Criteriul National

Varianta propusă de Gianni Infantino pentru extinderea numărului de participante la turneul final al Cupei Mondiale de fotbal

Varianta propusă de Gianni Infantino pentru extinderea numărului de participante la turneul final al Cupei Mondiale de fotbal
decembrie 28
15:39 2016

nFederaţiile de fotbal susţin mărirea numărului de participante la Cupa Mondială la mai mult de 32 de echipe, a anunţat miercuri, la Dubai, preşedintele FIFA, elveţianul Gianni Infantino, informează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

in
ccFederaţiile de fotbal la nivel mondial sunt „favorabile într-o majoritate covârşitoare” extinderii Cupei Mondiale, a precizat Gianni Infantino, care sugerase anterior şi o posibilă desfăşurare a turneului cu 40 de echipe.

Gianni Infantino a declarat acstea cu ocazia celei de-a 11-a Conferinţe internaţionale pe teme de sport de la Dubai şi a explicat că un turneu final cu 48 de echipe prezintă structura cea mai atrăgătoare din punct de vedere financiar, citând agenţia Reuters.

Tot oficialul FIFA sugerase anterior organizarea pe viitor a Cupei Mondiale cu participarea a 48 de selecţionate, dar care să implice un tur preliminar în urma căruia să rămână 16 echipe, care să se alăture apoi celorlalte 16 formaţii calificate direct.
Totuşi, singurii în măsură care vor decide vor fi membrii consiliului FIFA care in cadrul unui „proces democratic” vor extinde numărul de participante la Cupa Mondială. O decizie în privinţa propunerii lui Gianni Infantino va fi luată în luna ianuarie de catre Consiliul FIFA, dar chiar şi în cazul în care proiectul va fi aprobat, acesta probabil nu va putea fi implementat înainte de 2026.

Infantino, de asemenea a declarat că experimentele în jurul tehnologiei video în arbitraj la recentului turneu al cCupei Mondiale a Cluburilor a fost „foarte pozitivă” și că speră ca sistemul va fi folosit la turneul final al Cupei Mondiale din 2018 ce se va disputa în Rusia.

Sistemul a fost folosit pentru prima dată pentru a acorda un penalty penalizare în victoria din semifinale a sud americanilor de la Atletico Nacional disputată în compania niponilor de la Kashima Antlers, atunci când cu ajutorul acestei invenţii arbitrul  de centru a fost avertizat de un asistent pentru a viziona respectiva fază pe un monitor. Dar a existat şi o altă confuzie în cea de+a doza semi-finală dintre Real Madrid și Club America, atunci când tehnologia a fost utilizată din nou. După ce arbitrul a cerut o consultare în urma unui gol semnat de Cristiano Ronaldo, jocul a fost reluat din timp printr-o lovitură liberă pentru o abatere derulată înainte de gol care a fost în cele din urmă permisă.

Gianni Infantino a declarat că testele din Japonia, s-au mutat  în „direcția cea bună”, dar a adăugat că  ar mai  exista ”încă un pic de reglaj fin pentru a merge şi da randament”.

cup

Sursa foto : Getty Images, Libertatea.ro

Sinteză știre realizată de către Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo