Criteriul National

Varianta propusă de Gianni Infantino pentru extinderea numărului de participante la turneul final al Cupei Mondiale de fotbal

Varianta propusă de Gianni Infantino pentru extinderea numărului de participante la turneul final al Cupei Mondiale de fotbal
decembrie 28
15:39 2016

nFederaţiile de fotbal susţin mărirea numărului de participante la Cupa Mondială la mai mult de 32 de echipe, a anunţat miercuri, la Dubai, preşedintele FIFA, elveţianul Gianni Infantino, informează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

in
ccFederaţiile de fotbal la nivel mondial sunt „favorabile într-o majoritate covârşitoare” extinderii Cupei Mondiale, a precizat Gianni Infantino, care sugerase anterior şi o posibilă desfăşurare a turneului cu 40 de echipe.

Gianni Infantino a declarat acstea cu ocazia celei de-a 11-a Conferinţe internaţionale pe teme de sport de la Dubai şi a explicat că un turneu final cu 48 de echipe prezintă structura cea mai atrăgătoare din punct de vedere financiar, citând agenţia Reuters.

Tot oficialul FIFA sugerase anterior organizarea pe viitor a Cupei Mondiale cu participarea a 48 de selecţionate, dar care să implice un tur preliminar în urma căruia să rămână 16 echipe, care să se alăture apoi celorlalte 16 formaţii calificate direct.
Totuşi, singurii în măsură care vor decide vor fi membrii consiliului FIFA care in cadrul unui „proces democratic” vor extinde numărul de participante la Cupa Mondială. O decizie în privinţa propunerii lui Gianni Infantino va fi luată în luna ianuarie de catre Consiliul FIFA, dar chiar şi în cazul în care proiectul va fi aprobat, acesta probabil nu va putea fi implementat înainte de 2026.

Infantino, de asemenea a declarat că experimentele în jurul tehnologiei video în arbitraj la recentului turneu al cCupei Mondiale a Cluburilor a fost „foarte pozitivă” și că speră ca sistemul va fi folosit la turneul final al Cupei Mondiale din 2018 ce se va disputa în Rusia.

Sistemul a fost folosit pentru prima dată pentru a acorda un penalty penalizare în victoria din semifinale a sud americanilor de la Atletico Nacional disputată în compania niponilor de la Kashima Antlers, atunci când cu ajutorul acestei invenţii arbitrul  de centru a fost avertizat de un asistent pentru a viziona respectiva fază pe un monitor. Dar a existat şi o altă confuzie în cea de+a doza semi-finală dintre Real Madrid și Club America, atunci când tehnologia a fost utilizată din nou. După ce arbitrul a cerut o consultare în urma unui gol semnat de Cristiano Ronaldo, jocul a fost reluat din timp printr-o lovitură liberă pentru o abatere derulată înainte de gol care a fost în cele din urmă permisă.

Gianni Infantino a declarat că testele din Japonia, s-au mutat  în „direcția cea bună”, dar a adăugat că  ar mai  exista ”încă un pic de reglaj fin pentru a merge şi da randament”.

cup

Sursa foto : Getty Images, Libertatea.ro

Sinteză știre realizată de către Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro