Criteriul National

18 Beneficii ale Vitaminei C

18 Beneficii ale Vitaminei C
martie 27
00:32 2020

18 Beneficii ale Vitaminei C

 

Vitamina C sau acidul ascorbic este un micronutrient esențial solubil în apă, care a avut o influență esențială în istoria lumii. Numeroase bătălii navale au fost câștigate sau pierdute în funcție de numărului de bolnavi de scorbut al echipajului, o deficiență severă de vitamina C. 

Vă prezentăm în continuare 18 beneficii impresionante ale acestei vitamine.

 1. Combate scorbutul

Deficitul de vitamina C sau scorbutul se prezintă cu simptome precum anorexie, oboseală, slăbiciune și erupții cutanate. Pe măsură ce scorbutul progresează, poate provoca anemie, dureri, vânătăi ușoare, boli ale gingiilor, vindecarea slabă a rănilor și depresie.

Vitamina C previne dezvoltarea scorbutului și poate trata eficient această afecțiune atunci când este deja instalată.

 1. Poate îmbunătăți starea de spirit

Deficiența pe termen lung de vitamina C cauzează nervozitate și instabilitate emoțională. Acidul ascorbic stimulează eliberarea de oxitocină, studiile arătând că suplimentarea cu Vitamina C poate reduce anxietatea și poate crește eficacitatea antidepresivelor.

 1. Previne tulburările neurodegenerative

Aportul scăzut de vitamina C este asociat cu tulburările neurodegenerative, în vreme ce suplimentarea cu aceasta poate asigura îmbunătățirea funcțiilor cognitive. Cercetările sugerează că un aport ridicat de acid ascorbic poate preveni apariția Alzheimer-ului.

 1. Îmbunătățește imunitatea

Părerile specialiștilor sunt împărțite când vine vorba de capacitatea vitaminei C de a preveni infecțiile. Cu toatea astea, majoritatea cercetărilor susțin beneficiile suplimentării cu Vitamina C. Conform studiilor, acidul ascorbic îmbunătățește funcționarea globulelor albe și scade reproducerea virușilor.

 1. Reduce inflamațiile

Vitamina C poate reduce inflamațiile prin inhibarea citokinelor inflamatorii. În cadrul diverselor studii, Vitamina C a atenuat inflamația la pacienții cu obezitate, diabet sau hipertensiune arterială.

6) Susține rezistența fizică

S-a arătat că Vitamina C Calivita  îmbunătățește performanțele fizice și scade stresul oxidativ. Aceasta scade nivelul radicalilor liberi generați în timpul exercițiilor fizice și previne leziunile musculare cauzate de efort.

 1. Echilibrează nivelurile de histamină

Pe măsură ce nivelul de vitamina C scade, nivelul histaminei din sânge tinde să crească. Soluția la îndemână este reprezentată de administrarea orală sau intravenoasă a vitaminei C, care are ca efect reducerea nivelului de histamină din sânge.

 1. Îmbunătățește sănătatea sexuală

Vitamina C duce la niveluri mai mari de hormoni care stimulează foliculii la femeile sănătoase aflate în premenopauză. Unele studii au relevat faptul că nou născuții au o greutate mai mare, atunci când ei și mamele lor au niveluri mai mari de Vitamina C în sânge.

 1. Reduce oboseala

Studiile au demonstrat că administrarea intravenoasă de Vitamina C reduse oboseala persoanelor care lucrează la birou.

vitamina-C

 1. Poate scădea tensiunea arterială

Vitamina C poate scădea semnificativ tensiunea arterială, mai ales în cazul persoanelor cu tensiune arterială ușoară sau moderată.

 1. Menține sângele sănătos

Dozele mari de Vitamina C previn problemele fluxului sanguin, păstrează integritatea vaselor de sânge și consolidează protecția antibacterienă.

 1. Previne afecțiunile intestinului

Vitamina C poate îmbunătăți toleranța intestinului la aspirină și alte medicamente antiinflamatoare.

13) Susține pierderea în greutate

Studiile au arătat că persoanele cu un nivel adecvat de Vitamina C ard cu 30% mai multe grăsimi în timpul exercițiilor fizice, comparativ cu persoanele cu un nivel scăzut de Vitamina C.

 1. Ajută la controlarea diabetului

Vitamina C poate fi benefică pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 2, prin scăderea glicemiei și a lipidelor. Aceasta inhibă producerea cortizolului care crește nivelul zahărului din sânge.

 1. Poate preveni accidentul vascular cerebral

Riscul infarctului cerebral este diminuat în cazul persoanelor care prezintă niveluri ridicate de Vitamina C. În studiile efectuate pe șobolani, acidul ascorbic a redus zona creierului lipsit de alimentarea cu sânge în timpul accidentului vascular cerebral.

 1. Reduce stresul oxidativ cauzat de fumat

Persoanele care fumează au niveluri mai mici de Vitamina C, atât în sânge, cât și la nivel celular. 500 mg de două ori pe zi, timp de două săptămâni sunt suficiente pentru a normaliza rata de dispariție a vitaminei E la fumători.

 1. Are efect detoxifiant

Studiile au arătat că suplimentarea cu vitamina C poate scădea nivelul de poluanți organici persistenți, din sângele femeilor sănătoase.

 1. Ajută la recuperarea postoperatorie

Concentrațiile de vitamina C din sânge scad după intervențiile chirurgicale. În chirurgia gastrointestinală necomplicată, Vitamina C poate fi administrată pentru a reduse stresul oxidativ postoperatoriu.

Ajuta-ti sistemul imunitar cu o doza marita de Vitamina C Calivita si pulbere de macese organice

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul