cunoscute şi nu dorim să le pricinuim necazuri.

maxresdefault

Aşa că le vom respecta intimitatea şi dorinţa de a păstra secretul. Totodată?promitem că nu vom reveni niciodată asupra acestui subiect pentru că înţelegem foarte bine greutatea acestei probleme. Preferăm să lăsăm istoria să-şi urmeze cursul, iar pe Dumnezeu să facă dreptate. Sa ne traieşti Majestate !

 

 

Sursa foto : jurnalul.rowww.rgnpress.ro,www.bunaziuafagaras.infoistorie-si-destin.blogspot.comstirileprotv.rowww.youtube.com

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnilor Daniel Hintergraber și Daniel Mihai pentru redactarea acestui material !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul