Criteriul National

Criolipoliza – Tratamentul de slabire care iti ingheata grasimea

Criolipoliza – Tratamentul de slabire care iti ingheata grasimea
martie 09
14:18 2017

In Romania a aparut o metoda inedita de pierdere a grasimii corporale fara efort. Se numeste criolipoliza si este o procedura de inghetare a grasimii prin deteriorarea celulelor adipoase pe care le determina ulterior sa iasa in mod natural din organism. Adesea auzim ca pentru a slabi trebuie sa ardem celulele grase, dar de ce sa nu le inghetam, in schimb? Criolipoliza este despre remodelarea corporala prin inghetare si a fost descoperita de doi profesori de la Harvard, care au dat peste ea accidental atunci cand si-au dat seama ca bebelusii carora li s-a dat gheata pentru obraji au pierdut din celulele grase din acea zona. Profesorii si-au dat seama ca gheata a fost responsabila pentru pierderea celulelor grase si au inceput sa cerceteze mai bine acest efect.

Criolipoliza a devenit disponibila in clinicile de slabire asistata din Statele Unite ale Americii si Europa de la inceputul anului 2010, astazi fiind utilizata si in Australia si Asia. Vestea buna este ca aceasta procedura are aprobare FDA si poate fi folosita si ca mijloc de anestezie, nu numai ca metoda pentru indepartare a grasimii.

Criolipoliza poate fi considerata o alternativa non-invaziva pentru liposuctie, desi nu functioneaza excelent pentru cantitatile mari de grasime. Cu toate acestea, este extrem de eficienta pentru persoanele care doresc sa elimine depozitele mici de grasime, nedorite, care sunt dificil de eliminat prin diete alimentare si exercitii fizice. Totodata, criolipoliza nu este deloc riscanta, nu provoaca durere si prezinta rezultate pe termen lung. Procedura este populara, in special, in randul femeilor care doresc sa scape de surplusul de grasime din jurul abdomenului, care iese in evidenta chiar deasupra taliei, cand sunt inchisi pantalonii.

Cum functioneaza, de fapt, criolipoliza?

Dispozitivul folosit in cadrul acestui tratament este ca un aspirator foarte puternic care contine o unitate de inghetare. Un plasture gel este aplicat pe zona dorita, urmat de masina care reduce temperatura grasimii. Acest lucru face ca celulele adipoase sa fie deteriorate si sa moara incet. Celulele adipoase moarte sunt apoi eliminate lent de organism, prin cai naturale.

Racirea este, de obicei, mentinuta timp de cateva zeci de secunde, minimul de temperatura fiind de –8 grade Celsius. De mentionat ca aparatul ingheata doar celulele adipoase, nu si tesuturile din jur, precum nervii si pielea. Asadar, este o procedura sigura pentru pacient, care nu ofera efecte adverse si nu prezinta niciun risc.

Deoarece celulele grase sunt eliminate lent, pacientii care recurg la aceasta metoda de remodelare corporala trebuie sa se astepte ca rezultatele sa vina treptat, pe o perioada de cateva luni. Cu toate acestea, este o metoda sigura pentru sanatate, non-invaziva, care ofera rezultate garantate.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo