Criteriul National

5 mituri autohtone din lumea jocurilor de noroc

5 mituri autohtone din lumea jocurilor de noroc
ianuarie 06
06:45 2016

Cea mai mare parte a consumatorilor de pacanele nu si-au pus niciodata problema sa se informeze despre modul de functionare al acestora. Acesta este principalul motiv care a dus la nasterea a tot felul de mituri, zvonuri, idei conspirationiste si fel si fel de teorii, care mai de care mai bizare.

Jocurile de noroc poarta acest nume dintr-un motiv lesne de inteles. Foarte multi insa, neavand bagajul cunostintelor elementare, chiar cred ca se pricep atat de bine la fenomen, incat pot prezice sortii. Sa speram, totusi, ca multi dintre acestia isi vor limpezii gandurile dupa citirea urmatoarelor informatii:

Aparatul trebuie sa plateasca!

Foarte multi dintre jucatori isi inchipuie ca vor castiga sigur, daca terminalul pe care vor sa-l ocupe a incasat o suma considerabila de bani in ultimele 30-60 de minute, fara sa dea inapoi nimic. Acest stil de gandire a dat insa nastere mai multor speculatii, oarecum similare.

O alta parte a consumatorilor de slots sustine exact contrariul. Respectivii sunt de parere ca un aparat care plateste, se afla intr-un moment in care este programat sa plateasca. Avand aceasta convingere, sunt dispusi sa vaneze si sa se certe pentru aparatul respectiv, propunadu-si sa-l ocupe imediat ce actualul castigor se va ridica de pe scaun.

Chiar daca aceste doua teorii se bat cap in cap, niciuna dintre ele nu este adevarata. Pacanelele nu tin cont de sumele achitate si incasate asa cum isi imagineaza oamenii. Aparatele sunt setate pentru a returna un procent fix din banii incasati, pe parcursul unei perioade nedeterminate de timp.Mai mult, rezultatul oricarei maini jucate este total aleator si nu este in nici un fel influentat de rotirile precedente.

Aparatele de langa intrare sunt cele mai profitabile

O parte dintre impatimiti au convingerea ca terminalele plasate langa usa de intrare sau cele care pot fi vazute din afara salilor de jocuri, sunt setate pentru a returna castiguri mai mari. Sustinatorii acestei idei sunt de parare ca aceasta este o strategie de marketing abordata de conducatorii cazinourilor.

Totusi, cunoscand gradul de implicare si preocupare al romanilor in acest fenomen, ne vine foarte greu sa credem ca aceste tactici de promovare ar putea fi de actualitate. Atat agentiile de pariuri cat si salile de jocuri, sunt medii in care oamenii tind sa socializeze destul de mult si chiar sa-si formeze noi amicitii. Presupunand ca terminalele plasate la intrarea in aceste spatii ar fi mult mai profitabile, credeti ca ar mai juca cineva la cele plasate in mijlocul sau in capatul salii?

Chiar si daca aceasta metoda a fost vreodata pusa in aplicare, este evident faptul ca managerii respectivi au remediat rapid problema. Ganditi-va ca o eventuala concentrare a clientilor asupra unui numar mic de aparate ar reduce substantial incasarile si implicit profitul companiei. Si daca vorbim despre cazinouri cu rulaj mare, aplicarea unei astfel de decizii il poate costa pe manager chiar si locul sau de munca.

Staff-ul decide castigatorii jackpoturilor

Acest zvon pare inspirat din seria filmelor James Bond. Exista foarte multi jucatori care sunt convinsi de faptul ca cineva, de undeva de pe o insula indepartata, urmareste camerele de supraveghere din cazino si alege castigatorii jackpoturilor dupa bunul sau plac. Acest scenariu este insa foarte departe de adevar. In primul rand, orice tip de premiere este verificata de comisiile statului, care sunt exclusiv destinate acestui tip de activitate. Iar daca lucrurile nu ar sta asa, ganditi-va ca orice companie ar putea sa organizeze tombole spectaculoase, cu premii in valoare de milioane de euro.

In alta ordine de idei, o astfel de politica ar putea genera nenumarate fapte de coruptie, lucru pe care companiile din domeniu vor sa-l evite cu aproape orice pret.

Personalul poate indica aparatele castigatoare

Organizatorii de jocuri de noroc nu fac niciodata rabat de la securitate. Supravegherea se afla intotdeauna pe primul loc in lista prioritatilor oricarei companii din aceasta industrie. Cu toate acestea, foarte multe persoane au impresia ca angajatii cei mai prost platiti ai agentiilor de pariuri sportive sau cei ai salilor de jocuri ii pot ajuta sa castige, indicandu-le aparatele castigatoare.

Realitatea este insa departe de aceasta teorie. Nici operatorii care tiparesc bilete de pariuri si nici fetele care distribuie sucuri nu au cum sa va ajute in vreun fel. Retineti, rezultatele jocurilor de tip slots nu poti fi anticipate sau prezise cu ajutorul nici unui sistem si nici prin vreun fel de cunoastere, talent sau experienta. Algoritmul din spatele jocurilor este programat sa genereze milioane de posibile rezultate la fiecare apasare de buton. Nici o persoana nu are capacitatea de a retine toate aceste posibilitati. Si chiar daca cineva ar putea sa faca acest lucru, tot nu ar i-ar fi de mare folos, intrucat rezultatele acestor aparate sunt bazate pur si simplu pe noroc.

Trebuie sa joci la data sau ora potrivita

Nu ar mai exista cazinouri daca jocurile puse la dispozitie de catre acestea ar putea fi manipulate sau algoritmul din spatele acestora ar fi previzibil, in vreun fel. Daca programatorul ar face o greseala de acest gen si produsul ar ajunge pe piata, fiti sigur ca gruparile infractionale ar apela la angajatii coruptibili pentru a falimenta afacerea respectiva.

Nu exista nici clipe, nici ore si nici zile preferentiale, atunci cand vorbim despre jocuri de tip slots. Imprevizibilitatea este principalul scut al companiilor din domeniu, in fata tuturor potentialilor rau facatori. Eliminarea oricarei posibile implicari ale factorului uman in rezultatele jocurilor, reduce substantial gradul de risc al unui astfel de business.

Asa ca nu va mai faceti iluzii: nici de Craciun, nici de Paste si nici dupa ce un altul a pierdut o suma imensa la un aparat, rezultatele immediate ale unui terminal nu pot fi in nici un fel anticipate. Totul depinde numai si numai de noroc!

Desemenea, trebuie sa tinem cont de faptul ca atat pariurile pe net, cat si cele din cazinouri sau agentii, trebuie sa se supuna reglementarilor in vigoare pentru a-si putea pastra licenta si totodata, dreptul de a activa pe piata locala a jocurilor de noroc. Deja cunoscutul caz al zecilor de mii de romani amendati de Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, nu a facut altceva decat sa intareasca credibilitatea organului statului si sa arate gradul de severitate cu care sunt tratati organizatorii de jocuri de noroc care nu respecta legislatia.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro