Criteriul National

20 Iulie – Ziua Fortelor Aeriene Romane

iulie 19
14:14 2015

 20 Iulie 2015 – Celebrarea la Bucuresti a Zilei Fortelor Aeriene Romane a fost precedata ieri de Ziua Portilor deschise la baza Aerieana 90 Otopeni unde mii de oameni au avut minunata ocazie sa viziteze Flotila de transport dotata cu trei tipuri de avioane ( Spartan, Hercules C-130 si AN- 24 si AN -30). Cu prilejul deja mentionat, Fortele Aeriene Romane au facut posibil ca vizitatorii sa simta pe viu emotiile traite de militarii romani, atunci cand acestia isi fac datoria prin executia misiunilor din cadrul Operatiunilor NATO. Astfel ca oamenii au putut admira Bucurestiul de la cateva sute de mietrii inaltime, ocazie cu care s-au putut imortaliza nenumarate imagini si amintiri. Echipa noastra de la Bucuresti s-a aflat la fatza locului pentru a va putea relata cateva impresii si imagini speciale pentru publicul din ce in ce mai numeros al ziarului nostru. Cu ocazia acestui eveniment au evoluat si ilustrii piloti de la flotila de elicoptere PUMA 330, care au impresionat publicul cu deosebitele acrobatii, dar si cu zborul in formatie, care a facut ca cerul Otopeniului sa vibreze la propriu, incat se putea simti in piept forta motoarelor si mandria de a fi roman. Acest eveniment a fost extraordinar de bine organizat de Arma Romana care a  tinut cont de faptul ca afara erau peste 35 de grade Celsius,  organizand pana in cel mai mic detaliu chiar si centre logistice de hidratare gratuita. Echipajele  de Pompieri au fost si ele prezente la acest eveniment pentru situatii specifice si nu in ultimul rand trebuie mentionat in mod expres faptul ca a existat o comunicare impecabila cu societatea civila. Azi 20 iulie s-a sarbatorit si  in centrul Bucurestiului Ziua Fortelor Aeriene, ocazie cu care s-a putut admira din nou parada flotilei aviatiei militare, ce a survolat pe deasupra Statui Aviatorilor situata pe Bulevardul cu acelasi nume. La parada au luat parte inalte oficialitati ale statului roman cat si reprezentanti ai marelui stat major si a Asociatiei Vetranilor de razboi, A fost prezent chiar si  cel mai in varsta veteran domnul Comandor Ioan Dobran, care a

participat ca pilot de vantoare in timpul celui de-al doilea razboi mondial pe avioanele Fortelor Aeriene Regale Romane. Evenimentul a fost pazit cu abnegatie de baieti din Fortele Speciale.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo