Criteriul National

5 iunie, de Ziua Mediului curat analizam mediul profesionistului (artistului) constantean- la grajd…

iunie 03
08:10 2015

 

   5 iunie, de Ziua Mediului curat analizam mediul profesionistului (artistului) constantean

          Campanie Comunitara si Ecologica – comuna Pecineaga

25 de familii locuiesc in foste grajduri !
                     Buna ziua,
In primul rand va cer scuze ca v-am cicalit cu activitatea noastra. Stiu ca aveti mult subiecte, dar saptamana acesta primesc vizita a doi prieteni foarte apropiati, pe unul il cunoasteti deja: pianistul Octavian si nu putea sa nu concepem impreuna o actiune pentru comunitate.
Am discutat de aproape un an de zile cu ei despre faptul ca sunt foarte atasati de oras si de tara si totodata  si-ar dori cu tot sufeltul sa sprijine comunitatea cu bogata lor experienta europeana la o varsta nu prea inaintata. Isi doresc foarte mult sa se intoarca si ei acasa, dar intampina dificultati foarte mari.
Octavian Renea , pianist si profesor de pian la Munchen , fost elev al Liceului de Arta din Constanta, primul castigator al locului intai la Olimpiada Nationala de Interpretare la sectiunea pian din istoria Constantei, castigator al concursului Steinway and Sons Munchen, cu activitate concertistica si pedagogica internationala are parte de suprize mari acasa. In februarie a sustinut benevol un curs de o saptamana de pian pentru elevii Colegiul National de Arte Regina Maria, iar in aprilie a concertat pentru o cauza umanitara iar conducerea Colegiului a refuzat sa posteze afisul concertului in zona intrarii inexplicabil, desi artistul primise antewrior semnale pozitive din partea directiunii.
Marius Cernica a studiat la Bucuresti si Viena. Suntem prieteni de peste cincisprezece ani. Pot afirma cu mana pe inima ca si-ar dori foarte mult sa se intoarca dar acest lucru i-a fost imposibil sa gaseasca un servici remunerat cu un salariu decent sau avand propriile sale contracte. Lucreaza in prezent la unul din cele mai celebre birouri din lume: Zaha Hadid.
Mihai Daniel este profesor doctor de vioara la Colegiul National de Arte „Regina Maria” de peste 6 ani de zile, cu rezultate in activitatea pedagogica fiind de asemenea de aceeasi calibru si generatie cu Octavian Renea,laureat al multor concursuri nationale si internationale. Pot sa va spun ca el a fost invitat in calitate de interpret la ultimele doua editii ale Festivalului Enescu insa conditia lui financiara nu depaseste cu mult pe cea a unei doamne vanzatoare ce lucreaza la schimbul valutar. Desi a depus o gramada de adrese (chiar la Teatrul de Opera si balet „Oleg Danovski”), de peste un an nu a sustinut nici macar un recital in Constanta (cu exceptia unui festival de muzica noua intermediat de fundatia new-york-eza Vox Novus cat si concertul umanitar organizat tot de noi).
Despre mine sa va spun cateva cuvinte: am studiat la Bucuresti Arhitectura si am profesat pe cont propriu in Romania cinci ani si in Viena patru ani unde am lucrat in sapte birouri, unele celebre pe plan local avand si recomandari scride de acolo. Am lucrat doua saptamani in Constanta in 2014 intr-un birou cu influenta la primarie, stateam la o masa mai mica decat una model internet cafe. Am desenat benevol proiecte pentru oras (Piste Urban de Bicicleta, Muzeul satului Dobrogean, Casa Lipe) pe care le-am prezentat personal dlui Fagadau si stafului dansului, m-au felicitat apoi nu au mai raspuns nici la telefon nici la email nici la adrese scrise inregistrate la secretara dansului. Cu alta cuvinte mi-au spus: „Cara-te!”
Cu ozazia zilei internationale a Mediului dorim sa amenaja o gradina cu flori (apoximativ 30mp) ca mesaj de prietenie si solidaritate oamenilor care locuiesc in fostele grajduri din comuna Pecineaga care sunt lipsisti de sansa in viata prin izgonirea profesionitilor din tara. Dorim sa tragem pe acesta cale un semnal de alarma in legatura cu administratiile locale si centrale care sufera probleme grave de functionare SI SA INCURAJAM OAMENII SA SE IMPLICE IN ACTIUNILE COMUNITARE SI ADMINISTRATIVE. Nu este suficient sa criticam, trebuie sa avem curajul sa ne implicam. Si eu stateam bine la birou in Viena, dar cunosc prea bine gravele probleme cu care ne confruntam, nu pot sa ma intorc in Austria sau alta tara pentru ca stiu prea multi oameni necajiti la noi.
Daca servici nu gasesc, contractele se dau cu influenta, primaria nu accepta proiectele mele benevol, la politicieni am tot prezentat proiecte, nu apuc bine de terminat ca le-a iesit deja pe cealalta ureche, tot ce mi-a ramasa de facut: IMI IAU PRIETENII SI CAZMAUA SI NE APUCAM SA CONSTRUIM SI SA PLANTAM.
DSC04566
DSC04545
La Pecineaga, zona dormitoare am mai organizat o actiune asemanatoare dar mai ampla inainte de Craciun in 2014 si va atasez al doilea afis cu activitatea de atunci. Pentru detalii sunt disponibil la telefon oricand.
 Toate cele bune,
Andrei Chivu
0729469848
A.D. Xenopol 12b, Constanta

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro