Criteriul National

4 Iulie – ZIUA INDEPENDENTEI SUA

4 Iulie – ZIUA INDEPENDENTEI SUA
iulie 04
13:28 2017

4 Iulie – ZIUA INDEPENDENTEI Statelor Unite ale Americii

Cetatenii americani de pretutindeni sarbatoresc azi, la 4 iulie ziua proclamarii independentei SUA.   In urma cu 241 de ani la data de 4 iulie1776, in urma unui razboi sangeros, popoarele unite a 13 colonii britanice de pe teritoriul nord-american, au luptat pentru obtinerea unui ideal comun, acela de libertate.

 

Astfel la 4 iulie 1776 aceste colonii britanice isi declara independenta concomitant, moment in are apare si ceea ce azi cunoastem sub numele de Statele Unite ale Americi. Primul presedinte ale SUA a fost George Washington, iar declaratia de independenta a fost semnata de catre Thomas Jefferson, John Adams, Benjamin Franklin, Roger Sherman si Robert R Livingston.

Statele Unite fondatoare ale Americi din momentul 4 iulie 1776 semnatare a declaratiei de independenta a fost urmataorele: Delaware, Pensilvania, New Jersey, Conecticut, Georgia, Meryland, Massachusetts, Carolina de Sud, New Hampshire, Virgina, New York si Carolina de Nord si Rhode Island.

In 3 septembrie 1783 Franta recunoaste independenta Statelor Unite, iar in 1787 a fost adoptata Constitutia Statelor Unite cu absolute toate amendamentele sale, care persista chiar si astazi. Apoi in 1789 au loc primele alegeri libere si democratice, moment in care a fost ales Presedinte al SUA chiar George Washington, insa cel care a redactat proclamatia de independenta a fost Thomas Jefferson, care a fost in cele din urma cel de-al treilea presedinte ales al SUA pentru doua mandate de 4 ani, intre 1801 – 1809.

 

   Ambasadorul SUA la Bucuresti, excelenta sa, D-nul Hans Klemm a facut o declaratie istorica privind celebrarea a 241 de ani de independenta A SUA si 20 de ani de parteneriat strategic al SUA cu Romania, fapt ce arata in mod clar recunostinta poporului American pentru Romania, cel mai pro American stat de pe continental European. Astfel cele doua popoare depun eforturi considerabile pentru promovarea impreuna a Securitatii , a democratiei si a statului de drept.

Excelenta sa D-mnul Hans Klemm a urat tuturor cu acest prilej un bine v-am regasit si ca:

 “ Azi este 4 iulie si sarbatorim 241 de ani de la Declaratia de Independenta a Statelor U nite ale Americii. Anul acesta aniversam si 20 de ani de Parteneriat Strategic intre Romania si Statele Unite. Acest partenriat a fost recent ferm reconfirmat si de Presedintele Trump si Prededintele Iohannis, la Casa Alba de la Washington. Privind in comun spre viitor, eu Ambasada SUA vom colabora acum cu prietenii nostril romani pentru a consolida Parteneriatul Strategic in toate dimensiunile sale. Prioritatile noastre raman promovarea securitatii,promovarea democratiei si a statului de drept si promovarea prosperitatii. Va invitam sa sarbatoriti alaturi de noi ZIUA Independentei SUA”.

La receptia de la Bucuresti oferita de Ambasadorul SUA, au fost invitati de onoare Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis, dar si Premierul Mihai Tudose. Milioane de romani sarbatoresc azi 4 iulie alaturi de americani “Ziua Independentei” atat pe pamant American cat si pe pamant romanesc

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Hintergraber

Daniel Hintergraber

Inginer Diplomat cu experienta de peste 10 ani in massmedia, specializat in filmari si arheologie subacvatica. Realizatorul filmelor Flora si Fauna Marii Negre, Pe Urmele Capitanului Scarlat (film despre pionieratul scafandreriei romanesti, dar si despre arheologie subacvatica). Cunoscator in domeniul Istoriei Navale din cel de-al doilea razboi mondial si realizatorul filmului documentar - Scufundarea Moscovei.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo