Criteriul National

5 motive sa iti schimbi salteaua

5 motive sa iti schimbi salteaua
noiembrie 12
11:10 2020

 

Sa vorbim pe sleau: saltelele nu sunt tocmai ieftine.

De fapt, e necesara o corectie: saltelele bune nu sunt mereu ieftine. Iar multe persoane le vad ca pe o investitie pe termen lung. Tu cate saltele ai schimbat pana acum pentru patul tau?

Multi dintre noi avem nevoie de un motiv foarte foarte bun pentru a schimba salteaua patului. Un motiv ar putea fi acel moment in care un arc sau doua se lupta cu inversunare sa iasa la suprafata ca sa ne „salute” (auuu!).

Mai mult, daca salteaua s-a deformat foarte mult si iti ofera o senzatie de disconfort, este clar ca a venit momentul sa o schimbi. Dar acestea nu sunt singurele motive.

Desi nu exista un interval batut in cuie cand trebuie sa iti schimbi salteaua. Exista cateva lucruri care transmit acest semnal si este bine sa tii cont de ele.

Salteaua ta este vizibil uzata

Tocmai ai schimbat asternuturile, esti mandra de mirosul proaspat dat de ultimul balsam cumparat pe care l-ai vazut in reclama de la televizor cand… poc! – realitatea te loveste: salteaua are zone mai tasate, umflaturi si chiar arcuri care au strapuns materialul.

Este clar momentul sa o schimbi deoarece te poti rani in timpul somnului, iar zonele tasate iti vor provoca dureri musculare, de spate sau junghiuri.

Nu uita, ideea este sa te odihnesti in timpul somnului, nu sa te joci de-a v-ati ascunselea cu arcurile.

Rigiditate musculara

Studiile au aratat ca o saltea aleasa gresit sau veche poate duce la instalarea rigiditati musculare.

Atunci cand salteaua nu iti mai sprijina corpul vei incepe sa experimentezi dureri si o senzatie de intepeneala. De ce sa risti sau de ce sa continui sa te complaci intr-o situatie care iti afecteaza sanatatea pe termen lung?

Semne de alergie

Ei bine, asta da surpriza. De unde sa apara alergii cand tu nu ai mai avut nicio problema pana acum?!

Adevarul este ca saltelele sunt un mediu propice pentru dezvoltarea acarienilor, ciupercilor si bacteriilor responsabile cu aparitia problemelor de respiratie.

Chiar daca obisnuiesti sa iti cureti salteaua cu aspiratorul (de exemplu), dupa o anumita perioada, va trebui sa o schimbi.

Zgomote suspecte (fara motiv)

Daca la fiecare miscare pe care o faci salteaua scartaie din toti rarunchii sau chiar incepi sa „auzi” miscarile din interiorul ei (tot la saltelele cu arcuri revin) – este cazul sa o schimbi.

Schimbarea preferintelor

Odata cu trecerea anilor si aparitia unor probleme de sanatate, patul devine unul dintre cele mai importante locuri in care cautam confortul sporit si incarcarea bateriilor.

Astfel, o saltea ortopedica cu spuma de memorie, de exemplu, care sa iti ofere sustinerea si echilibrul optim intre elasticitate si rigiditate, s-ar putea sa fie exact ceea ce ai nevoie.

Daca esti pregatit sa faci schimbarea de la un somn asa si asa la un somn linistitor care sa iti incarce bateriile in fiecare zi, echipa Mobila Ghencea ti-a pregatit o gama varianta de saltele ortopedice si superortopedie care iti vor asigura confortul pe care il meriti si pe care il cauti in fiecare seara.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul