Criteriul National

5 detalii pe care ar trebui să le știi despre perdele

5 detalii pe care ar trebui să le știi despre perdele
februarie 09
15:12 2021

Stilul în care alegi să amenajezi locuința poate să fie clasic, modern sau chiar minimalist, însă în oricare din variante cu siguranță în unele încăperi vei avea nevoie de perdele. Înainte de a cumpăra primele modele pe care le vezi, află că sunt numeroase criterii în funcție de care trebuie alese perdelele. Iată cele mai importante detalii pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când alegi perdelele astfel încât locuința ta să arate cu adevărat impecabil.

Perdelele se aleg în funcție de sezon 

Chiar dacă nu este primul gând atunci când cumperi perdele, e de reținut faptul că acestea contribuie la reglarea temperaturii din casă. Tocmai din acest motiv este indicat să cumperi două rânduri de perdele pentru toată casa, atât de iarnă, cât și de vară. În timpul verii cu siguranță vei prefera perdele din materiale răcoroase precum voalul sau tulle, iar iarna perdelele din materiale mai groase te vor ajuta în ceea ce privește păstrarea căldurii în încăpere pentru o perioadă mai îndelungată. 

Sistemul de prindere al perdelelor trebuie ales în funcție de stilul amenajării

Perdelele pot să fie prinse pe șină sau pe galerie. Atunci când alegi tipul de sistem de prindere trebuie să iei în calcul și decorul ca ansamblu. De obicei, perdelele prinse pe șină sunt mai potrivite pentru o cameră decorată în stil modern, contemporan sau minimalist, pe când sistemul de prindere pe galerie se regăsește mai bine într-o ambianță clasică, elegantă, chiar romantică datorită materialului și a formei galeriei.

Culoarea este unul dintre cele mai importante detalii în ceea ce privește perdelele

Perdelele ocupă o suprafață mare din perete, iar acest lucru înseamnă că vor fi printre primele lucruri observate în acea încăpere. Cromatica trebuie să fie respectată, să facă parte dintr-un întreg, așa că un detaliu de care să ții cont atunci când alegi perdelele este culoarea. Optează pentru nuanțe care să se potrivească cu restul încăperii, eventual încearcă să asortezi perdelele cu mobila sau orice alte decorațiuni din cameră, pentru a fi într-o zonă de siguranță din acest punct de vedere.

Grosimea perdelelor se alege în funcție de camera în care vor fi așezate

Pentru o cameră de zi nu ai neapărat nevoie de perdele din materiale care nu permit luminii să treacă prin ele, însă pentru dormitor este indicat să alegi perdele din materiale mai groase. Vei remarca faptul că ele lasă mai puțină lumina să pătrundă (însă nu vor avea același efect precum draperiile opace), iar perdelele îți vor asigura un somn mai odihnitor, fără să fii deranjat de lumina dimineții sau de faruri în cazul în care locuiești în apropierea unei străzi intens circulate.

Lungimea perdelelor este un detaliu important 

Lungimea perdelelor poate să denote eleganță și bun-gust dacă acorzi atenție acestui detaliu. În tendințe sunt acum perdelele lungi, până la nivelul pardoselii. Mai ales în încăperile cu suprafață mare acestea dau un aer impunător și elegant, ceea ce este de dorit într-o locuință, în special dacă este decorată în această direcție. Desigur, poți să optezi și pentru perdele mai scurte, în special în zone precum bucătăria. Acolo chiar sunt de evitat perdelele deosebit de lungi, mai ales dacă sunt poziționate în apropierea blatului de bucătărie pentru că riști să fie nevoie foarte des să le speli.

Perdelele sunt elemente de decor deosebit de importante într-o locuință. Alege modele care să se potrivească cu atmosfera din încăperi și, de asemenea, să fie și practice. Lungimea, culoarea sau grosimea sunt doar câteva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie să le iei în seamă atunci când ești la etapa alegerii perdelelor. Acordă atenție perdelelor și vei vedea cum atmosfera devine mult mai plăcută și mai intimă în întreaga locuință.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul