Criteriul National

Criolipoliza – Tratamentul de slabire care iti ingheata grasimea

Criolipoliza – Tratamentul de slabire care iti ingheata grasimea
martie 09
14:18 2017

In Romania a aparut o metoda inedita de pierdere a grasimii corporale fara efort. Se numeste criolipoliza si este o procedura de inghetare a grasimii prin deteriorarea celulelor adipoase pe care le determina ulterior sa iasa in mod natural din organism. Adesea auzim ca pentru a slabi trebuie sa ardem celulele grase, dar de ce sa nu le inghetam, in schimb? Criolipoliza este despre remodelarea corporala prin inghetare si a fost descoperita de doi profesori de la Harvard, care au dat peste ea accidental atunci cand si-au dat seama ca bebelusii carora li s-a dat gheata pentru obraji au pierdut din celulele grase din acea zona. Profesorii si-au dat seama ca gheata a fost responsabila pentru pierderea celulelor grase si au inceput sa cerceteze mai bine acest efect.

Criolipoliza a devenit disponibila in clinicile de slabire asistata din Statele Unite ale Americii si Europa de la inceputul anului 2010, astazi fiind utilizata si in Australia si Asia. Vestea buna este ca aceasta procedura are aprobare FDA si poate fi folosita si ca mijloc de anestezie, nu numai ca metoda pentru indepartare a grasimii.

Criolipoliza poate fi considerata o alternativa non-invaziva pentru liposuctie, desi nu functioneaza excelent pentru cantitatile mari de grasime. Cu toate acestea, este extrem de eficienta pentru persoanele care doresc sa elimine depozitele mici de grasime, nedorite, care sunt dificil de eliminat prin diete alimentare si exercitii fizice. Totodata, criolipoliza nu este deloc riscanta, nu provoaca durere si prezinta rezultate pe termen lung. Procedura este populara, in special, in randul femeilor care doresc sa scape de surplusul de grasime din jurul abdomenului, care iese in evidenta chiar deasupra taliei, cand sunt inchisi pantalonii.

Cum functioneaza, de fapt, criolipoliza?

Dispozitivul folosit in cadrul acestui tratament este ca un aspirator foarte puternic care contine o unitate de inghetare. Un plasture gel este aplicat pe zona dorita, urmat de masina care reduce temperatura grasimii. Acest lucru face ca celulele adipoase sa fie deteriorate si sa moara incet. Celulele adipoase moarte sunt apoi eliminate lent de organism, prin cai naturale.

Racirea este, de obicei, mentinuta timp de cateva zeci de secunde, minimul de temperatura fiind de –8 grade Celsius. De mentionat ca aparatul ingheata doar celulele adipoase, nu si tesuturile din jur, precum nervii si pielea. Asadar, este o procedura sigura pentru pacient, care nu ofera efecte adverse si nu prezinta niciun risc.

Deoarece celulele grase sunt eliminate lent, pacientii care recurg la aceasta metoda de remodelare corporala trebuie sa se astepte ca rezultatele sa vina treptat, pe o perioada de cateva luni. Cu toate acestea, este o metoda sigura pentru sanatate, non-invaziva, care ofera rezultate garantate.

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro