Criteriul National

4 idei pentru amenajarea treptelor exterioare

4 idei pentru amenajarea treptelor exterioare
august 04
15:58 2022

Aspectul exterior al unei case este adesea completat de multitudinea îmbunătățirilor realizate la nivelul terasei, acoperișului, a soclului și a treptelor exterioare. Dintre acestea treptele sunt cele mai vizibile, datorită faptului că ele asigură accesul direct în locuință. Pentru a le asigura acestora un aspect cât mai plăcut, iată câteva idei care vor contribui în acest sens în mod activ.

Trepte exterioare din piatră naturală

Piatra naturală este unul dintre cele mai bune materiale ce pot fi folosite pentru amenajarea treptelor exterioare. Există o gamă variată de trepte din piatră naturală din care poți alege, în primă fază în funcție de material. 

Treptele se pot realiza din marmură, granit sau travertin, sau chiar din ardezie. În plus, treptele pot fi realizate din piatră naturală lucioasă sau din piatră naturală fiamată, pentru un plus de siguranță în ceea ce privește alunecarea.

Piatra naturală oferă o multitudine de variații de modele și culori, iar acestea permit asortarea ușoară cu restul locuinței, cu nuanța tencuielii decorative sau cu cea a glafurilor și a acoperișului.

Piatra naturală este un material deosebit de rezistent, este un material natural, cu rezistență mare la compresiune, la șocuri mecanice, la intemperii și la acțiunea razelor UV, dar și un material ecologic, cu o durată de viață la fel de mare precum cea a locuinței în sine.

Trepte exterioare din ciment

Cimentul poate fi întotdeauna o soluție la îndemână, mai ales în situația în care costurile cu realizarea lucrărilor ar trebui să se încadreze într-un anumit buget. Este important însă de verificat care este tipul de ciment potrivit deoarece vorbim despre elemente constructive care vor fi supuse unui nivel ridicat de trafic și implicit unor solicitări mari.

Cimentul însă, betonul, este un material care rezistă foarte bine la solicitări de compresiune, astfel că nu sunt necesare decât armările interioare prevăzute în proiect pentru asigurarea durabilității.

Ușorul dezavantaj al scărilor betonate este faptul că oferă o nuanță rece și fadă, impersonală, care contrastează cu aspectul locuințelor. Firește însă, există posibilitatea vopsirii treptelor, însă aspectul nu este nici pe departe la fel de plăcut precum în cazul treptelor amenajate cu piatră naturală.

Trepte exterioare din lemn sau lemn compozit

Lemnul este un material cald și prietenos cu mediul, însă dezavantajul acestuia este faptul că nu are o rezistență foarte bună la solicitări mecanice. Lemnul nu rezistă foarte bine la incendiu, este slab din punct de vedere al încărcărilor de compresiune și este sensibil la umiditate și carii.

În ciuda faptului că lemnului i se pot aplica tratamente pentru a-i spori rezistența, el nu va fi niciodată la fel de rezistent precum celelalte tipuri de materiale. Totuși, dacă se estimează un nivel redus de trafic, lemnul este o opțiune perfectă pentru case în stil rustic.

De asemenea, la nevoie, se poate folosi lemn compozit, care imită la perfecție lemnul natural, însă care aduce în prim-plan rezistențe superioare și o durabilitate foarte bună.

Trepte metalice sau trepte din panouri zincate

Treptele exterioare pot fi realizate din panouri metalice zincate, care vor oferi un aspect modern și deosebit întregii locuințe. Rezistențele la trafic și compresiune a acestor tipuri de trepte sunt destul de mari, grație tratamentelor speciale chimice realizate asupra metalelor. Din punct de vedere al costurilor aceste tipuri de trepte sunt într-o categorie de mijloc, oferind o durabilitate pe măsura costurilor. 

Acestea sunt doar câteva idei de amenajare a treptelor exterioare, prin care se poate îmbunătăți aspectul unei locuințe. Indiferent de materialul ales, este recomandată analizarea avantajelor, pentru că o astfel de investiție este una de viitor și ar trebui făcută știind toate aceste detalii.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul