Criteriul National

3 metode surprinzatoare prin care poti influenta pozitiv mediul inconjurator

3 metode surprinzatoare prin care poti influenta pozitiv mediul inconjurator
octombrie 31
18:33 2017

Iti doresti sa fii mai atent cu mediul inconjurator si sa folosesti mai intelept resursele naturale din jurul tau? Ei bine, acest lucru nu este atat de complicat pe cat pare, deoarece exista cateva metode surprinzator de simple prin care poti contribui sa tu la salvarea lumii din jurul tau.

Iata cum poti avea un impact pozitiv asupra mediului inconjurator:

  1. Ai grija de lucrurile personale

protectia mediului

 In prezent, oamenii s-au obisnuit ca de fiecare data cand un obiect personal se defecteaza sau se strica, sa il inlocuiasca cu unul nou, fara a incerca sa il mai repare. Acest lucru are un impact negativ asupra mediului, deoarece sunt epuizate resursele care contribuie la realizarea obiectelor pe care tu le folosesti in mod curent. De exemplu, daca ai un telefon marca Huawei, iti poti achizitiona o carcasa de pe www.Lerato.ro, astfel incat acesta sa fie protejat si sa eviti sa ti se strice. De asemenea, poti sa vezi aici si carcase pentru telefoane marca Samsung. Fiind unul dintre lucrurile pe care le folosesti cel mai frecvent, telefonul merita sa fie ingrijit corespunzator, astfel incat sa nu fii nevoit sa il schimbi frecvent.

 
 

  1. Mergi pe jos sau cu bicicleta

bicicleta in oras

Probabil ca ai mai auzit pana acum ca mersul pe jos face piciorul frumos. Asta nu e tot, deoarece mersul pe jos sau cu bicicleta poate sa reduca considerabil productia de noxe si alte gaze nocive produse de autoturisme. Asadar, de fiecare data cand ai ocazia sa faci aceste doua lucruri, nu ezita. Fie ca mergi la cumparaturi, fie ca mergi in vizita sau iesi in oras, evita sa folosesti masina personala. Totusi, daca ai de parcurs o distanta mai mare in interiorul orasului, poti folosi mijloacele de transport in comun. Incearca sa folosesti masina doar atunci cand este neaparat nevoie si nu ai de ales. Nu vei ajuta doar mediul, dar iti vei face si tie un bine!

  1. Nu irosi mancarea

mancare irosita

 Primul pas pe care il poti face pentru a nu irosi mancarea este sa cumperi mai putina decat o faci de obicei. Cumparand doar cantitatea de care ai nevoie, te asiguri ca o poti consuma inainte de exprirarea termenului de valabilitate. Ca sa stii ca reusesti sa faci acest lucru, fa-ti o lista exacta inainte de a pleca la cumparaturi si pune in cos doar ce ai trecut pe ea. De asemenea, daca ai mancare ramasa, dar pe care nu o mai consumi, o poti dona, astfel incat sa se poata bucura si altii de o masa buna. In conditiile in care, in prezent, inca mai exista tari in care lipsa mancarii este o problema majora, este recomandat sa faci tot posibilul pentru a o  consuma intelept.

 
 

Felul in care influentezi lumea este strans legat de alegerile pe care le faci! Traieste responsabil si vei vedea rezultate pozitive atat in ceea ce te priveste, cat si in ceea ce ii priveste pe cei din jurul tau!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo