Criteriul National

4 pasi sa va salvati relatia

4 pasi sa va salvati relatia
noiembrie 30
16:53 2018

Aproape orice relatie sentimentala trece, mai devreme sau mai tarziu, printr-un impas. Oricat de fermecatoare ar fi o poveste de dragoste, acel moment de “rascruce” este inevitabil intr-un cuplu iar deznodamantul poate fi chiar un “Adio”. Despartirea pare sa fie cea mai buna solutie in acesta situatie, dar nu este si cea mai simpla, mai ales daca unul sau ambii parteneri sunt implicati pe deplin din punct de vedere sentimental. Din fericire, exista si moduri in care relatia voastra poate fi “salvata”. Urmati 5 pasi pentru a depasi impasul in dragoste!

Scrieti calitatile pe care le apreciati unul la celalalt

Atunci cand relatia voastra trece printr-o perioada nefasta, cu siguranta ca aveti tendinta de a omite partile bune de care va bucurati in viata de cuplu. Intr-o astfel de etapa a relatiei probabil ca uitati care sunt lucrurile care v-au unit, la fel ca si calitatile care v-au atras unul la celalalt. Pentru a va “reimprospata memoria”, faceti un excercitiu intreresant si scrieti pe o foaie de hartie calitatile pe care vi le apreciati reciproc, fie ca este vorba despre aspectul fizic, personalitate sau gesturi pe care le-ati facut unul pentru altul.

Lucrati la partea erotica

Componenta erotica este extrem de importanta pentru buna intelegere a partenerilor, chiar daca multi dintre noi poate ca nu am pozitiona-o in topul lucrurilor cu adevarat importante, desi ea este un pilon de baza intr-o relatie. Restabilirea conexiunii dintre voi se poate realiza daca lucrati la partea erotica si nu tine neaparat de a incerca noi pozitii sexuale. Daca nu ati facut-o pana acum, incercati si experienta unui tantra masaj, care cu siguranta ca v-ar ajuta sa va exploatati sexualitatea la cele mai inalte cote. Cinele afrodisiace, mesajele incitante sau pur si simplu o baie relaxanta de care sa va bucurati impreuna pot fi alte metode eficiente de a reaprinde pasiunea dintre voi.

Jucati “Adevar sau provocare”

Relatia voastra traverseaza o perioada mai putin buna, poate chiar critica, asa ca va aflati in fata unei decizii importante: ramaneti impreuna sau va luati “la revedere”? Pentru ca este o situatie destul de delicata, care genereaza stres, puteti sa apelati la un mic joc. Binecunoscutul “Adevar sau provocare”, in forma sa reinterpretata, v-ar putea fi de folos pentru a va da seama de ceea ce va doriti cu adevarat. Dati “cartile pe masa” si spuneti tot ceea ce va deranjeaza la relatia voastra, care sunt asteptarile pe care vi le-ati setat, iar provocarile vor consta chiar in incercarea de a remedia aceste neintelegeri dintre voi.

Luati o pauza

Desi foarte multe cupluri se tem de aceasta etapa, o pauza ar putea fi solutia salvatoare si in cazul vostru. Incercati sa va separati pentru o vreme, caci astfel va veti putea da seama daca intre voi este vorba despre sentimente reale sau doar despre obisnuinta. In plus, va va prinde bine un respiro, pentru a va pune ordine in ganduri si pentru a lua cea mai buna decizie in ceea ce va priveste.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei