Criteriul National

10 sfaturi care te ajuta sa treci examenul pentru permis

10 sfaturi care te ajuta sa treci examenul pentru permis
iunie 12
15:51 2020

Societatea moderna este intr-o miscare din ce in ce mai rapida si ne impune, practic, sa ne deplasam cu mijloace de deplasare care ne permit sa parcurgem zeci sau sute de kilometri pe zi. Permisul de conducere nu mai este de multa vreme un moft, devenind o reala necesitate. Astfel, la fel ca si invatamantul obligatoriu, scoala de soferi  a devenit aproape obligatorie.

De cele mai multe ori, nu se pune problema daca iei permisul de conducere, ci mai degraba cand il iei. Daca vrei sa il ai in buzunar de la prima incercare, este bine sa urmezi o serie de sfaturi si sa ajungi in masina cu politistul examinator doar in momentul in care esti 100% stapan pe cunostintele, reflexele si capacitatea ta de a conduce.

Urmand aceste 10 sfaturi, scoala de soferi devine extrem de simpla, iar examenul ajunge sa fie o simpla formalitate:

1. Ciuleste urechile si retine tot ceea ce iti spune instructorul. O buna parte din partea teoretica este prezentata atunci cand conduci, alaturi de instructor.

2. Intreaba. Atunci cand ai nelamuriri, intreaba instructorul! Cu siguranta iti va raspunde si te va lamuri.

3.Citeste legislatia ori de cate ori este nevoie. Citeste cu atentie legislatia rutiera si daca nu ai inteles ceva, reia lectura pana in momentul in care ai totul cat se poate de clar in minte.

4. Invata regulile de baza, chiar inainte de a merge la prima ora cu instructorul. Poti sa iti intrebi un parinte sau un prieten cum sta treaba cu ambreiajul, frana, schimbatorul de viteze, etc. In momentul in care ajungi in masina instructorului, este bine sa stii, macar teoretic, ce trebuie sa faci.

5. Condu in toate conditiile si pe toate tipurile de drum. Convinge-ti instructorul sa te puna sa conduci pe drumuri pietruite si cu gropi, in conditii de noapte, pe ploaie sau chiar pe zapada.

6. Nu asculta povestile negative! Toti cei care pica examenul auto au povesti care par de-a dreptul de groaza. De fapt, examenul este extrem de simplu daca iti faci treaba foarte bine si esti atent;

7. Fa un test de proba cu un alt instructor! Inainte de a da examenul, ia o ora de condus cu un alt instructor si simuleaza testul! Vei descoperi care sunt problemele pe care le ai si vei avea un indicator despre cum este sa conduci cu un strain in masina.

8. Condu si atunci cand nu esti cu instructorul. Nu ai voie sa conduci pe drumurile publice, insa poti sa o faci pe drumuri forestiere sau in poligon. Te poate ajuta un prieten sau un parinte in acest sens.

9. Odihneste-te inainte de examen. Petrecerea se da dupa ce ai luat permisul!

10. Fa cat mai multe teste DRPCIV. Daca ai citit legislatia, fa teste! Cu cat faci mai multe teste, cu atat sansele de reusita sunt mai mari.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul