Criteriul National

5 motive pentru care românii aleg Bulgaria în duna țării noastre

5 motive pentru care românii aleg Bulgaria în duna țării noastre
ianuarie 12
14:46 2017

Deși România reușește să depășească Bulgaria în cele mai multe dintre clasamentele Uniunii Europene, se para că vecinii noștri de peste Prut au o serie de avantaje în fața noastră. Din punct de vedere economic și fiscal, Bulgaria este o țară stabilă. În afară de cota TVA, toate celelalte taxe și impozite au rămas neschimbate în țara vecină. Este bine-cunoscut faptul că Bulgaria este o țară mai ieftină, fapt ce îi determină pe foarte mulți români apelează la diverse metode pentru a-și eficientiza cheltuielile.

Iată cele mai comune 5 motive pentru care românii preferă Bulgaria în comparație cu țara noastră:

Înmatricularea autovehiculelor este mult mai ieftină, la fel este și impozitul anual sau asigurarea obligatorie. În jur de 350 este taxa percepută de o firmă specializată în schimbul înmatriculării unui automobil cu capacitate cilindrică de sub 2000 cm3, iar polița RCA pe un an de zile este inclusă în acest preț. Procesul durează de regulă 7-8 zile, iar cartea verde este valabilă în UE (Contra-cost, se poate obține o carte verde care permite și accesul în afara UE).

Impozitul pe profit în Bulgaria este de numai 10%, iar plata acestuia se face anual și nu trimestrial (cum este cazul la noi în țară). Capitalul social pentru a înființa o firmă este de numai 1 Euro, iar procesul durează aproximativ la fel ca și la noi în țară – în jur de 10 zile.

Bulgaria-Lawyer - Criteriul (1)

În Bulgaria TVA-ul se recuperează în maxim 45 de la depunerea cererii. Știm foarte bine cât de incertă este această procedură în România și pe lângă faptul că poate întârzia pe termen nelimitat, există multe cazuri în care rezultatul final nu este cel așteptat.

Moneda bulgărească are curs fix în relația cu Euro. Banca Națională a Bulgariei schimbă nelimitat 1 Euro în schimbul a 1.95583 leva, deoarece are suficiente monede în valuta Europeană pentru a acoperi toate levele aflate în circulație. Acest sistem financiar a fost implementat de Fondul Monetar Internațional încă 1997.

Taxele salariale sunt aproape de două ori mai mici. Dacă în România, totalul taxelor și contribuțiilor salariale ale unui angajat se ridică la 90%, în Bulgaria echivalentul este mai mic de 48%. În plus, prețurile din piața imobiliară sunt de asemenea semnificativ scăzute. Închirierea unui birou pentru firmă costă în general mai puțin de jumătate față de cât ar costa în România.

Bulgaria-Lawyer - Criteriul (1)

Cabinetul Avocatului Denislav Marinov este amplasat în localitatea Ruse (la 76km de București) și are o reputație consolidată în ceea ce privește intermedierea și reprezentarea persoanelor fizice și juridice străine în Bulgaria. Denislav Marinov este membru al Baroului Ruse și vorbitor de 4 limbi: bulgară, rusă, română și engleză. Avocatul bulgar le stă la dispoziția străinilor cu servicii de consultanță, asistență juridică, reprezentanță procesuală, intermediere și altele.

De asemenea, Cabinetul Avocatului Denislav Marinov lucrează îndeaproape cu o firmă de contabilitate și cu o firmă autorizată de traduceri, pentru a le facilita toate nevoile clienților săi. Dacă aveți nevoie de orice fel de asistență în ceea ce privește țara vecină, nu ezitați să accesați pagina oficială a cabinetului la adresa: http://www.bulgaria-lawyer.com/.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo