Criteriul National

15 August – Dubla sarbatoare In Romania

15 August – Dubla sarbatoare In Romania
august 16
06:30 2015

IMG_3406 IMG_3411 IMG_3396 IMG_3398 IMG_3414 IMG_3415 IMG_342615 August – Dubla sarbatoare In Romania

 

Este o dubla srbatoare pentru ca este sarbatorita ziua Zilei Sfintei Maria si a sutelor de mii de sarbatoriti care isi celebreaza in Romania ziua numelui, dar si

marea sarbatoare in care marinarii romani sarbatoresc Ziua Marinei Romane.

Asa ca in aceasta dimineata echipa noastra de stiri s-a deplasat pe faleza din zona Cazinoului din Constanta unde mii de oameni si-au facut aparitia inca de la primele ore ale dimineti, pentru a vedea parada navelor militare Romane si programul special organizat de catre Comandamentul Fortelor Navale Romane.

Cu aceasta ocazie au defilat o parte a flotei militare cat si flotila de avioane si elicoptere Puma – Naval. In fata Comandamentului au fost prezentate o parte din arsenalul usor, dar si doua tipuri de torpile autoghidate. Rachetele antinavale TOMAHOWK au fost si ele prezentate in demonstratia de azi dimineata. Fortele speciale romane Navy Seal au facut o demonstratie de forta si inalt profesionalism, eliberand ostaticii si anihiland teroristii. Atat baietii cat si fetele fortelor navale romane s-au prezentat intr-o tinuta exemplara de un alb impecabil, care-i faceau sa straluceasca si mai mult, incat multi oameni ii confundau cu ofiterii americani. La monumentul eroilor situat pe faleza s-au depus coroane de flori, una fiind trimisa chiar din partea presedintelui Romaniei- Domnul Klaus Johannis. Insa marea supriza pe care am avut-o intr-o benzinarie din Constanta a fost cand am dorit sa achitam la casa benzina. Colectivul benzinariei sarbatorea ziua marinei, fiind imbracati in uniforme asemeni marinarilor. In incheiere va lasam sa admirati imaginile care practic vorbesc de la sine.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo