Criteriul National

5 semne care îți spun că ai nevoie de o casă mai mare

5 semne care îți spun că ai nevoie de o casă mai mare
noiembrie 30
15:48 2018

Casa pentru familia ta este locul în care au loc cele mai importante momente din viața voastră. Acasă se iau mesele împreună, acasă se fac planuri pentru viitor, acasă este locul de joacă preferat al celor mici și refugiul pe care cei mari îl îndrăgesc. De aceea, este important ca fiecare membru al familiei să se simtă în largul său acasă. Oricât ar fi de bine pusă la punct amenajarea casei voastre, spațiul joacă un rol vital în desfășurarea comodă a activităților voastre preferate.

 

Din această nevoie de spațiu, poate că ar trebui să te gândești la a-ți schimba locuința, iar pentru a face acest proces mai simplu, e bine să iei în calcul pentru viitor câteva proiecte de case cu etaj și parter. Iar dacă te afli în situațiile de mai jos, este clar că a sosit timpul să te muți împreună cu familia într-o casă mai mare.

  1. Familia ta numără acum mai mulți membri

 

Fie că este vorba de venirea celui de-al doilea copil sau de copiii care sunt deja mari și vin în vizită cu întreaga familie sau chiar de un grup numeros de prieteni pe care i-ai adunat de-a lungul vremii, este un sentiment plăcut să știi că îi poți găzdui cu ușurință.

O casă spațioasă, cu etaj, reprezintă locul ideal de întâlnire pentru toți, mai ales că aceasta poate să asigure tuturor intimitate și suficient spațiu pentru activitățile pe care iubiți să le faceți atunci când sunteți împreună.

2. Simți nevoia unui spațiu de socializare

 

Amenajarea casei trebuie să includă și un spațiu pentru nelipsiții prieteni care vin în vizită. Dacă la un moment dat te întâlneai cu aceștia în orice context, fie că era colțul blocului, camera de cămin sau garsoniera înghesuită din studenție, în prezent simți nevoia să ai un loc în care toată lumea să se simtă comod în serile cu petreceri aniversare și întâlniri pentru board games.

3. Vrei un spațiu amenajat așa cum ai visat mereu

Dacă înainte doar visai la casa ideală, acum poți avea un spațiu exact cum ți-ai dorit când încă locuiai la părinți. Poate că pe atunci voiai să ai camera ta special amenajată pentru lectură sau – de ce nu? – propriu tău salon de masaj în care să îți petreci într-un mod relaxant duminicile.

 

În prezent, orice vise ai avea, acestea sunt mult mai aproape de a se realiza. Mai ales cu ajutorul unui specialist care lucrează într-o casă de arhitectură, care îți poate prezenta diferite proiecte de casă cu parter sau te poate ajuta să creezi proiectul dorit așa cum ți-ai imaginat dintotdeauna.

4. Salariul îți permite să cauți ceva mai mare

 

Cea mai bună investiție pe termen lung este cea într-o locuință, pentru că știi că este un bun cu șanse mici de a se devaloriza în timp și oferă familiei tale siguranță și stabilitate.

Un salariu mai mare înseamnă mai multă libertate de mișcare atât la figurat, cât și la propriu. Atunci de ce să nu te gândești să cauți ceva mai spațios pentru familia ta, cum ar fi o casă cu etaj, mai confortabilă și totodată cu mai multe posibilități de amenajare?

 

5. Depozitarea începe să îți dea bătăi de cap

 

Deși nu este indicat să îți transformi casa într-un spațiu de depozitare, nu poți să nu te gândești că o casă mai mare te va ajuta să ai spații generoase pentru a-ți păstra lucrurile personale, cum ar fi hainele favorite sau electrocasnicele pe care nu va mai trebui să le ascunzi strategic după perdea sau să le înghesui într-o debara mică și aglomerată.

 

Spațiul din locuință cu siguranță este important, atât pentru tine, cât și pentru familia ta. Oricare ar fi motivul pentru care te orientezi către o casă mai mare, asigură-te că vorbești cu persoanele competente din domeniu care îți pot da sfaturile potrivite și te pot ajuta să transformi proiectul din mintea ta în ceva palpabil.

 

Așadar, dacă ești interesat de un proiect de casă cu etaj și parter, cel mai bine ar fi să apelezi la un birou de arhitectură și să te ghidezi după sfaturile celor cu expertiză în acest domeniu.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei