Criteriul National

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI ROMANIEI si a Regelui Mihai I !…

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI ROMANIEI si a Regelui Mihai I !…
octombrie 25
22:18 2016

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI ROMANIEI

          In fiecare an la data de 25 octombrie poporul roman sarbatoreste ziua Armatei României, ce a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959, insa istoria merge si mai departe chiar la 25 octombrie 1944 care semnifică data eliberării totale a teritoriului național, mai  exact a  ultimelor orașe Satu Mare și Carei ce fusesera sub ocupație hortysto-fascistă.  Operatiunea de eliberare a părții de nord-vest a Transilvaniei nu a însemnat și încetarea luptelor duse de Armata României, insa pentru izgonirea invadatorilor maghiari inapoi in Ungaria, putem spune ca între 23 august și 25 octombrie 1944 partea romana a inregistrat pierderi in acest conflict, ce se ridica la circa 58.000, iar pierderile provocate inamicului s-au ridicat la 89.934 militari, dintre care 76.275 prizonieri, adica numai 13.659 de soldati unguri doborati.

soldati_romani_cu_mitraliera_jpgI6_defileaza_prin_chisinauimages

        Cu aceasta minunata ocazie a zilei de 25 octombriue, in care Romania sarbatoreste ziua Armatei se arboreaza drapelul național la toate sediile instituțiilor militare, se ridica Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime și fluviale și vor fi organizate ceremonii militare și activități comemorative în toate garnizoanele din țară, în teatrele de operațiuni în care România are trupe de mentinerea pacii din cadrul NATO.

  25-octombrie-ziua-armatei-romaniei-foto-infomondomilitar     646x404

            Astazi Armata Romaniei isi sarbatoreste cu mare cinste eroi sai, cazuti la datorie pentru eliberarea ultimei palme de pamant romanesc de sub ocupatia cotropitorilor  fascisti ai  lui Horty, care au invadat Romania prin impunerea fortata de catre Adolf Hitler a tratatului de la Wiena din 1940. Trebuie amintit ca armata hortista a actionat duplicitar in perioada celui de-al doilea razboi mondial, deoarece in timp ce eram aliati, in lupta dusa impotriva comunistilor bolsevici pe frontul de est, pentru eliberara Ucrainei de sub bolsevicii unionali sovietici, trupele de jandarmi ai lui Horty isi puneau in aplicatie planurile holocaustului de epurare etnica a tuturor romanilor din satele Transilvaniei. Acest fapt nu trebuie sa-l uitam pentru ca poporul care nu-si cunoaste istoria risca sa si-o repete si sa se piarda in negura vremurilor.

                                            mon3

Azi 25 octombrie 2016, au fost programate ceremonii militare si de depuneri de coroane de flori, la Monumentul Eroilor Patriei, din fața Universității Naționale de Apărare „Carol I”, și la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol. Traiasca Romania Mare si sa  ne rugam pentru odihna tutror sufletelor soldatilor romani ce   s-au jertfit pentru patrie.    CINSTE LOR !…

                                         regele-mihai-i-sunt-sigur-ca-fiica-mea-margareta-va-gasi-intelepciunea-si-forta-de-a-ma-reprezenta

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Hintergraber

Daniel Hintergraber

Inginer Diplomat cu experienta de peste 10 ani in massmedia, specializat in filmari si arheologie subacvatica. Realizatorul filmelor Flora si Fauna Marii Negre, Pe Urmele Capitanului Scarlat (film despre pionieratul scafandreriei romanesti, dar si despre arheologie subacvatica). Cunoscator in domeniul Istoriei Navale din cel de-al doilea razboi mondial si realizatorul filmului documentar - Scufundarea Moscovei.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo