Criteriul National

20 Iulie – Ziua Fortelor Aeriene Romane

iulie 19
14:14 2015

 20 Iulie 2015 – Celebrarea la Bucuresti a Zilei Fortelor Aeriene Romane a fost precedata ieri de Ziua Portilor deschise la baza Aerieana 90 Otopeni unde mii de oameni au avut minunata ocazie sa viziteze Flotila de transport dotata cu trei tipuri de avioane ( Spartan, Hercules C-130 si AN- 24 si AN -30). Cu prilejul deja mentionat, Fortele Aeriene Romane au facut posibil ca vizitatorii sa simta pe viu emotiile traite de militarii romani, atunci cand acestia isi fac datoria prin executia misiunilor din cadrul Operatiunilor NATO. Astfel ca oamenii au putut admira Bucurestiul de la cateva sute de mietrii inaltime, ocazie cu care s-au putut imortaliza nenumarate imagini si amintiri. Echipa noastra de la Bucuresti s-a aflat la fatza locului pentru a va putea relata cateva impresii si imagini speciale pentru publicul din ce in ce mai numeros al ziarului nostru. Cu ocazia acestui eveniment au evoluat si ilustrii piloti de la flotila de elicoptere PUMA 330, care au impresionat publicul cu deosebitele acrobatii, dar si cu zborul in formatie, care a facut ca cerul Otopeniului sa vibreze la propriu, incat se putea simti in piept forta motoarelor si mandria de a fi roman. Acest eveniment a fost extraordinar de bine organizat de Arma Romana care a  tinut cont de faptul ca afara erau peste 35 de grade Celsius,  organizand pana in cel mai mic detaliu chiar si centre logistice de hidratare gratuita. Echipajele  de Pompieri au fost si ele prezente la acest eveniment pentru situatii specifice si nu in ultimul rand trebuie mentionat in mod expres faptul ca a existat o comunicare impecabila cu societatea civila. Azi 20 iulie s-a sarbatorit si  in centrul Bucurestiului Ziua Fortelor Aeriene, ocazie cu care s-a putut admira din nou parada flotilei aviatiei militare, ce a survolat pe deasupra Statui Aviatorilor situata pe Bulevardul cu acelasi nume. La parada au luat parte inalte oficialitati ale statului roman cat si reprezentanti ai marelui stat major si a Asociatiei Vetranilor de razboi, A fost prezent chiar si  cel mai in varsta veteran domnul Comandor Ioan Dobran, care a

participat ca pilot de vantoare in timpul celui de-al doilea razboi mondial pe avioanele Fortelor Aeriene Regale Romane. Evenimentul a fost pazit cu abnegatie de baieti din Fortele Speciale.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul