Criteriul National

4 lucruri care nu trebuie să lipsească din ghiozdanul micului tău școlar

4 lucruri care nu trebuie să lipsească din ghiozdanul micului tău școlar
mai 11
12:04 2020

Odată ce copilul tău devine școlar, apar noi responsabilități – atât în viața lui, cât și în viața ta de părinte. Fiind vorba despre o etapă cu totul nouă pentru el, în care este esențial să se acomodeze cât mai ușor și chiar să înceapă să meargă cu bucurie și curiozitate la școală, rolul tău este foarte important. Atenție, însă, granițele sunt fine: nu trebuie nicidecum să te transformi într-o persoană cicălitoare și nici în genul de părinte care preia absolut toate sarcinile. Ca în multe alte situații din viață, echilibrul este crucial. Un părinte care „practică” echilibrul este acela care ghidează, discret, pașii copilului.

În primele săptămâni, și pregătirea ghiozdanului pentru ziua următoare poate fi o adevărată provocare pentru cel mic. De aceea, sfatul nostru este să fii alături de el și, la început, să vă ocupați împreună de această sarcină. Astfel, va învăța, încetul cu încetul, care sunt lucrurile care nu trebuie să-i lipsească din ghiozdan.

Probabil că, atunci când vine vorba de obiectele indispensabile din ghiozdan, primele care îți vin în minte sunt caietele și cărțile, precum manualele școlare de pe CLB. În realitate, însă, misiunea rucsac corespunzător echipat este mai complexă decât atât. Iată, așadar, care sunt principalele 4 lucruri care nu trebuie să lipsească din ghiozdanul micului școlar:

O gustare sănătoasă

Cu siguranță știi că alimentația echilibrată joacă un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copilului. Îți sugerăm să-i pregătești o gustare simplă și cât se poate de sănătoasă, precum un sandvici, un iaurt cu cereale de porumb sau cu fructe. Nu uita să adaugi în fiecare zi și un fruct proaspăt, precum un măr, o banană sau oricare altul care este pe placul celui mic.

O sticlă cu apă

Hidratarea corespunzătoare este, la rândul său, un alt aspect important de care ar trebui să ții cont în pregătirea rucsacului copilului. În acest sens, nu uita să incluzi, zi de zi, o sticlă cu apă de 0,5 litri, astfel încât micuțul tău să o transporte mai ușor. Aceasta va fi mai mult decât necesară, mai ales la finalul orelor de educație fizică, dar și după ce își servește, în pauză, gustarea.

Șervețele uscate și umede 

Un pachet de șervețele uscate și unul de șervețele umede reprezintă obiecte indispensabile în ghiozdanul școlarului. Ținând cont că micuții sunt plini de energie, există posibilitatea să se murdărească în timp ce se joacă împreună, în pauze. Gândește-te, de exemplu, doar la desenele pe care aceștia adoră să le facă, pe asfalt, cu creta. Nu uita nici de gustarea pe care o servesc în pauza de masă, când, de asemenea, se pot murdări – din greșeală. Până la urmă, astfel de „mici greșeli” au făcut parte din copilăria fiecăruia dintre noi, la un moment dat, nu e așa?

Rechizite 

Există unele diferențe între listele de rechizite corespunzătoare fiecărui an școlar, lucru pe care îți sugerăm să-l iei în considerare. Pentru început, este bine să știi că din rândul rechizitelor indispensabile în clasa I fac parte stiloul, penarul echipat cu carioci și creioane, radiera, rigla, ascuțitoarea, rezervele pentru stilou, caietele de tip I, al căror număr depinde de numărul materiilor studiate. Pentru a te asigura că micul școlar este complet echipat în acest sens, te poți consulta cu domnul învățător/doamna învățătoare.

Firește că acestor lucruri li se pot alătura și altele, în funcție de nevoile școlarului, dar și în funcție de clasa în care este acesta. Așa cum am spus, odată cu trecerea anilor, vei oberva că lista de rechizite, de pildă, va trece prin diverse schimbări – prin urmare, și rucsacul „se va adapta” la astfel de situații noi. 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul