Criteriul National

5 metode de a te relaxa după o zi obositoare de muncă

5 metode de a te relaxa după o zi obositoare de muncă
noiembrie 13
23:10 2022

Stresul reprezintă factorul principal care poate duce la extenuare, fie ea fizică sau mentală. Fiecare om a avut cel puțin o dată o zi obositoare de muncă la sfârșitul căreia a simțit nevoia să se relaxeze într-un mod sau altul. Unii preferă să citească o carte bună, alții să facă o plimbare în aer liber sau pur și simplu să meargă la culcare cât mai devreme. 

Indiferent că ești genul de persoană care preferă să stea acasă sau mai degrabă să iasă din oraș, în acest articol vei afla 5 metode utile cu care nu vei da greș. Ține cont că fiecare dintre acestea pot fi aplicate chiar și în zilele în care nu te simți extenuat după muncă, ele fiind menite să îți relaxeze atât trupul, cât și mintea. 

1. Practică aromaterapia

Mirosul este unul dintre cele mai puternice simțuri, acesta având capacitatea de a influența rapid starea de spirit. Ca să te relaxezi fără prea mare efort, este suficient să practici aromaterapia în confortul propriei case. Ai nevoie de uleiuri esențiale naturale și de un difuzor de aromaterapie sau de câteva lumânări parfumate. Aromele care te vor învălui îți vor destinde musculatura și îți vor limpezi gândurile.

2. Fă o baie fierbinte cu spumă 

Fiind una dintre cele mai populare metode atunci când vine vorba despre relaxare, o baie fierbinte este la îndemâna oricui. În cazul în care nu ai o cadă pe care să o poți umple, un duș lung poate avea același efect de detensionare. Aburul îți va deschide porii și îți va face corpul să se simtă mai ușor, iar căldura apei va contribui la o stare de liniște psihică. 

3. Răsfață-te cu o cină delicioasă 

Unele persoane se relaxează în timp ce gătesc, altele preferă doar să consume rezultatul final. Cert este că o cină delicioasă în care servești un preparat special, poate contribui semnificativ la relaxarea ta psihică. Caută o rețetă deosebită pe care să o pregătești, mergi la restaurant și încearcă ceva nou sa pur și simplu comandă ceva acasă.

4. Mergi la SPA 

Un masaj sau o sesiune de răsfăț în jacuzzi sunt două metode eficiente de a-ți detensiona mintea și corpul. Unele persoane preferă mai degrabă înotul în piscină, pe când altele optează pentru o procedură cosmetică facială sau corporală. Un lucru este clar, mersul la SPA poate fi soluția potrivită după o zi obositoare de muncă.

5. Fă activitate fizică 

Deși îți poate părea ciudat să faci sport atunci când ai avut o zi grea, experții în sănătate consideră că mișcarea fizică ușoară și moderată poate fi un remediu excelent împotriva stresului. Încearcă joggingul, mersul pe bicicletă, înotul sau ședințele de gimnastică tip stretching sau pilates. În plus, practicarea lor în mod regulat îți va aduce beneficii pe termen lung și în ceea ce privește sănătatea, dar și silueta. 

Zilele de muncă pot fi obositoare pentru majoritatea persoanelor, acest lucru putând să se întâmple în special în perioadele mai aglomerate din an, în funcție de domeniul în care activează. Dacă te afli în această situație, încearcă cel puțin una dintre metodele prezentate în acest articol și cel mai probabil vei reuși să te relaxezi în numai câteva minute.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul