Criteriul National

4 motive pentru care fiecare loc de joaca ar trebui sa aiba leagane si balansoare

aprilie 06
14:29 2020

Leaganele si balansoarele sunt doua dintre cele mai preferate accesorii de la locul de joaca si vei descoperi imediat ca atunci cand ele exista, toti copiii sunt atrasi de ele. Langa leagane de cele mai multe ori se fac cozi de copii care isi asteapta randul, deci un loc de joaca interior sau exterior ar trebui cu siguranta sa aiba astfel de obiecte si iti prezentam motivele.

Leagane si balansoare pentru toate varstele

Gama de leagane si balansoare este destul de variata in prezent si aceste obiecte nu mai sunt doar in forma clasica, cunoscuta. Cele mai multe dintre ele sunt pliate pe varsta copilului si exista leagane pentru copii mici din care acestia sa nu cada, sau leagane duble sau pentru mai multe persoane pentru copiii mai mari care vor sa socializeze si sa se distreze impreuna. Leaganele pentru copiii mici vin cu elemente de siguranta si forme specifice care sa mentina copilul ferm pe pozitie.06

Acelasi lucru este valabil si pentru balansoare. Pe langa cele clasice cu doua locuri, exista si balansoare cu plasa, pentru bebelusi si copii mai mici, in care acestia pot sta si vor fi leganati si miscati de propria greutate. Sunt totodata si balansoare pentru copii mai mari, cu 4 sau mai multe locuri, care se rotesc si care ofera un nivel ridicate de distractie.

Parintii pot supraveghea mai usor copiii

Atunci cand in locul de joaca exista leagane si balansoare, parintilor le este mai usor sa observe ce fac copiii pentru ca acestia vor fi ori in leagan ori in balansoar. In plus, acestea sunt accesorii de joaca sigure pentru cei mici si parintii nu trebuie sa iti faca griji cu privire la faptul ca se pot rani.

Copiii au suficienta activitate fizica

In leagane si in balansoare chiar si cei mai mici copii depun efort si isi antreneaza musculatura. Leaganele clasice implica mai multe grupe de muschi, cum ar fi cei ai bratelor, cei abdominali si cei de pe picioare. Balansoarele implica de asemenea activarea mai multor grupe musculare, ceea ce inseamna ca toti copiii vor avea suficienta activitate fizica pentru un organism cat mai sanatos.

Atunci cand copilul oboseste ziua, in timp ce se joaca, seara va fi mult mai linistit si mai calm, acesta fiind un alt mare avantaj pentru ca va adormi mai usor si isi va continua somnul pana dimineata fara intrerupere.

Mai multe posibilitati de distractie

In leagane si balansoare copiii au mai multe variante de a se distra. Pot sa se joace singuri atunci cand simt nevoia de o pauza de la compania celorlalti, dar se pot juca si impreuna si chiar pot sa dezvolte jocul de roluri utilizand leaganele si toboganele.

Din acest motiv, in niciun loc de joaca nu ar trebui sa lipseasca mai multe tipuri de leagane si balansoare, care sa ofere copiilor posibilitati variate de distractie, individual sau in grup si care sa le capteze atentia pentru cat mai mult timp.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Prodigitalmedia

Prodigitalmedia

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul