Criteriul National

5 sfaturi pentru a realiza fotografii incredibile de sărbătoare

5 sfaturi pentru a realiza fotografii incredibile de sărbătoare
octombrie 05
11:58 2017

Amintirile sunt unele dintre cele mai importante bunuri pe care o persoană le poate aduna de-a lungul vieții sale. În zilele noastre, datorită tehnologiei, acest lucru a devenit mult mai simplu de realizat, aparatele de fotografiat fiind tot mai performante și ușor de utilizat.

Cu toate acestea, în perioada sărbătorilor putem fi copleșiți de multitudinea de responsabilități și evenimente la care suntem prezenți, astfel că este posibil să nu putem imortaliza toate momentele frumoase. De aceea, alături de fotograful Gabriel Comănescu, am stabilit o listă și v-am expus mai jos 5 sfaturi de ținut minte atunci când vrei să imortalizezi momente speciale de pe parcursul sărbătorilor.

Poziția subiectului

„Subiectul nu trebuie să fie amplasat în partea centrală a fotografiei”, consideră Gabriel Comănescu. Pentru o imagine mult mai dinamică, încearcă să amplasezi persoanele fotografiate mai aproape de una dintre părțile cadrului, aproximativ la o treime din cadru de margine.

Momente oneste

Este important să existe momente în care persoanele sunt așezate la fotografie și sunt conștienți de faptul că urmează să fie imortalizați. Cu toate acestea, fotografiile cu adevărat apreciate sunt cele în care familia și prietenii dragi sunt surprinși de aparatul de fotografiat în timp ce se bucură de momentele speciale, mai degrabă decât să fie puși să stea într-un anumit loc pentru încă o serie de fotografii.

Folosește un trepied

Pentru fotografiile formale, pe care mulți membrii mai în vârstă ale familiilor le vor solicita, folosește un trepied sau cel puțin așează aparatul de fotografiat pe o suprafață solidă. Astfel te vei asigura nu numai că vei avea fotografii calitative, dar totodată vei putea apărea și tu în ele.

Evită blițul

Dacă este posibil, încearcă să utilizezi cât mai puțin blițul camerei de fotografiat. De cele mai multe ori, fotografiile realizate cu ajutorul acestuia îi indispun pe cei surprinși în ele. De asemenea, fotografiile realizate fără bliț au culori și nuanțe mult mai naturale.

Concentrează-ți atenția pe copii

Tuturor le face plăcere să-și vadă copiii în fotografii, astfel că te poți orienta către aceștia ca subiect principal al obiectivului tău foto. Probabil că nu vei reuși niciodată să îi faci să stea liniștiți pentru o fotografie, astfel că poți încerca să realizezi cât mai multe fotografii posibil, chiar dacă multe din ele nu vor ajunge într-un coș de gunoi virtual.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro