Criteriul National

5 motive pentru care românii aleg Bulgaria în duna țării noastre

5 motive pentru care românii aleg Bulgaria în duna țării noastre
ianuarie 12
14:46 2017

Deși România reușește să depășească Bulgaria în cele mai multe dintre clasamentele Uniunii Europene, se para că vecinii noștri de peste Prut au o serie de avantaje în fața noastră. Din punct de vedere economic și fiscal, Bulgaria este o țară stabilă. În afară de cota TVA, toate celelalte taxe și impozite au rămas neschimbate în țara vecină. Este bine-cunoscut faptul că Bulgaria este o țară mai ieftină, fapt ce îi determină pe foarte mulți români apelează la diverse metode pentru a-și eficientiza cheltuielile.

Iată cele mai comune 5 motive pentru care românii preferă Bulgaria în comparație cu țara noastră:

Înmatricularea autovehiculelor este mult mai ieftină, la fel este și impozitul anual sau asigurarea obligatorie. În jur de 350 este taxa percepută de o firmă specializată în schimbul înmatriculării unui automobil cu capacitate cilindrică de sub 2000 cm3, iar polița RCA pe un an de zile este inclusă în acest preț. Procesul durează de regulă 7-8 zile, iar cartea verde este valabilă în UE (Contra-cost, se poate obține o carte verde care permite și accesul în afara UE).

Impozitul pe profit în Bulgaria este de numai 10%, iar plata acestuia se face anual și nu trimestrial (cum este cazul la noi în țară). Capitalul social pentru a înființa o firmă este de numai 1 Euro, iar procesul durează aproximativ la fel ca și la noi în țară – în jur de 10 zile.

Bulgaria-Lawyer - Criteriul (1)

În Bulgaria TVA-ul se recuperează în maxim 45 de la depunerea cererii. Știm foarte bine cât de incertă este această procedură în România și pe lângă faptul că poate întârzia pe termen nelimitat, există multe cazuri în care rezultatul final nu este cel așteptat.

Moneda bulgărească are curs fix în relația cu Euro. Banca Națională a Bulgariei schimbă nelimitat 1 Euro în schimbul a 1.95583 leva, deoarece are suficiente monede în valuta Europeană pentru a acoperi toate levele aflate în circulație. Acest sistem financiar a fost implementat de Fondul Monetar Internațional încă 1997.

Taxele salariale sunt aproape de două ori mai mici. Dacă în România, totalul taxelor și contribuțiilor salariale ale unui angajat se ridică la 90%, în Bulgaria echivalentul este mai mic de 48%. În plus, prețurile din piața imobiliară sunt de asemenea semnificativ scăzute. Închirierea unui birou pentru firmă costă în general mai puțin de jumătate față de cât ar costa în România.

Bulgaria-Lawyer - Criteriul (1)

Cabinetul Avocatului Denislav Marinov este amplasat în localitatea Ruse (la 76km de București) și are o reputație consolidată în ceea ce privește intermedierea și reprezentarea persoanelor fizice și juridice străine în Bulgaria. Denislav Marinov este membru al Baroului Ruse și vorbitor de 4 limbi: bulgară, rusă, română și engleză. Avocatul bulgar le stă la dispoziția străinilor cu servicii de consultanță, asistență juridică, reprezentanță procesuală, intermediere și altele.

De asemenea, Cabinetul Avocatului Denislav Marinov lucrează îndeaproape cu o firmă de contabilitate și cu o firmă autorizată de traduceri, pentru a le facilita toate nevoile clienților săi. Dacă aveți nevoie de orice fel de asistență în ceea ce privește țara vecină, nu ezitați să accesați pagina oficială a cabinetului la adresa: http://www.bulgaria-lawyer.com/.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro