Criteriul National

5 sfaturi pentru a realiza fotografii incredibile de sărbătoare

5 sfaturi pentru a realiza fotografii incredibile de sărbătoare
octombrie 05
11:58 2017

Amintirile sunt unele dintre cele mai importante bunuri pe care o persoană le poate aduna de-a lungul vieții sale. În zilele noastre, datorită tehnologiei, acest lucru a devenit mult mai simplu de realizat, aparatele de fotografiat fiind tot mai performante și ușor de utilizat.

Cu toate acestea, în perioada sărbătorilor putem fi copleșiți de multitudinea de responsabilități și evenimente la care suntem prezenți, astfel că este posibil să nu putem imortaliza toate momentele frumoase. De aceea, alături de fotograful Gabriel Comănescu, am stabilit o listă și v-am expus mai jos 5 sfaturi de ținut minte atunci când vrei să imortalizezi momente speciale de pe parcursul sărbătorilor.

Poziția subiectului

„Subiectul nu trebuie să fie amplasat în partea centrală a fotografiei”, consideră Gabriel Comănescu. Pentru o imagine mult mai dinamică, încearcă să amplasezi persoanele fotografiate mai aproape de una dintre părțile cadrului, aproximativ la o treime din cadru de margine.

Momente oneste

Este important să existe momente în care persoanele sunt așezate la fotografie și sunt conștienți de faptul că urmează să fie imortalizați. Cu toate acestea, fotografiile cu adevărat apreciate sunt cele în care familia și prietenii dragi sunt surprinși de aparatul de fotografiat în timp ce se bucură de momentele speciale, mai degrabă decât să fie puși să stea într-un anumit loc pentru încă o serie de fotografii.

Folosește un trepied

Pentru fotografiile formale, pe care mulți membrii mai în vârstă ale familiilor le vor solicita, folosește un trepied sau cel puțin așează aparatul de fotografiat pe o suprafață solidă. Astfel te vei asigura nu numai că vei avea fotografii calitative, dar totodată vei putea apărea și tu în ele.

Evită blițul

Dacă este posibil, încearcă să utilizezi cât mai puțin blițul camerei de fotografiat. De cele mai multe ori, fotografiile realizate cu ajutorul acestuia îi indispun pe cei surprinși în ele. De asemenea, fotografiile realizate fără bliț au culori și nuanțe mult mai naturale.

Concentrează-ți atenția pe copii

Tuturor le face plăcere să-și vadă copiii în fotografii, astfel că te poți orienta către aceștia ca subiect principal al obiectivului tău foto. Probabil că nu vei reuși niciodată să îi faci să stea liniștiți pentru o fotografie, astfel că poți încerca să realizezi cât mai multe fotografii posibil, chiar dacă multe din ele nu vor ajunge într-un coș de gunoi virtual.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo