Criteriul National

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI ROMANIEI si a Regelui Mihai I !…

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI ROMANIEI si a Regelui Mihai I !…
octombrie 25
22:18 2016

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI ROMANIEI

          In fiecare an la data de 25 octombrie poporul roman sarbatoreste ziua Armatei României, ce a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959, insa istoria merge si mai departe chiar la 25 octombrie 1944 care semnifică data eliberării totale a teritoriului național, mai  exact a  ultimelor orașe Satu Mare și Carei ce fusesera sub ocupație hortysto-fascistă.  Operatiunea de eliberare a părții de nord-vest a Transilvaniei nu a însemnat și încetarea luptelor duse de Armata României, insa pentru izgonirea invadatorilor maghiari inapoi in Ungaria, putem spune ca între 23 august și 25 octombrie 1944 partea romana a inregistrat pierderi in acest conflict, ce se ridica la circa 58.000, iar pierderile provocate inamicului s-au ridicat la 89.934 militari, dintre care 76.275 prizonieri, adica numai 13.659 de soldati unguri doborati.

soldati_romani_cu_mitraliera_jpgI6_defileaza_prin_chisinauimages

        Cu aceasta minunata ocazie a zilei de 25 octombriue, in care Romania sarbatoreste ziua Armatei se arboreaza drapelul național la toate sediile instituțiilor militare, se ridica Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime și fluviale și vor fi organizate ceremonii militare și activități comemorative în toate garnizoanele din țară, în teatrele de operațiuni în care România are trupe de mentinerea pacii din cadrul NATO.

  25-octombrie-ziua-armatei-romaniei-foto-infomondomilitar     646x404

            Astazi Armata Romaniei isi sarbatoreste cu mare cinste eroi sai, cazuti la datorie pentru eliberarea ultimei palme de pamant romanesc de sub ocupatia cotropitorilor  fascisti ai  lui Horty, care au invadat Romania prin impunerea fortata de catre Adolf Hitler a tratatului de la Wiena din 1940. Trebuie amintit ca armata hortista a actionat duplicitar in perioada celui de-al doilea razboi mondial, deoarece in timp ce eram aliati, in lupta dusa impotriva comunistilor bolsevici pe frontul de est, pentru eliberara Ucrainei de sub bolsevicii unionali sovietici, trupele de jandarmi ai lui Horty isi puneau in aplicatie planurile holocaustului de epurare etnica a tuturor romanilor din satele Transilvaniei. Acest fapt nu trebuie sa-l uitam pentru ca poporul care nu-si cunoaste istoria risca sa si-o repete si sa se piarda in negura vremurilor.

                                            mon3

Azi 25 octombrie 2016, au fost programate ceremonii militare si de depuneri de coroane de flori, la Monumentul Eroilor Patriei, din fața Universității Naționale de Apărare „Carol I”, și la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol. Traiasca Romania Mare si sa  ne rugam pentru odihna tutror sufletelor soldatilor romani ce   s-au jertfit pentru patrie.    CINSTE LOR !…

                                         regele-mihai-i-sunt-sigur-ca-fiica-mea-margareta-va-gasi-intelepciunea-si-forta-de-a-ma-reprezenta

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Hintergraber

Daniel Hintergraber

Inginer Diplomat cu experienta de peste 10 ani in massmedia, specializat in filmari si arheologie subacvatica. Realizatorul filmelor Flora si Fauna Marii Negre, Pe Urmele Capitanului Scarlat (film despre pionieratul scafandreriei romanesti, dar si despre arheologie subacvatica). Cunoscator in domeniul Istoriei Navale din cel de-al doilea razboi mondial si realizatorul filmului documentar - Scufundarea Moscovei.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo