Criteriul National

5 locuri minunate pentru a vă petrece vacanța în România

5 locuri minunate pentru a vă petrece vacanța în România
martie 30
16:55 2021

România este o țară care îmbină cultura, istoria, monumentele emblematice cu peisajele uimitoare, devenind astfel un loc perfect pentru o vacanță de vis. În continuare vă vom prezenta cinci dintre locurile pe care vi le recomandăm să le vizitați în următoarea vacanță.

 1. Delta Dunării

Delta Dunării are una dintre cele mai mari întinderi din toată Europa cu 23 de ecosisteme care găzduiesc numeroase plante și animale. Localizată în Județul Tulcea, delta este practic locul de revărsare a căilor navigabile din Marea Neagră. În total, Delta Dunării se întine pe 5,165 km pătrați, și face parte din Patrimoniul UNESCO. Pentru cei pasionați de ornitologie, aceștia pot regăsi peste 300 de specii de păsări care vizitează delta, iar pentru cei pasionați de pește, Delta este gazda a aproximativ 45 de specii de pești. Vă recomandăm să vizitați Delta Dunării primăvara pentru a evita țânțarii.

 

 2. O drumeție la Sfinxul și Babele

Aflate în Munții Bucegi, Sfinxul și Babele sunt două formațiuni din piatră des vizitate de turiști. Acestea s-au format cu ajutorul vântului și al ploii și sunt situate la zece minute distanță de mers una de cealaltă, la altitudinea de 2000 de metri. Pentru a ajunge la aceste două monumente ale naturii este să faceți o drumeție, care vă va oferi un antrenament complet pentru corp cu care să puteți completa activitățile care solicită mai mult mintea precum jocurile video precum Fifa, cititul, jocurile de noroc precum https://casino.netbet.ro/, puzzle-urile, Sudoku, sau rebusurile. Astfel la sfărșitul zilei veți avea parte atât de un antrenament complet cât și de o priveliște minunată.

 

 3. Mănăstirile din Bucovina

Mănăstirile pictate din Bucovina sunt lăcașe de cult unice în lume și se află în nord-estul țării. Exteriorul pereților unora dintre mănăstiri au fost pictate cu fresce în secolele al XV-lea și al XVI-lea.  Acestea conțin reprezentări ale unor sfinți, profeți, îngeri, demoni, iad, rai, dar și anumite scene biblice. Inițial, acestea au fost pictate pentru a face cunoscute poveștile din Biblie tuturor sătenilor din jur. Mănăstirile fac parte din Patrimoniul UNESCO și merită vizitate.

 

 4. Râpa Roșie

Râpa Roșie este o rezervație geologică uimitoare aflată  la sud-est de Platoul Secaselor, în apropierea orașului Sebeș. Eroziunea a dus la aspectul impozant al acesteia, iar peretele de 800 de metri este aproape complet vertical, atingând altitudini cuprinse între 50 și 125 de metri. Culoarea roșie a zonei vine de formarea de pietriș, nisip de cuarț și pietre de nisip. Pe perioada sezonului ploios se formează cravene adânci și râul Râpa Rosie curge în apropiere.

 

5. Sarmizegetusa Regia

În mod istoric, cetatea era capitala Daciei și era centrul său militar, religios și politic. În ziua de azi, acest sit misterios situat în Munții Orăștie face parte din Patrimoniul UNESCO. Situată în vârful unui munte cu o altitudine de 1200 de metri, zona istorică este plină de ruine vechi de secole, precum un sanctuar care aduce aminte de Stonehenge din Anglia.

 

Delta Dunării, Sfinxul și Babele, Mănăstirile din Bucovina, Râpa Roșie și Cetatea Sarmizegetusa sunt doar câteva din locurile care merită vizitate în România. În drum spre ele, este posibil să găsiți locuri poate mult mai frumoase ce vă vor surprinde.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul

Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul