Criteriul National

4 semne că trebuie să vă înlocuiți pantofii

4 semne că trebuie să vă înlocuiți pantofii
noiembrie 11
09:48 2022

Articulația, mușchii, tendoanele și ligamentele care alcătuiesc picioarele și gleznele noastre sunt un sistem complicat care trebuie să lucreze împreună de fiecare dată când faceți un pas, alergați sau săriți. Unul dintre cele mai ușoare și mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a preveni sau a ajuta la diminuarea durerilor de picioare este purtarea unor pantofi buni. Aveți nevoie de încălțăminte bună în orice moment al anului, dar înainte de sărbători poate fi un moment bun pentru a face un bilanț printre cizme și bocanci de damă.

Verificați banda de rulare

La fel ca și anvelopele de pe camioanele și mașinile noastre, este important să observați uzura benzii de rulare a pantofilor dumneavoastră. Banda de rulare uzată nu vă va oferi tracțiunea de care aveți nevoie – fie că sunteți copil sau adult.

Dacă partea interioară a benzii de rulare a călcâiului sau zona degetelor mari a unor bocanci de damă este uzată, ar putea fi un semn al unei afecțiuni a piciorului plat.

 

Pantofii prost ajustați pot duce la o utilizare neuniformă a tălpii pantofilor, iar această suprafață neregulată poate agrava afecțiunile sau leziunile existente. Alegeti bocanci dama la oferta Emag Black Friday!

Inspectați partea interioară a fiecărui pantof

Modelele de uzură neuniforme ale materialului din interiorul pantofului ar putea indica o afecțiune a piciorului/gleznei sau ar putea fi ceva care duce la una, cum ar fi fasceita plantară. Suprasolicitarea cauzează slăbirea unui ligament din bolta piciorului, mai ales în lipsa unei perechi de bocanci de damă adecvate. Uzura excesivă, în special pe marginile interioare și în zona degetelor de la picioare, poate arăta că acest lucru se întâmplă.

 

Căptușeala uzată din zona tălpii poate indica o serie de probleme ale piciorului, inclusiv căderea arcadei.

 

Verificați partea din spate a pantofului care se înfășoară în jurul gleznei. Călcâiul nu ar trebui să alunece; dacă o face, ar putea duce la o lipsă de stabilitate care ar putea cauza o entorsă a gleznei.

Verificați vârfurile și șireturile

Observați vreo ruptură deasupra degetelor de la picioare sau pe părțile laterale ale pantofilor dumneavoastră? Dacă materialul se rupe în zona degetelor, pantofii dumneavoastră ar putea fi prea mici. Picioarele noastre se schimbă pe măsură ce îmbătrânim, așa că ați putea încerca o jumătate de mărime mai mare pentru a acomoda acele schimbări în articulații și răspândire care vin odată cu îmbătrânirea. Dacă acei bocanci de damă par a fi prea largi, pentru sănătatea picioarelor dvs., poate ar fi bine să vă luați ceva nou.

Aruncați o privire din spate

Așezați-vă acele botine de damă pe o masă: sunt așezate înalte și drepte? Dacă sunt înclinate într-o parte, nu mai stabilizează piciorul. Chiar și un spațiu mic sub călcâiul pantofului, cum ar fi dimensiunea unui creion, ar putea însemna că nu-și fac treaba ca stabilizatori ai piciorului și gleznei.

 

Iată alte câteva sfaturi în timp ce vă puneți în mișcare:

  • Ar trebui să vă cumpărați pantofi noi o dată sau de două ori pe an.
  • Dacă alergați, lucrați în aer liber sau petreceți mult timp pe trasee, luați în considerare posibilitatea de a cumpăra pantofi noi mai des.
  • Dacă vă luați pantofi noi din cauza durerii de picior, dați-le câteva săptămâni. Dacă durerea persistă, cereți ajutor în acest sens.

https://www.youtube.com/watch?v=RqzHMLHC0G8&ab_channel=eMAG

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul