Criteriul National

4 motive pentru care Delta Dunarii este principala destinatie a iubitorilor de natura

4 motive pentru care Delta Dunarii este principala destinatie a iubitorilor de natura
martie 12
19:21 2019

delta-mila-23Din pacate, inca exista turisti care nu au vizitat niciodata Delta Dunarii. Cum niciodata nu este prea tarziu, au suficiente motive pentru a lua o decize ferma in acest sens. Delta Dunarii este cea mai frumoasa delta europeana si poate si cel mai frumos loc din Romania. Destinatia devine din ce in ce mai populara atat pentru pescari, fotografi, iubitori de natura, cat si pentru familiile care doresc sa isi petreaca un concediu de vis departe de agitatia litoralului. Facilitatile de cazare din zona sunt deosebit de confortabile – de exemplu, Pensiunea Akropolis din Tulcea care, in plus, ofera turistilor si posibilitatea organizarii unor excursii de o zi in Delta Dunarii catre cele mai importante destinatii.

Principalele motive pentru care Delta Dunarii este cea mai populara destinatie de vacanta

Turistii care au venit o data in Delta, cu siguranta vor reveni ori de cate ori au ocazia. Fie ca isi petrec vacanta, fie ca isi doresc doar un week-end prelungit, oamenii invoca varii motive pentru care de fiecare data aleg sa revina in acest mic colt de rai:

  • flora si fauna. Atat iubitorii de natura, cat si pasionatii de fotografie, vin in Delta Dunarii pentru a admira si fotografia cele mai frumoase specii de pasari rare, de reptile si pentru flora specifica locului. In luna mai infloresc nuferii si spectacolul naturii ofera o adevarata splenodare turistilor. Sunt locuri protejate prin lege, unde caii salbatici alearga nestingheriti, unde pelicanii se aduna in stoluri de sute de exemplare, unde pasarile rare se plimba pe apele cristaline sau strabat cerul. Totodata, aici pot admira lianele de vita de vie salbatica, in Padurea Letea, devenita chiar arie protejata gratie abundentei de plante cataratoare pe care le gazduieste.
  • plaje salbatice. In Delta Dunarii se afla singurele plaje salbatice de pe teritoriul tarii. Acestea au un nisip foarte fin, ape cristaline in nuante verde kaki cu sclipiri de argint. Plajele sunt arii protejate prin lege, iar turistii nu au voie sa campeze decat in locurile special amenajate. Delta Dunarii si-a pastrat autenticitatea si naturaletea plajelor, in ciuda turismului in masa. Acest paradis salbatic in care localnicii inca isi ghideaza viata dupa regulile stramosilor ofera un spectacol impresionant al naturii.
  • Pasionatii de pescuit vin cel putin o data pe an in Delta Dunarii pentru a-si demonstra maiestria in practicarea hobby-ului pe care il au. Reprezentantii pensiunii Akropolis organizeaza pentru pescarii impatimiti, dar si pentru amatori, excursii de o zi in Delta Dunarii. Pescuitul este principala sursa de hrana a lipovenilor, dar si a pasarilor migratoare. Din cele peste 133 de specii de pesti, printre care si morunul, cega, nisetrul, viza, scrumbia, somnul, stiuca, crapul, salaul sau bibanul, cu siguranta pescarii se vor intoarce cu fotografii impresionante cu capturile lor.
  • Gurmanzii, pasionatii de gastronomie, pofticiosii vor dori sa guste macar o data in viata un bors de peste sau un preparat lipovenesc cu peste proaspat de Dunare. Renumitul bors de peste este preparat dupa o reteta secreta si un gust aparte.

Acestea sunt principalele patru motive pentru care Delta Dunarii este o destinatie de vis atat pentru turistii romani, cat si pentru cei veniti din strainatate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

IonutC

IonutC

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei