Criteriul National

4 Iulie – ZIUA INDEPENDENTEI SUA

4 Iulie – ZIUA INDEPENDENTEI SUA
iulie 04
13:28 2017

4 Iulie – ZIUA INDEPENDENTEI Statelor Unite ale Americii

Cetatenii americani de pretutindeni sarbatoresc azi, la 4 iulie ziua proclamarii independentei SUA.   In urma cu 241 de ani la data de 4 iulie1776, in urma unui razboi sangeros, popoarele unite a 13 colonii britanice de pe teritoriul nord-american, au luptat pentru obtinerea unui ideal comun, acela de libertate.

 

Astfel la 4 iulie 1776 aceste colonii britanice isi declara independenta concomitant, moment in are apare si ceea ce azi cunoastem sub numele de Statele Unite ale Americi. Primul presedinte ale SUA a fost George Washington, iar declaratia de independenta a fost semnata de catre Thomas Jefferson, John Adams, Benjamin Franklin, Roger Sherman si Robert R Livingston.

Statele Unite fondatoare ale Americi din momentul 4 iulie 1776 semnatare a declaratiei de independenta a fost urmataorele: Delaware, Pensilvania, New Jersey, Conecticut, Georgia, Meryland, Massachusetts, Carolina de Sud, New Hampshire, Virgina, New York si Carolina de Nord si Rhode Island.

In 3 septembrie 1783 Franta recunoaste independenta Statelor Unite, iar in 1787 a fost adoptata Constitutia Statelor Unite cu absolute toate amendamentele sale, care persista chiar si astazi. Apoi in 1789 au loc primele alegeri libere si democratice, moment in care a fost ales Presedinte al SUA chiar George Washington, insa cel care a redactat proclamatia de independenta a fost Thomas Jefferson, care a fost in cele din urma cel de-al treilea presedinte ales al SUA pentru doua mandate de 4 ani, intre 1801 – 1809.

 

   Ambasadorul SUA la Bucuresti, excelenta sa, D-nul Hans Klemm a facut o declaratie istorica privind celebrarea a 241 de ani de independenta A SUA si 20 de ani de parteneriat strategic al SUA cu Romania, fapt ce arata in mod clar recunostinta poporului American pentru Romania, cel mai pro American stat de pe continental European. Astfel cele doua popoare depun eforturi considerabile pentru promovarea impreuna a Securitatii , a democratiei si a statului de drept.

Excelenta sa D-mnul Hans Klemm a urat tuturor cu acest prilej un bine v-am regasit si ca:

 “ Azi este 4 iulie si sarbatorim 241 de ani de la Declaratia de Independenta a Statelor U nite ale Americii. Anul acesta aniversam si 20 de ani de Parteneriat Strategic intre Romania si Statele Unite. Acest partenriat a fost recent ferm reconfirmat si de Presedintele Trump si Prededintele Iohannis, la Casa Alba de la Washington. Privind in comun spre viitor, eu Ambasada SUA vom colabora acum cu prietenii nostril romani pentru a consolida Parteneriatul Strategic in toate dimensiunile sale. Prioritatile noastre raman promovarea securitatii,promovarea democratiei si a statului de drept si promovarea prosperitatii. Va invitam sa sarbatoriti alaturi de noi ZIUA Independentei SUA”.

La receptia de la Bucuresti oferita de Ambasadorul SUA, au fost invitati de onoare Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis, dar si Premierul Mihai Tudose. Milioane de romani sarbatoresc azi 4 iulie alaturi de americani “Ziua Independentei” atat pe pamant American cat si pe pamant romanesc

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Hintergraber

Daniel Hintergraber

Inginer Diplomat cu experienta de peste 10 ani in massmedia, specializat in filmari si arheologie subacvatica. Realizatorul filmelor Flora si Fauna Marii Negre, Pe Urmele Capitanului Scarlat (film despre pionieratul scafandreriei romanesti, dar si despre arheologie subacvatica). Cunoscator in domeniul Istoriei Navale din cel de-al doilea razboi mondial si realizatorul filmului documentar - Scufundarea Moscovei.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo