Criteriul National

5 intrebari la care orice agentie SEO trebuie sa raspunda inainte sa o contractezi

5 intrebari la care orice agentie SEO trebuie sa raspunda inainte sa o contractezi
septembrie 05
17:09 2017

O agentie SEO profesionista te poate ajuta sa ocupi pozitii mai bune in Google, sa aduci mai multi clienti pe site-ul business-ului tau si, in consecinta, sa castigi mult mai multi bani. Pe de alta parte, o agentie SEO neserioasa te poate face sa pierzi si traficul pe care il ai deja. Din acest motiv, este esential sa faci cea mai buna alegere atunci cand cauti compania care sa conceapa strategia de marketing online a business-ului tau. Mai jos, gasesti o lista cu intrebari la care orice agentie SEO ar trebui sa stie sa raspunda:

1. Ce presupune munca de SEO pe care o veti presta?

Daca agentia SEO careia ii adresezi aceasta intrebare nu precizeaza ca va incepe prin a face un audit, inseamna ca nu este o companie serioasa. Inainte de toate, orice agentie SEO trebuie sa gaseasca paginile cu erori si probleme de redirect si sa evalueze usurinta navigarii pe site, abia apoi trecand la partea de rezolvare a problemelor si imbunatatire.

2. Cum se vor imbunatati pozitiile site-ului nostru in Google?

Agentiile SEO serioase concep o strategie de optimizare pe termen lung pentru fiecare client in parte, asadar, nu iti vor putea spune niciodata „vom genera trafic de la site-urile A, B, C”. In schimb, un raspuns mai probabil ar fi: „Vom face un audit SEO, vom identifica zonele unde vom putea creste rapid, apoi vom stabili keyword-urile pe care le targetam”. Daca incerci sa faci SEO fara o strategie, ci doar alegand cuvinte cheie la intamplare si facand link building in acelasi mod, ai putea observa unele rezultate sporadice, insa in niciun caz site-ul business-ului tau nu va cunoaste o crestere a traficului pe termen lung.

3. Ne puteti garanta prima pozitie in Google?

Daca o agentie SEO raspunde „da” la aceasta intrebare, inseamna ca esti pe cale sa faci o alegere gresita. Nimeni, nici macar o agentie SEO de top, nu poate garanta prima pozitie in Google, cu atat mai mult intr-o perioada predefinita de timp, din cauza faptului ca nimeni nu cunoaste toti algoritmii folositi de Google, acestia putandu-se schimba de la o saptamana sau o luna la alta. In plus, orice site poate fi penalizat (atat automat, de anumiti algoritmi ai Google, cat si manual, de un angajat al Google). Ceea ce va poate garanta o agentie SEO de top este o crestere semnificativa a traficului pe termen lung.

4. Ne puteti da exemple de fosti sau actuali clienti si ce rezultate ati obtinut cu acestia?

Orice agentie SEO profesionista are un portofoliu de clienti care include rezultatele obtinute alaturi de acestia. O astfel de agentie va fi bucuroasa sa impartaseasca 2-3 nume de clienti si rezultatele obtinute in urma optimizarii SEO pentru business-ul acestora. De asemenea, este o idee buna sa intrebi agentia SEO cu care vrei sa lucrezi de cat timp colaboreaza cu cel mai vechi client al sau. Daca raspunsul este „de mai putin de un an”, inseamna ca respectiva agentie este neserioasa sau mult prea noua pe piata, intrucat nicio companie mare nu ar renunta la serviciile unei agentii SEO daca aceasta aduce rezultatele dorite.

5. Ce schimbari veti face pe site-ul nostru si cum le veti raporta?

Pentru a efectua anumite schimbari si a monitoriza efectul acestora, o agentie SEO va avea nevoie de acces la site-ul tau, acces in Google Analytics si in Google Search Console, de aceea este indicat sa alegi o companie in care sa ai incredere. Daca agentia SEO iti cere datele de logare, dar nu face nicio modificare, este un semnal de alarma: schimbarile on-site sunt de departe cele mai importante, mai ales la inceputul procesului de optimizare.

In ceea ce priveste raportarea, aceasta se va face cel mai probabil o data pe luna. Raportul reprezinta un sumar al activitatilor din acea luna, incluzand date despre cresterea cautarilor organice, despre pozitiile ocupate in Google si despre rata de conversie (cati dintre vizitatorii ajunsi pe site cumpara produsele/serviciile business-ului tau).

Pe langa aceste intrebari, orice agentie SEO serioasa trebuie sa foloseasca tactici considerate legitime de catre Google (fara spam, care poate aduce penalizarea de catre Google,din care un site isi revine in cateva luni sau chiar ani, la care se adauga pierderi de zeci sau sute de mii de euro) si trebuie sa poata da exemplu, inca de la prima intrevedere, de tool-uri folosite pentru optimizare (tool-uri de raportare, de link building sau de cercetare).

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo