
Pe langa faptul ca cei mici simt in permanenta nevoia de a face miscare, de a alerga si de a se distra, joaca in aer liber are un rol esential si in dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a oricarui copil. Tocmai din aceste motive, in cazul in care locuiesti la curte si dispui de un teren generos in jurul casei, ar trebui sa ai in vedere amenajarea unui loc de joaca pentru prichindel.
Iata care sunt cei 3 pasi de urmat pentru amenajarea unui loc de joaca in curte:
PASUL 1: Alegerea jucariilor de exterior potrivite
Primul pas de urmat pentru a construi un loc de joaca in curtea casei este, bineinteles, alegerea jucariilor si centrelor de activitati pentru exterior. Mai precis, trebuie sa te orientezi catre obiectele potrivite pentru varsta juniorului, dar care sa fie si atractive pentru el. De exemplu, daca prichindelului tau ii place sa inoate, poti achizitiona de la Hitmag o piscina gonflabila pentru gradina, pe care sa o integrezi in spatiul de joaca. De asemenea, daca micutul tau este plin de energie si iubeste adrenalina, poti accesa link-ul http://hitmag.ro/trambuline-gradina pentru a alege trambulina perfecta pentru el. Pe langa acestea, poti opta, la alegere, si pentru clasicele leagane si tobogan sau chiar pentru o casuta in copac. In mod cert, daca vei tine cont de pasiunile copilului, dar si de varsta acestuia, vei reusi sa alegi cele mai potrivite jucarii de exterior si, implicit, sa amenajezi un loc de joaca pe gustul micutului tau.
PASUL 2: Delimitarea spatiului de joaca
Al doilea pas pe care trebuie sa il ai in vedere este delimitarea spatiului de joaca de restul curtii. Acest lucru te va ajuta sa pastrezi o estetica impecabila a decorului din gradina, dar, mai mult decat atat, ii va asigura prichindelului tau un mediu sigur in care sa se distreze si sa isi consume energia. Astfel, fie ca alegi sa pozitionezi locul de joaca in fata casei, fie ca acesta va fi amenajat in spatele curtii, ar fi bine sa il delimitezi de restul terenului, in asa fel incat sa ai garantia ca prichindelul tau nu este expus pericolelor. Drept urmare, alege sa inconjori acest spatiu cu un gard din plasa ori din lemn sau cu ajutorul unor copaci. Fara indoiala, in acest mod vei reusi sa creezi un loc de joaca atractiv, dar si sa ii oferi copilului tau toate conditiile de siguranta.
PASUL 3: Utilizarea pavimentelor din cauciuc
Ultimul pas de care trebuie sa tii cont se refera la utilizarea pavimentelor din cauciuc. Aceasta modalitate de pavaj este ideala pentru locurile de joaca, motiv pentru care este des intalnita si in parcurile publice. Principalul avantaj al pavimentelor din cauciuc il reprezinta faptul ca diminueaza socurile in cazul accidentarilor. De altfel, un alt avantaj este acela ca aceste pavimente au o capacitate de drenaj si o permeabilitate crescute, ceea ce inseamna ca micutul tau se va putea bucura de spatiul lui de joaca inclusiv in zilele de toamna, cand umiditatea este destul de crescuta. Asadar, pentru a crea un loc de joaca in curtea casei, care sa se integreze in decorul gradinii, sa fie pe gustul juniorului si, bineinteles, sa fie cat mai sigur pentru cel mic, nu ezita sa pui in practica si acest ultim pas.
Iata, deci, care sunt cei trei pasi pe care trebuie sa ii urmezi, astfel incat sa realizezi un loc de joaca sigur si interesant pentru copilul tau, chiar in curtea casei voastre.