Criteriul National

4 idei de activități extrașcolare pentru copii

4 idei de activități extrașcolare pentru copii
iulie 31
15:53 2020

Activitățile extrașcolare sunt la fel de importante că lecțiile predate la ore. Înafara unui cadru formal, copiii sunt mai relaxați, iar în astfel de momente învață mult mai ușor din experiențe practice și devin mai receptivi la tot ce e nou, descoperind noțiuni care în alt context ar putea părea dificil de înțeles. În continuare îți prezentăm 4 idei de activități extrașcolare ce-l vor încânta pe copil.

1. Încurajează-l să scrie

Încurajează-l pe cel mic să compună povești, să descrie un moment special din viață sa, ori să continue acțiunea din basmele pe care le îndrăgește. Astfel, îl ajuți să-și folosească imaginația, să-și dezvolte creativitatea, spiritul de observație, memoria, să exerseze regulile de ortografie și gramatică și să aibă niște amintiri deosebite peste câțiva ani. Un stilou de calitate este important pentru orice copil care are pasiunea de a scrie, deoarece îl va folosi cu drag pentru o perioada lungă de timp.  

2. Învățarea unei limbi străine

Dacă cel mic are capacitatea de a învăța foarte repede limbi străine, poți profita de asta, deoarece cunoașterea mai multor limbi străine îi va fi extrem de utilă pe viitor. Așadar, dacă ai observat că prichindelul tău reține cu ușurință cuvinte și expresii noi în altă limbă, înscrie-l la cursuri, ori ajută-l chiar tu să învețe o limbă străină pe care o cunoști.

3. Încurajează-l să facă sport

Exercițiile fizice nu doar că-l vor menține sănătos, dar îl vor învăța pe cel mic să fie atent, perspicace, disciplinat și rapid. Lasă copilul să încerce mai multe sporturi și să-l aleagă pe cel care-i place mai mult. Îi poți propune să experimenteze cu sporturile de echipă, deoarece acestea îl determină să colaboreze cu alți copii și să-și facă noi prieteni.

4. Lasă-l să-și dezvolte pasiunea pentru muzică

Cel mic fredonează deseori melodiile pe care le aude, folosește diverse obiecte pe post de instrumente muzicale sau inventează fel și fel de cântecele? Asta arată că îndrăgește muzica și are ureche muzicală. Înscrie-l la ore de canto, chitară, pian sau tobe, în funcție de preferințele sale. La fel ca în cazul practicării sporturilor, poți începe prin a-l ajuta să experimenteze cu diferite instrumente pentru ca mai apoi să-l aleagă pe cel favorit. Musica îl va ajuta pe copil să-și mențină o stare de spirit pozitivă, să-și dezvolte abilitățile creative și să aibă încredere in sine.

 

Printre scopurile activităților extrașcolare se numără dezvoltarea competențelor sociale, comunicarea în rândul copiilor, deprinderea de a-și susține punctul de vedere cu argumente și de a oferi critici constructive, muncă în echipă, toleranța față de ideile celorlalți, colaborarea și comunicarea, spiritul de inițiativă și integrarea în grup – toate aceste atribute sunt necesare oricărei persoane. Așadar, activitățile extrașcolare îl ajută pe cel mic să dobândească aptitudini esențiale pentru a se descurca în diferite situații de-a lungul vieții.

 

Nu uita, însă, că nu trebuie să-i aglomerezi copilului programul cu o multitudine de activități. Selectează cu atenție și asigură-te că celui mic îi rămâne suficient timp liber pentru a se relaxa.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul