Criteriul National

4 Sfaturi pentru a menține atenția audienței tale prin video marketing

4 Sfaturi pentru a menține atenția audienței tale prin video marketing
martie 19
13:22 2021

Marketingul video este una dintre cele mai bune modalități de a menține atenția publicului tău țintă. În ultimul timp, videoclipurile au devenit cel mai popular tip de conținut vizual în social media. Urmăritorii își amintesc mult mai ușor un mesaj transmis prin intermediul unui video decât prin intermediul unui text, astfel că, utilizând acest tip de conținut poți impregna imaginea brandului tău în memoria audienței. Totuși, pentru a reuși să realizezi o campanie de video marketing memorabilă, trebuie să ai în vedere mai multe elemente. 

 

Iată 4 sfaturi cu ajutorul cărora poți menține atenția audienței tale prin video marketing:

 

 1. Focusează-te pe povestea brandului tău

 

Storytellingul a devenit un element foarte important pentru orice strategie de marketing și poate fi un instrument puternic atunci când e utilizat în cadrul unui  videoclip. Un conținut bun pentru un video  este acela care poate spune o poveste prin intermediul căreia spectatorul să se poată conecta cu un brandul tău. Brandul care spune o poveste interesantă va putea capta atenția publicului, stimulând imaginația, dar și dorința de a se afilia. Astfel, cu cât o poveste este transmisă mai bine, cu atât audiența va înțelege mai bine mesajul și se va putea regăsi în acesta.

 

2. Începutul contează!

 

În mediul online atenția se captează greu, dar se și menține la fel de greu. Pentru a fi sigur că videoclipul tău are efectul dorit este recomandat ca primele secunde din acesta să fie folosite înțelept. Util în acest sens ar fi să intri în subiect destul de repede, dar și să induci utilizatorilor ideea că merită timpul și atenția lor. Poți lua în considerare oferirea unor informații utile, actuale sau te poți baza pe umor, în funcție de ceea ce dorești să transmiți, dar și de poziționarea brandului tău. Dacă nu ești sigur de aceste informații te poți consulta oricând cu specialiști pentru a primi îndrumarea necesară. 

 

mentine-atentia-audientei-prin-videomarketing-marketiupng


 3. Fă din campania ta una mobile friendly!

 

O mare parte din audiență va vizualiza, cu siguranța, videoclipul tău de pe telefon. Ce ar trebui să faci în acest caz? Ei bine, sfatul nostru este să optimizezi pentru mobil campania ta de video marketing. Câteva modalități prin care îți poți optimiza videoclipul ar fi distribuirea pe platforme receptive, adaptarea mărimii textului pentru a putea fi citit și de pe un ecran mai mic, păstrarea unei durate optime, crearea unei miniaturi care atrage atenția sau filmarea pe verticală și nu pe orizontală pentru a putea fi mai ușor de vizionat. Desigur, pentru a observa și alte lucruri care pot fi optimizate, te poți gândi la ce te deranjează atunci când urmărești un videoclip de pe telefon. Experiența proprie este întotdeauna de ajutor! 

 

4. Nu uita de SEO!

 

SEO este un instrument puternic, care ar trebui luat în considerare atunci când vine vorba de o campanie de video marketing. În timp ce majoritatea companiilor investesc în reclame plătite precum Google & Facebook Ads, tu îți poți optimiza videoclipul pentru a atrage trafic organic gratuit. Câteva sfaturi în această direcție ar fi să furnizezi un transcript pe care motoarele de căutare să îl poată indexa corespunzător, să incluzi cuvinte cheie în titlu, dar și în descrieri, să te asiguri că pagina web în care indexezi videoclipul este, de asemenea, optimizată. Cu toate acestea, dacă nu știi încă cum funcționează SEO și cum poți optimiza într-un mod eficient, ai posibilitatea de a apela la o agenție de marketing, care poate veni în ajutorul tău. 

 

Menținerea atenției publicului poate fi un lucru ușor atunci când campania ta de video marketing este realizată corespunzător. Desigur, acestea sunt doar câteva sfaturi în vederea atingerii scopului tău, însă este important să ai în vedere multe alte lucruri. Videoclipul este o componentă importantă a strategiei tale și de aceea trebuie realizat într-un mod adecvat. Acestea fiind spuse, pregătește-te corespunzător, ia în considerare sfaturile date și creează un videoclip fabulos! Dacă ai nevoie de îndrumări, contactează o agenție de marketing de încredere!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

marketiuagn

marketiuagn

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul