Criteriul National

3 marci de motociclete care suprind prin stilul lor seducator

3 marci de motociclete care suprind prin stilul lor seducator
ianuarie 20
18:34 2019

Eleganta si rafinament italienesc in sporturile cu motor

In anul 2019, industria auto-moto din Italia pare sa inregistreze o revenire spectaculoasa. Alaturi de marci consacrate, precum Aprilia sau Ducati, constructorul italian, Volt, pare sa isi fi gasit un loc de top prin lansare, la inceputul anului 2017, a unui model de motocicleta de-a dreptul senzational.

Senzatie cu noul Italian Volt

Asa cum este specificat inca dim fabricatie de chiar de catre producator, motocicleta este capabila sa atinga o viteza de 100 km/h in doar 4.6 secunde. Mai mult, modelul se livreaza la comanda si complet personalizat de catre cei mai importanti dealeri din Peninsula si nu numai!

Ideea motocicletei Italian Volt, prezentata pe 16 martie 2017 la Spazio Gessi din Milano dateaza, insa, din anul 2013. Curajoasa inventive a pornit de spiritul aventuros al unor antreprenori si manageri motorsport cu experienta, Nicola Colombo, antreprenor IT si Valerio Fumagalli, manager in diverse echipe internationale din motorsport. Acestia au reusit sa parcuga, in 44 de zile, nu mai putin de 12000 de km cu motociclete electrice prin 12 tari, un adevarat record mondial.

italian volt motocicleta

Italian Volt este, prin excelenta, un Roadster cu performante deosebite. Prezinta un design fabulous, dar si performante tehnologice capabile sa ofere experiente unice clientului. Bateria este incarcata in proportie de 80% in mai putin de 1 ora, are un  cuplu motor de 208 Nm si o autonomie de aproximativ 200 km. Capacitatea bateriei este de 15 kw/h, in  timp ce greutatea sa ajunge la 245 kg. Pentru a evita neplacerile, este echipata cu un releu incarcare ultra-performant.

Aprilia – mereu surprinzatoare

Pentru anul 2019, Aprilia a pregatit o lansare senzationala! Este vorba, asadar, despre noul RSV 4 RR, care a fost deja expus pe 12 noiembrie, anul precedent. Noul model RR este programat sa fie lansat pe piata la inceputul lui 2019 ca o dovada certa a “castigatorului de cursa” , cu adaugarea unelor update-uri pentru a o face mult mai performanta.

Modelul 2019 se remarca printr- un pachet de grafice reconfigurate, in special cele care se refera la folosirea mai pronuntata a nuantelor de negru. De asemenea, constructorul italian a adaugat nuante de rosu stralucitor si un aliaj de aluminiu la roti.

Prin motorul sau de 999 cc, la care se mai adauga un releu incarcare imbunatatit, noua motocicleta RSV 4 RR se detaseaza lejer ca drept o puternica motocicleta din clasa superbike.

rsv 4 rr

Ducati – un nou nivel

Pentru anul 2019, Ducati si-a propus sa treaca la un nou nivel, lansand, recent, la Milano, modelul ultimate-road Ducati Panigale V4 si Ducati Panigale V4 Speciale, o versiune imbunatatita a modelului V4 de anul trecut. Imbunatirile marcante vizeaza motorul, suspensiile, dar si un releu incarcare mai bun.

Se poate spune chiar ca, dupa cum au sustinut unii specialisti, ca noul Ducati Panigale V4 este “de fapt, cea mai puternica motocicleta de uzina construita vreodata de catre Ducati… o aparitie de senzatie pentru un produs Ducati de clasa”.

In concluzie, anul 2019 se anunta unul senzational in domeniul moto! Iar lansarile italienilor, marcate de stil si eleganta, incorporate cu tehnologie, par a sustine aceasta afirmatie.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei