Criteriul National

5 criterii pe care sa le iei in considerare atunci cand achizitionezi un generator electric

5 criterii pe care sa le iei in considerare atunci cand achizitionezi un generator electric
martie 28
11:05 2020

Energia electrica este esentiala pentru fiecare dintre noi si cu greu ne-am inchipui viata fara ea. Nu ne putem baza, insa, doar pe energia de la furnizorii nationali, deoarece exista riscul unor intreruperi. De asemenea, in ciuda faptului ca suntem in anul 2020, exista inca numeroase locuri care nu sunt conectate la energie electrica. Daca vrei sa ai garantia ca ai mereu energie pentru lumina, aparatura electronica si electrocasnica, sau dispozitive pe care le folosesti zilnic, cel mai bine este sa achizitionezi un generator electric.

Cum faci asta, insa? Care este cel mai bun generator electric pe care il poti achizitiona?

Exista numeroase generatoare pe piata iar tendinta initiala este de a opta pentru cea mai ieftina varianta. Nu este suficient insa. Trebuie sa tii cont de o multime de alte criterii, inclusiv de accesul la piese generator. Un generator foarte ieftin s-ar putea sa aiba piese foarte scumpe, ceea ce creste semnificativ costurile.

Conform celor de la smart-mag.ro, criteriile principale de care trebuie sa tii cont la achizitia generatorului sunt urmatoarele:

1. Puterea pe care o ofera generatorului. Este bine sa alegi puterea in functie de tipul consumatorilor pe care urmeaza sa ii alimentezi. Exista doua tipuri importante de consumatori: consumatorii inductivi, care consuma mai multa energie la pornire decat in regimul normal de functionare ( motoare electrice, frigider, hidrofor, aer conditionat, etc) si consumatorii rezistivi, care au un consum constant ( becuri cu filament, plite electrice, televizoare, radiouri, etc ). Pentru primii consumatori, energia necesara este cea folosita la pornire, lucru pe care foarte multi oameni il neglijeaza. Este bine sa optezi intotdeauna pentru un generator putin mai puternic decat valoarea pe care o calculezi tu.

2. Tensiunea furnizata de generator. Exista generatoarea de curent electric monofazat ( 230 Volti ) ideale pentru utilizarea casnica si generatoare de curent electric trifazat ( 400 volti sau 230 volti), care sunt potrivite pentru orice tip de consumatori.

3. Modul de pornire. Poti opta pentru generatoare de curent cu pornire la sfoara ( sunt mai ieftine si au o greutate redusa), pentru generatoare cu pornire la cheie sau generatoare cu pornire automata. Cele cu pornire automata sunt cele mai interesante, insa si cele mai costisitoare. Acestea se monteaza in paralel cu reteaua de curent electrica si pornesc in momentul in care alimentarea cu energie se opreste.

4. Combustibilul folosit. Vei descoperi generatoare alimentate cu benzina sau cu motorina. Fiecare are avantaje si dezavantaje. Cele cu benzina sunt mai ieftine, fac un zgomot mai mic si au dimensiuni mai mici. Cele pe motorina, in schimb, au costuri mai mici de exploatare, functioneaza in orice conditie si sunt mult mai fiabile.

5. Carcasa. Nu doar piesele conteaza, ci si carcasa. Aceasta trebuie sa fie rezistenta la intemperii, sa izoleze bine zgomotul si sa fie cat mai usoara.

Alegerea corecta a unui generator electric poate sa fie pe termen lung sau foarte lung. Tocmai de aceea, este bine sa se faca cu cea mai mare grija.

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul