Criteriul National

5 motive pentru a-ţi cumpăra un tractoraş de tuns iarba

5 motive pentru a-ţi cumpăra un tractoraş de tuns iarba
iulie 14
14:16 2020

Mulţi deţinători de grădini cu gazon se întreabă dacă merită să achiziţionezi un tractoraş de tuns iarba. În timp ce maşinile tradiţionale de tuns iarba sunt mai puţin costisitoare, consumând şi mai puţin combustibil, ele necesită mai mult efort pentru acţionare decât un tractoraş. 

Cu toate că preţul unui tractoraş de tuns iarba este cu mult mai mare decât cel al unei motocoase tradiţionale, mulţi grădinari consideră că această investiţie merită, datorită faptului că pot cosi iarba mai repede şi cu un efort mult mai mic. Desigur, la achiziţionare trebuie ţinut cont de suprafaţă, tractoraşul fiind rentabil doar în cazul unei peluze de dimensiuni mari. 

5 motive pentru care merită să achiziţionezi un tractoraş de tuns iarba

Iată cinci motive pentru care merită să iei în considerare investiţia într-un tractoraş de tuns iarba, dacă ai de întreţinut o peluză de dimensiuni mari:

Uşurinţă în utilizare - În vreme ce maşinile clasice de tuns iarba, chiar şi modelele autopropulsate, necesită un efort susţinut în timpul cosirii, tractoraşul transformă cositul într-o activitate plăcută, devenind o adevărată plimbare. Acestea nu necesită practic niciun efort pentru a funcţiona. Este de ajuns să conduceţi tractoraşul şi să lăsaţi lamele să acţioneze.

Punţi de tăiere mai mari – Tractoraşele de tuns iarba au punţi de tăiere mai mari care pot varia de la 75 de cm inchi la 125 de cm. Acest lucru înseamnă că se pot tunde în timp rapid şi cu efort minim, chiar şi peluzele de dimensiuni foarte mari. De aceea, tractoraşele de tuns iarba sunt utilaje puternice ideale pentru curţile mari, plate sau pentru proprietăţile cu terenuri uşor denivelate şi pante blânde de maxim 15 grade.

Se poate utiliza indiferent de tipul de iarbă sau gazon – Pe lângă faptul că se folosesc foarte uşor, cositul devenind o delectare pentru utilizator, tractoraşele de tuns iarba sunt perfecte pentru orice tip de iarbă sau gazon. Astfel acestea se pot utiliza cu succes şi cu minim de efort, chiar şi pentru a cosi iarba dificilă, înaltă, groasă sau udă. În plus, tractoraşele de tuns iarba sunt dotate cu volane care permit acţionarea maşinii exact ca pe un automobil şi permit operatorului să întoarcă roţile din spate a cositoarei pentru a efectua virajele strânse, asigurând o cosire de calitate. 

Permit echiparea cu o mare varietate de accesorii – Pe lângă faptul că tractoraşele de tuns iarba sunt versatile şi pot naviga şi în pantă, se pot echipa cu o mare varietate de accesorii precum plugurile de zăpadă, frezele de frunze, imprăştietoarele şi diverse alte accesorii necesare la grădinărit. Această facilitate le face utile pentru orice anotimp. 

Permit ataşarea unei remorci – Marele avantaj al unui tractoraş de tuns iarba este capacitatea sa de a remorca obiectele. Desigur, trebuie ţinut cont de capacitatea de remorcare a modelului pentru a nu deteriora tractoraşul. După ce aţi stabilit capacitatea de remorcare a tractoraşului, mai rămâne să alegeţi din varietatea de accesorii disponibile care se pot ataşa în siguranţă. 

Majoritatea mărcilor de tractoraşe şi de tipuri de maşini de tuns iarba, oferă o linie de produse special concepute pentru a fi compatibile cu tractoraşul pe care îl aveţi. Unele dintre cela mai populare opţiuni sunt sistemele de vacuum, dispozitivele de colectare a frunzelor şi a ierbii, mașinile de deszăpezire şi altele. Utilizarea acestor accesorii utile permite utilizatorului să se bucure complet de versatilitatea tractoraşului de tuns iarba. Astfel, pe lângă funcţia de cosire a peluzei, tractoraşul permite abordarea unui număr variat de aplicaţii necesare pentru amenajarea şi întreţinerea terenului. 

Când alegeţi o maşină de tuns iarba, trebuie găsit modelul care se potriveşte cu necesităţile şi dimensiunile terenului. Astfel alegera motorului potrivit este esenţială pentru a vă bucura de confort şi succes în toate acţiunile pe care v-aţi propus să le realizaţi cu tractoraşul achiziţionat. De asemenea, accesoriile alese sunt şi ele importante pentru a vă uşura munca şi a transforma totul într-o experienţă plăcută şi eficientă. 

 

Un tractoraş de tuns iarba, alături de accesoriile pe care le permite, devine o investiţie importantă dacă vreţi să vă bucuraţi de viaţă în natură şi vă doriţi ca activităţile de pe lângă casa să fie cât mai uşor de finalizat.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul