Criteriul National

3 meserii care-ți pot aduce independentă financiară în România

3 meserii care-ți pot aduce independentă financiară în România
martie 05
11:55 2019

În ultimii 10-15 ani,  a apărut un trend destul de periculos pentru România ca țară: migrația forței de muncă. E destul de simplu de înțeles faptul că orice țară, pentru a evolua, are nevoie de oameni care să stea în interiorul granițelor și să lucreze cu forme legale. De acolo statul ia impozit, contribuții pentru pensii și asigurări de sănătate. Din păcate, în ultima vreme forța de muncă tânără a cam părăsit România, iar piața muncii dintre granițe a rămas descoperită. Evident, plecatul la muncă în străinătate nu rezolvă întotdeauna problemele celor care fac acest pas iar în cele ce urmează vom discuta despre o abordare pe care puțini români o încearcă înainte să-și facă bagajele și să plece din țară: recalificarea.

Spuneam mai sus că momentan există foarte mare cerere pentru meseriași pe piața din România, pentru toate domeniile: alimentație, construcții, meserii independente și așa mai departe. Recalificarea poate să aducă pentru cei serioși, care se țin de treabă și cărora le place munca, o independență financiară ieșită din comun pentru România. Ideea este destul de simplă: piața muncii are nevoie de meseriași. Dacă te transformi într-unul foarte bun, poți să găsești un loc de muncă foarte bine plătit, ori de ce nu, poți chiar să pornești în acest domeniu pe cont propriu, prin înființarea unei I.I. sau P.F.A..

Așadar, ca să ai acces la joburi bine plătite care se caută, trebuie să te înscrii la niște cursuri de calificare, trebuie să treci printr-un proces de scurtă durată în cadrul căruia vei învăța o meserie complet nouă. Multă lume se teme de faptul că din pricina vârstei, nu se va mai putea acomoda cu procesul de învățare, însă nu este deloc așa. Atât timp cât dorești cu adevărat să-ți schimbi, viața, vârsta nu este o piedică reală.  În cele ce urmează vom trece în revistă 3 meserii care-ți pot aduce independentă financiară în România, atât timp cât devii foarte bun în ceea ce faci, atât timp cât îți place munca.

3 meserii care-ți pot aduce independentă financiară în România

  1. Agent de curățenie – 10 săptămâni – în ultimii ani, în România încep să prindă destul de bine serviciile de curățenie, atât la domiciliu pentru clienți rezidențiali cât și la locul de muncă/producție pentru clienții industriali. Timpul a început să devină foarte valoros și pentru noi, căci până nu demult priveam această problemă doar la cei din Vest. Meseria de agent de curățenie este una de viitor mai ales dacă cei care o doresc, se gândesc să-și deschidă propria firmă în cadrul căreia să activeze după ce capătă suficientă experiență.
  2. Instalator – 18 săptămâni – cu toții am început să dăm din colț în colț atunci când se sparge o țeavă de apă la baie sau chiar și atunci când avem de montat un simplu boiler electric. Instalatorii calificați sunt pe cale de dispariție iar din cauza faptului că școlile de arte și meserii s-au cam închis, din spate nu mai vine o generație nouă de instalatori. Piața muncii are nevoie de asemenea oameni și da, este una dintre meseriile pe care dacă le practici pe cont propriu, corect, cu simț de răspundere și seriozitate, îți poate aduce foarte mulți bani.
  3. Electrician – 18 săptămâni – încă o meserie care nu are cum să mai vină din școlile de arte și meserii și de care piața muncii din România are nevoie ca de aer. După ce se obține atestarea ANRE, buletinul de electrician, se poate înființa un PFA cu această calificare și se poate lucra pe cont propriu foarte simplu și ușor, mai ales în orașele mici de provincie unde majoritatea electricienilor bătrâni au ieșit la pensie și nu mai profesează.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Stefan

Stefan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei