Criteriul National

5 simptome care iti arata ca suferi de o afectiune oculara si ca ai nevoie urgenta de o pereche de lentile de contact

5 simptome care iti arata ca suferi de o afectiune oculara si ca ai nevoie urgenta de o pereche de lentile de contact
mai 15
23:28 2018

Ochiul, acest fascinant organ al corpului omenesc alcatuit dintr-o impresionanta pleiada de parti componente supus in permanenta traumenlor si solicitarilor excesive! Ecranul calculatorului sau al telefonului mobil, radiatiile ultraviolet extreme de agresive, indeosebi in timpul sezonului estival, dar si unele incidente nefericite carora suntem supusi in perioada copilariei sunt “inamicii” principali care favorizeaza declansarea si acutizarea afectiunilor oculare. Conform datelor medicale, este cunoscut ca acestea nu se vindeca ca urmare a aplicarii unui tratament medicamentos corect administrat, ci necesita o corectie optica permanenta. Prin urmare, cel putin in ultimii ani, in Romania, datele statistice arata o crestere lenta, dar treptata, a numarului de pacienti care opteaza pentru folosirea unei perechi de lentile de contact ieftine, moderne, ca alternativa eficace la disconfortul provocat de  purtarea ochelarilor de vedere.

Recent, s-a descoperit ca unele vicii de refractie pot fi mascate de capacitatea ochiului tanar de a se adapta, in permanenta cerintelor fiziologice de a asigura o focalizare si o perceptie cat mai corecta a imaginilor provenite din mediul inconjurator.

Cu toate acestea, controlul oftalmologic regulat nu doar ca este necesar, ci ar trebui sa devina o rutina pentru pacientii de toate varstele care resimt, chiar si intr-o forma usoara,  tulburari de vedere, cefalee, senzatie de ameteala, cearcane, riduri sau chiar iritatii sau umflaturi in jurul ochilor.


Cearcanele


Cearcanele apar, cel mai frecvent, ca urmare a instalarii unei stari de oboseala cronica, dar si de mahmureala. Insa, nu este exclus ca aceasta sa ascunda, intr-o maniera cat se poate de subtila, instalarea tacita a unei forme usoare a unui viciu de refractie.

Fiind o prezenta destul de inestetica, ele apar pe fondul pielei mai sensibile sau iritate, dar si ca urmare a predispozitiei genetice! Nu este, insa, exclus, ca cearcanele sa indice prezenta unei reactii alergice la diferiti factori din mediu care determina congestionarea vaselor de sange, aparitia unor eczeme sau mancarimea ochilor. Chiar si dereglarile hormonale pot fi responsabile de persistenta cearcanelor!

In mod normal, acestea dispar de la sine sau ca urmare a aplicarii unei crème speciale. Insa, daca nu dispar, este semn clar ca vizita la oftalmolog nu mai poate fi amanata. Orice afectiune oculara depistata timpuriu poate fi corectata cu ajutorul unui set de lentile de contact ieftine, potrivita cu nevoite particulare ale fiecarui pacient. Se poate opta intre lentile de contact ieftine cu inlocuire zilnica, sau cele cu inlocuire saptamanala, lunara sau chiar lunara, in functie de gradul de adaptare a pacientului la noile dioptrii sau de recomandarile oftalmologului.

airview oferta lentile de contact


Ridurile perioculare


Ridurile

Prezente indeosebi la persoanele trecute de prima tinerete, ridurile pot constitui un semn evident de instalare a procesului natural de imbatranire a organismului. Mai exact, inca de la primele semne, pacientul constata incretirea sau proeminenta pielii aparute in partea inferiora a pleoapelor. La randul lor, dermatologii au ajuns la concluzia ca ridurile sunt rezultatul expunerii prelungite la radiatiile ultraviolete. Cu toate acestea, ele pot ascunde si unele afectiuni genetice sau dermatologice!

Totusi, ridurile se pot inmulti pe fondul solicitarii excesive a ochilor ca urmare a efortului de percepe corect imaginile unor obiecte situate la distanta sau apropiere. Deci, ele pot ascunde subtil si unele probleme de vedere! O vizita la oftalmolog si prescrierea unei perechi de lentile de contact ieftine potrivite pot elimina astfel de semne inestetice si rezolva probleme de fond.


Oboseala oculara


Este un lucru cat se poate de normal sa ne simtim obositi dupa 8 ore petrecute la birou! Necombatuta in timp util, oboseala oculara poate masca unele probleme de sanatate mult mai grave sau chiar poate contribui la acutizarea viciilor de refractie.

Prin urmare, prescrierea corecta a dioptriilor reprezinta un prim pas pentru a contacara efectele neplacute ale afectiunilor oculare moderne, a mentine sanatatea ochilor, dar si pentru a ne simti intotdeauna confortabil. Iar daca avem o experienta mai putin fericita privind utilizarea ochelarilor de vedere, putem alege unul dintre modelele de lentile de contact ieftine, disponibile acum si in stocurile magazinului online Optilen, unul dintre comerciantii autorizati din tara noastra de accesorii medicale originale.Optilen magazin lentile


Ochii congestionati (inrositi)


Unul dintre simptomele frecvent intalnite atat in randul tinerilor, cat si in cel al persoanelor varstnice, congestia oculara poate fi semn al unei alergii sau poate masca o problema mai grava de vedere! Inrosirea ochilor poate aparea, insa, si in cazul persoanelor care au plans in mod excesiv sau care se confrunta cu o infectie oculara sau o raceala minora. Supranumita si rozacee oculara, aceasta afecteaza, in medie, aproximativ 60% dintre persoanele cu pielea sensibila!

Mare parte dintre subiecti dezvolta fotosensibilitate, uscaciune oculara sau chiar o secretie in exces a glandelor lacrimare. Afectiunea poate da nastere unor probleme ale corneei si poate slabi functia vizuala!

Noile modele de lentile de contact ieftine pot rezolva majoritatea acestor probleme cu care se confrunta orice persoana care are un program solicitant la birou.


Ametelile si fotofobia


Nu de putine ori aceste simptome, care in cazul unor pacienti pot actiona si simultan, macheaza afectiuni oculare grave precum glaucoma, cataracta sau chiar eroziunea corneei. Insa, ametelile si fotofobia sunt semne clare ca putem suferi din princina miopiei sau astigmatismului. In cazul acestora, sensibilitate la lumina reprezinta unul din primele semne care ne conduc catre oftalmolog si care ne indica ca avem nevoie de corectie optica.

optilen oferta

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu