Criteriul National

25-26 iiulie 2015, Vizita Presedintelui Romaniei in Austria

iulie 27
10:39 2015


In acest weekend Presedintele Romaniei, Domnul Klaus Johannis si sotia sa Carmen au fost invitatii speciali ai Presedintelui Austriei, la Festivalul de la Salzburg (Turnul de Sare). Pe agenda de lucru a celor doi presedinti a fost primordiala evolutia relatiilor bilaterale ale celor doua tzari, precum si teme de actualitate de pe agenda europeana, dar si a cersetorilor de origine romana din Austria.
Vizita Domnului Johannis a fost inlesnita prin intermediul Ambasadei Romaniei de la Viena in stransa legatura cu presedentia Austriei. Cuplul Prezidential a fost cazat la Hotelul Salzburg West situat in partea de vest a orasului, iar intalnirea de lucru a avut loc azi dimineata intr-un cadru restrains la orele 09.00, in incinta Hotelullui Sacher din Salzburg.
Festivalul de la Salzburg a fost deschis de catre Presedintele Austriei domnul Dr. Heinz Fischer si sotia sa Margit, azi 26 iulie la orele 11.00. Insa, ca gest de onoare, chiar cu 30 de minute inaintea deschideri oficiale, Presedintele Fischer si sotia sa au intampinat cu onoruri militare pe Domnul Klaus Johanis si sotia sa Carmen. Fanfara militara a batalionului 2 de Pionieri a fost condusa de catre Ladeshauptman Dr. Wilfried Haslauer de la OVP (Partidul Popular Austriac), care impreuna cu conducerea landului Salzburg au sautat distinsii oaspeti. Presedinta Festivalului Dr. Helga Rabl-Stadler a salutat si ea oaspetii din Romania. Apoi in cursul zilei de ieri au urmat discutii cu Ministrul Culturii si a Relatiior cu Massmedia Dr. Josef Ostermayer, iar dupa intanirea cu scriitorul Prof. Dr. Rudiger Safransky s-au intonat imnurile landului Salzburg, al tarii si al Europei, care au fost interpretate de catre Orchestra Simfonica Mozart din Salzburg si dirijata de HK Gruber. Dupa aceasta, presedintii celor doua state urmeaza sa se retraga pentru o intalnire oficiala la sediul Asociatiei Internatioale ISA, cu sediu in Palatul Coroanei din Leopold. Duminica, in cea de-a doua zi a vizitei distinsilor oaspeti din Romania, acestia vor vizita Casa lui Mozart din Salzbugergasse precum si casa cea in care s-a nascut marele compositor austriac, situata in Sankt Gilgen de la Wolfagangsee. Tot in programul pregatit de austrieci ar mai fi fost si vizita resedintei de vara al ultimului Keiser al Austriei din superbul oras de munte Bad Ischl, situat in renumita regiune Salzkammergut, unde a avut loc declaratia de razboi facuta Serbiei de catre monarhia K.u.K, in urma cu 101 ani, datorita asasinarii la Sarajevo a unicului Printz mostenitor al Keiserului Franz Josef si al frumoasei printese Sissy.
Tot aseara aceasta, Intalnirea Romano-Austriaca va culmina cu momentul in care Cuplurile Prezindetiale ale celor doua tzari vor asista la Felsenreitschulle, premiera Operei “ Die Eroberung von Mexico” de Wolfgang Rihm. Fotografiile au fost preluate de la Osterreichische JOUNAL Magazin nr .144beautiful-salzburg Foto_SIMONIS-4-SLIDER-Foto_Simonis images.jpglkgg johmare

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo