Criteriul National

5 sfaturi pentru a realiza fotografii incredibile de sărbătoare

5 sfaturi pentru a realiza fotografii incredibile de sărbătoare
octombrie 05
11:58 2017

Amintirile sunt unele dintre cele mai importante bunuri pe care o persoană le poate aduna de-a lungul vieții sale. În zilele noastre, datorită tehnologiei, acest lucru a devenit mult mai simplu de realizat, aparatele de fotografiat fiind tot mai performante și ușor de utilizat.

Cu toate acestea, în perioada sărbătorilor putem fi copleșiți de multitudinea de responsabilități și evenimente la care suntem prezenți, astfel că este posibil să nu putem imortaliza toate momentele frumoase. De aceea, alături de fotograful Gabriel Comănescu, am stabilit o listă și v-am expus mai jos 5 sfaturi de ținut minte atunci când vrei să imortalizezi momente speciale de pe parcursul sărbătorilor.

Poziția subiectului

„Subiectul nu trebuie să fie amplasat în partea centrală a fotografiei”, consideră Gabriel Comănescu. Pentru o imagine mult mai dinamică, încearcă să amplasezi persoanele fotografiate mai aproape de una dintre părțile cadrului, aproximativ la o treime din cadru de margine.

Momente oneste

Este important să existe momente în care persoanele sunt așezate la fotografie și sunt conștienți de faptul că urmează să fie imortalizați. Cu toate acestea, fotografiile cu adevărat apreciate sunt cele în care familia și prietenii dragi sunt surprinși de aparatul de fotografiat în timp ce se bucură de momentele speciale, mai degrabă decât să fie puși să stea într-un anumit loc pentru încă o serie de fotografii.

Folosește un trepied

Pentru fotografiile formale, pe care mulți membrii mai în vârstă ale familiilor le vor solicita, folosește un trepied sau cel puțin așează aparatul de fotografiat pe o suprafață solidă. Astfel te vei asigura nu numai că vei avea fotografii calitative, dar totodată vei putea apărea și tu în ele.

Evită blițul

Dacă este posibil, încearcă să utilizezi cât mai puțin blițul camerei de fotografiat. De cele mai multe ori, fotografiile realizate cu ajutorul acestuia îi indispun pe cei surprinși în ele. De asemenea, fotografiile realizate fără bliț au culori și nuanțe mult mai naturale.

Concentrează-ți atenția pe copii

Tuturor le face plăcere să-și vadă copiii în fotografii, astfel că te poți orienta către aceștia ca subiect principal al obiectivului tău foto. Probabil că nu vei reuși niciodată să îi faci să stea liniștiți pentru o fotografie, astfel că poți încerca să realizezi cât mai multe fotografii posibil, chiar dacă multe din ele nu vor ajunge într-un coș de gunoi virtual.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo