Criteriul National

5 lucruri de care trebuie să ți cont când îți alegi încălțămintea de iarnă

5 lucruri de care trebuie să ți cont când îți alegi încălțămintea de iarnă
decembrie 21
11:29 2016

Odată cu venirea iernii ai nevoie de ghete noi care să te ajute să suporți temperaturile reci. Dacă să îți găsești o pereche de ghete la modă nu este prea greu, să îți cumperi ghete de iarnă care să fie și la modă și practice este mai dificil. Femeile care sunt tentate să își cumpere ghetele doar în funcție de aspect ar trebui să se gândească de două ori. Asta pentru că este greu să arăți bine într-o încălțăminte cu stil când picioarele tale sunt gheață. Din fericire mai mulți producători de încălțăminte folosesc astăzi tehnologie modernă menită să producă ghete fine care să răspundă și nevoilor impuse de anotimpul rece.

Cele mai bune ghete și bocanci pentru femei  sunt cele care respectă câteva principii esențiale de care trebuie să ții cont când mergi la cumpărături:

  1. Căldura pe care o conferă încălțămintea trebuie să fie un criteriu de care trebuie să ții cont atunci când cumperi ghete de iarnă. Cum poți verifica dacă ghetele sunt sau nu călduroase fără să le probezi? Dacă nu există o indicație privind nivelul de căldură oferit, trebuie să verifici dacă ghetele sunt căptușite și mai ales din ce este realizată căptușeala: polipropilenă, lână, acrilic sau zylex. Mai trebuie să verifici dacă căptușeala există doar pe pereții interiori ai ghetelor sau și pe branțuri.
  2. Materialul din care sunt confecționate ghetele este de asemenea esențial. Una dintre cele mai bune investiții pe care o puteți face este încălțămintea din piele. Puteți purta toata viața o pereche de încălțăminte din piele de calitate, bineînțeles dacă aveți grijă să o întrețineți corespunzător. Trebuie să știți că pielea naturală conferă și o mai bună impermeabilitate decât materialele sintetice.
  3. Când ai activități care te obligă să stai încălțată pentru mai mult timp, confortul este un element esențial în alegerea ghetelor. În acest sens, o gheată bună trebuie să susțină laba piciorului și secul piciorului în așa fel încât să impună o poziție a mersului corectă. Branțurile și sistemul de prindere al șiretului au o mare importanță în acest sens.
  4. Greutatea încălțămintei de iarnă este un lucru foarte important pentru femei. Chiar dacă îți dorești o gheată robustă, dacă ea este grea, după câteva ore de purtat, vei avea un disconfort pronunțat. Din fericire tehnologia modernă a creat materiale mai ușoare și mai puțin voluminoase.

5. Până și cele mai ușoare ghete de iarnă sunt totuși mai grele decât încălțămintea de vară. Din acest motiv, este important ca ghetele să susțină gleznele, care nu sunt obișnuite să suporte o greutate mai mare. Nu este suficient ca gheata să fie doar înaltă pentru a susține glezna, ci importantă este și căptușeala, care trebuie să se întindă pe tot interiorul.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo