Criteriul National

5 lucruri de care trebuie să ți cont când îți alegi încălțămintea de iarnă

5 lucruri de care trebuie să ți cont când îți alegi încălțămintea de iarnă
decembrie 21
11:29 2016

Odată cu venirea iernii ai nevoie de ghete noi care să te ajute să suporți temperaturile reci. Dacă să îți găsești o pereche de ghete la modă nu este prea greu, să îți cumperi ghete de iarnă care să fie și la modă și practice este mai dificil. Femeile care sunt tentate să își cumpere ghetele doar în funcție de aspect ar trebui să se gândească de două ori. Asta pentru că este greu să arăți bine într-o încălțăminte cu stil când picioarele tale sunt gheață. Din fericire mai mulți producători de încălțăminte folosesc astăzi tehnologie modernă menită să producă ghete fine care să răspundă și nevoilor impuse de anotimpul rece.

Cele mai bune ghete și bocanci pentru femei  sunt cele care respectă câteva principii esențiale de care trebuie să ții cont când mergi la cumpărături:

  1. Căldura pe care o conferă încălțămintea trebuie să fie un criteriu de care trebuie să ții cont atunci când cumperi ghete de iarnă. Cum poți verifica dacă ghetele sunt sau nu călduroase fără să le probezi? Dacă nu există o indicație privind nivelul de căldură oferit, trebuie să verifici dacă ghetele sunt căptușite și mai ales din ce este realizată căptușeala: polipropilenă, lână, acrilic sau zylex. Mai trebuie să verifici dacă căptușeala există doar pe pereții interiori ai ghetelor sau și pe branțuri.
  2. Materialul din care sunt confecționate ghetele este de asemenea esențial. Una dintre cele mai bune investiții pe care o puteți face este încălțămintea din piele. Puteți purta toata viața o pereche de încălțăminte din piele de calitate, bineînțeles dacă aveți grijă să o întrețineți corespunzător. Trebuie să știți că pielea naturală conferă și o mai bună impermeabilitate decât materialele sintetice.
  3. Când ai activități care te obligă să stai încălțată pentru mai mult timp, confortul este un element esențial în alegerea ghetelor. În acest sens, o gheată bună trebuie să susțină laba piciorului și secul piciorului în așa fel încât să impună o poziție a mersului corectă. Branțurile și sistemul de prindere al șiretului au o mare importanță în acest sens.
  4. Greutatea încălțămintei de iarnă este un lucru foarte important pentru femei. Chiar dacă îți dorești o gheată robustă, dacă ea este grea, după câteva ore de purtat, vei avea un disconfort pronunțat. Din fericire tehnologia modernă a creat materiale mai ușoare și mai puțin voluminoase.

5. Până și cele mai ușoare ghete de iarnă sunt totuși mai grele decât încălțămintea de vară. Din acest motiv, este important ca ghetele să susțină gleznele, care nu sunt obișnuite să suporte o greutate mai mare. Nu este suficient ca gheata să fie doar înaltă pentru a susține glezna, ci importantă este și căptușeala, care trebuie să se întindă pe tot interiorul.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo