Criteriul National

5 Mituri despre imprimanta 3D rasina

5 Mituri despre imprimanta 3D rasina
septembrie 22
15:56 2019

imprimanta-3d-rasina

1. Voi fi singur.

Unii oameni sunt mandri de faptul ca ei insisi realizeaza produse cu imprimanta 3D rasina. Insa, pentru ca produsele lor sa fie vazute si vandute, trebuie sa gaseasca o platforma care sa le demonstreze munca si sa primeasca feedback de la altii pentru a-si imbunatati munca si a creste profesional. In acest sens, exista Marketplace de produse fabricate folosind imprimante 3D si care este un site unde interactiunea cu cat mai multe persoane de afaceri, este una dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le faca un artist care se ocupa de printare 3D. Cele mai multe solicitari de modelare pe care le primesti in viata ta, vor fi de la acei oameni pe care ii cunosti. Fii activ si comunica cu oamenii. Cand iti gasesti nisa pe piata, iti poti consolida reteaua de contacte prin colaborarea cu studiouri de proiectare sau echipe de proiectare. Acestea sunt exact grupurile in care iti poti face o idee despre procesele de printare 3D.

2. Nimeni nu vrea sa-mi cumpere modelele.

Daca exista ceva ce stim sigur din experienta noastra pe piata tridimensionala, atunci nu exista o lipsa de cerere pentru modelele 3D printate cu rasina. De la cupe pana la flori, nu vei sti niciodata ce model va fi un succes inainte de a-l scoate la vanzare. Sigur, este posibil ca unii clienti sa aiba cerinte tehnice extrem de specifice, dar nu exista niciun motiv pentru care modelul tau sa nu poata atrage mai multi clienti decat un modeldeja  celebru.

3. Nu cumpara nimeni toate aceste modele.

Vei fi surprins de cat de multe cereri sunt pentru puzzle 3D, jucarii si figurine, o vaza multifunctionala si multe alte accesorii printate 3D  sunt facute de designeri pentru a fi vandute in propriul magazine Pintello. Multi dezvoltatori prefera sa umple magazinul virtual cu modele 3D din stocuri si sa se concentreze pe crearea a ceea ce ii excita cu adevarat, de exemplu copaci artificiali,  lampi sau alte obiecte diferite, care sunt cautate de cumparatorii incantati.

4. Munca mea trebuie sa fie foarte complexa.

Aceasta este o conceptie gresita. Nu toate obiectele realizate la imprimanta 3D rasina trebuie sa fie de o mare complexitate. Este adevarat ca producatorii de filme au nevoie adesea de un simplu model rock, iar un arhitect ar putea avea nevoie de o gramada de carti pentru a le plasa intr-un apartament sau un copac langa garaj, dar acest lucru nu este o regula. Pe de alta parte, daca creezi un model complex frumos si nimeni nu doreste sa-l foloseasca, poate fi totusi o demonstratie excelenta a talentului si abilitatii tale.

5. Platforma modelelor 3D este un loc rau pentru a incepe o cariera.

Platformele online iau intr-adevar o parte din venitul tau  si, acest lucru se intampla si cu alti vanzatori de pe platforma Marketplace, si cu toate acestea, poti considera ca a incepe sa te dezvolti pe aceasta platforma, este mult mai usor decat sa incerci sa te ridici la un nivel tehnic decent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei