Criteriul National

5 Motive pentru care ar trebui sa mergeti la psihoterapie

5 Motive pentru care ar trebui sa mergeti la psihoterapie
ianuarie 14
16:00 2020

Terapia este mult mai mult decat sa stai pe o canapea.

Conceptii gresite abunda despre ceea ce inseamna sa vorbesti cu un profesionist in sanatate mintala. Nevoia de a vorbi despre emotiile voastre este vazuta ca un lucru de care altii vor rade de voi sau chiar ca ati fi o persoana slaba. Aceasta stigma este adesea motivul pentru care oamenii nu solicita ajutor in primul rand.

Dar iata realitatea: Terapia este un instrument incredibil de util, care ajuta la o serie de probleme, de la anxietate la somn la relatii pana la traume. Cercetarile arata ca este extrem de eficient in a ajuta oamenii sa gestioneze conditiile de sanatate mintala, iar expertii spun ca merita chiar daca nu aveti o problema medicala.

Daca mai aveti nevoie de convingere, iata cateva motive pentru care ar trebui sa incercati practica:

  1. Va confruntati cu schimbari neasteptate de dispozitie

Daca observati ca v-ati ocupat de un proces de gandire sau de gandire mai negativ – si este persistent – ar putea merita sa vorbiti cu cineva. Acesta este de obicei un semn al unei probleme de sanatate mintala. Un terapeut va poate ajuta sa ajungeti la radacina problemei, potrivit lucratorului social clinic Rachel Fogelberg, care lucreaza cu departamentul de psihiatrie al Universitatii din Michigan.

  1. Suferiti o mare schimbare

Aceasta ar putea fi o cariera noua, o noua familie sau mutarea intr-un alt oras. Noile proiecte sunt provocatoare si este normal sa fie nevoie de asistenta in acest sens.

Terapia implica adesea dezvoltarea abilitatilor si strategiilor de reducere sau gestionare a stresorilor din viata.

  1. Aveti ganduri daunatoare.

Sinuciderea si auto-mutilarea sunt complet prevenibile cu tratament de catre un profesionist autorizat. Daca va ganditi sa va faceti rau imediat, solicitati imediat ajutorul liniei nationale de prevenire a sinuciderii sau a liniei de text pentru criza. In astfel de cazuri, va recomandam sa apelati, de exemplu, la un psihoterapeut din Bucuresti pentru a va oferi ajutorul.

  1. Va retrageti din lucrurile care va aduceau bucurie.

Pierderea motivatiei ar putea semnala ca incep anumite probleme. Daca de obicei sunteti o persoana sociabila si va indepartati de la iesirile saptamanale cu prietenii, puteti experimenta ceva mai profund, decat o simpla lipsa de motivatie. Un terapeut este instruit sa va ajute sa descoperiti de ce s-ar putea intampla acest lucru.

Terapia poate fi de mare ajutor pentru multe persoane si ajuta adesea indivizii sa isi sustina sanatatea mentala.

  1. Va simtiti izolat sau singur.

Multe persoane care se ocupa de problemele de sanatate mintala simt ca sunt singuri in ceea ce priveste experienta lor, potrivit lucratorului social autorizat Nancy McCorry, care lucreaza la serviciile de tratament pentru dependenta de la Universitatea din Michigan. Terapia de grup ar putea ajuta cu acest lucru sau chiar doar un profesionist din domeniul medical sa recunoasca validitatea emotiilor tale.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul