Criteriul National

20 Iulie – Ziua Fortelor Aeriene Romane

iulie 19
14:14 2015

 20 Iulie 2015 – Celebrarea la Bucuresti a Zilei Fortelor Aeriene Romane a fost precedata ieri de Ziua Portilor deschise la baza Aerieana 90 Otopeni unde mii de oameni au avut minunata ocazie sa viziteze Flotila de transport dotata cu trei tipuri de avioane ( Spartan, Hercules C-130 si AN- 24 si AN -30). Cu prilejul deja mentionat, Fortele Aeriene Romane au facut posibil ca vizitatorii sa simta pe viu emotiile traite de militarii romani, atunci cand acestia isi fac datoria prin executia misiunilor din cadrul Operatiunilor NATO. Astfel ca oamenii au putut admira Bucurestiul de la cateva sute de mietrii inaltime, ocazie cu care s-au putut imortaliza nenumarate imagini si amintiri. Echipa noastra de la Bucuresti s-a aflat la fatza locului pentru a va putea relata cateva impresii si imagini speciale pentru publicul din ce in ce mai numeros al ziarului nostru. Cu ocazia acestui eveniment au evoluat si ilustrii piloti de la flotila de elicoptere PUMA 330, care au impresionat publicul cu deosebitele acrobatii, dar si cu zborul in formatie, care a facut ca cerul Otopeniului sa vibreze la propriu, incat se putea simti in piept forta motoarelor si mandria de a fi roman. Acest eveniment a fost extraordinar de bine organizat de Arma Romana care a  tinut cont de faptul ca afara erau peste 35 de grade Celsius,  organizand pana in cel mai mic detaliu chiar si centre logistice de hidratare gratuita. Echipajele  de Pompieri au fost si ele prezente la acest eveniment pentru situatii specifice si nu in ultimul rand trebuie mentionat in mod expres faptul ca a existat o comunicare impecabila cu societatea civila. Azi 20 iulie s-a sarbatorit si  in centrul Bucurestiului Ziua Fortelor Aeriene, ocazie cu care s-a putut admira din nou parada flotilei aviatiei militare, ce a survolat pe deasupra Statui Aviatorilor situata pe Bulevardul cu acelasi nume. La parada au luat parte inalte oficialitati ale statului roman cat si reprezentanti ai marelui stat major si a Asociatiei Vetranilor de razboi, A fost prezent chiar si  cel mai in varsta veteran domnul Comandor Ioan Dobran, care a

participat ca pilot de vantoare in timpul celui de-al doilea razboi mondial pe avioanele Fortelor Aeriene Regale Romane. Evenimentul a fost pazit cu abnegatie de baieti din Fortele Speciale.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo